Vacanța pe iaht, trendul verii: cum să ai un concediu de vedetă

Redactor Andreea Baluteanu

Din păcate, zilele de vacanță ne sunt numărate, așa că năzuim ca în fiecare an să avem parte de cea mai wow experiență. Dacă verile petrecute pe șezlong, împărțite între cartea preferată, loțiunea de protecție solară și un cocktail delicios nu mai sunt de mult pe placul tău, dar nici nu ai fondurile necesare pentru a pleca într-un safari (nu încă), ai ajuns în locul potrivit.

Ce spui despre o incursiune pe un iaht care plutește ademenitor pe valurile de cleștar, unde trupul îți e mângâiat de soare și sufletul de briza proaspătă din larg? „Dar iahtingul e sportul celor răsfățați și bogați” - suntem sigure că ne vei răspunde. Nu neapărat, te contrazicem, având drept argument un exemplu care te va lăsa cu gura căscată. Noi am făcut cunoștință cu Vela Ventura Yachting, un Travel Boutique căruia avem de gând să îi încredințăm toate vacanțele noastre, de acum și pentru totdeauna.

Citește mai jos un interviu realizat cu Cristian Negoiu, Business Developer și Căpitan la Vela Ventura Yachting, care ne îmbie cu cea mai tare idee de vacanță a tuturor timpurilor: „vacanța pe barcă”.

„5 miliarde de stele, cel mai tare feeling, cea mai frumoasă privelişte”

Dacă te tentează și pe tine descrierea de mai sus și te-ai săturat de vacanțele în care nu faci nimic, atunci ideea de „concediu pe barcă” ți se va părea cel puțin apetisantă. Vestea și mai bună este că un român ne deschide porțile Paradisului și ne invită într-o expediție de iahting de 7 zile prin insulele grecești.

Cine este Cristian Negoiu, Business Developer și Căpitan la Vela Ventura Yachting? Fostul specialist în domeniul financiar a schimbat ziua de minimum 8 ore petrecută în fața calculatorului cu o afacere proprie care respiră viață prin toți porii. După ce a locuit o vreme ca expat în America Latină, Negoiu s-a îndrăgostit de libertatea, energia și entuziasmul pe care ți le oferă o ieșire cu barca în larg și a hotărât să facă posibilă această experiență pentru tine. Ne împărtășește mai jos povestea sa!

 

De unde vine pasiunea aceasta pentru bărci și sailing? 

Lucram din greu de luni până vineri, de dimineața până seara, trebuia să fiu la curent cu toți indicatorii macroeconomici de pe piața de capital și cu fiecare situație, mereu la dispoziția celor mai importanți clienți ai firmei și în permanent contact cu mulți colegi, iar toți aceștia luau câte o bucățică din mine. La final de săptămână sau atunci când erau sărbători naționale, de obicei ajungeam în Caraibe, în Arhipeleagul San Blas sau în Costa Rica unde mă reîncărcăm, acestea fiind colțurile mele de paradis. Și încă sunt, nu le-am uitat. În absolut toate aceste escapade erau implicate bărci care nu numai că mă ajutau în unele cazuri să călătoresc dintr-o parte în alta, ci am observat că mă încărcau cu energie și entuziasm și ajungeam la birou cu forțe proaspete, cum ar spune oamenii din domeniu, gata pentru o nouă săptămână de Wall Street. Nelăsând afinitatea pentru bărci și călătorii să treacă neobservată, am mers în direcția în care am simțit, așa cum fac tot timpul, și am simțit bine de această dată, pentru că s-a transformat într-un business profitabil, un business care nu numai că aduce satisfacția financiară, ci și satifsactia lucrului făcut din pasiune, satisfacția oamenilor, a celor ce călătoresc și își dau reset în fiecare vacanță realizată. 

Ce tip de vacanță este? 

7 zile în Grecia prin insule pe un iaht cu vele: nu este inventată de mine, nu eu am inventat roata. Un concept de vacanță neconvențional, un concept ce nu este pentru oricine! Dacă îți dorești vacanță de tip all inclusive, de 5 stele, și nu-ți vezi decât șezlongul, nu este pentru tine. Avem un altfel de 5 stele, dacă pot spune așa, cam 5 miliarde de stele în fiecare seară deasupra capului, cel mai tare feeling, cea mai frumoasă priveliște, în fiecare zi câte una nouă, cea mai mare piscină infinity pool. Este un schimb pe schimb (cum spune un bun prieten al meu): dacă ești deschis către nou, primești lucruri noi și chiar înveți alături de skipper să navighezi. Sau poate te bucuri altfel și ești bun la altceva, îți place să faci poze sau să prepari băuturi pentru echipaj.  Noi navigăm 7 zile în insulele grecești, o locație europeană, accesibilă pentru oricine, atât ca bani, cât și ca distanță, la o aruncătură de băț de România, numai o oră de zbor cu avionul, unde găsești un paradis cu peste 2.000 de insule, un fel de Caraibe european. 

Cu ce este diferită față de o vacanță cu 5 stele/all inclusive? 

Este o vacanță neconvențională. Acesta este tipul de vacanță care te scoate din monotonie, care te ia prin surprindere. 

Imprevizibilă? 

Da, se poate spune și așa. Tipul de vacanță din care fiecare rămâne cu ceva special, cu povestiri și trăiri/simțiri și asta cred că contează cel mai mult, asta cred că înseamnă să trăiești. Iar dacă trăiești, dacă vibe-ul tău este în general pozitiv și ești deschis către nou, dacă ești explorator, probabil că ar trebui să îți planifici următoarea vacanță pe unul dintre iahturile care ți se pun la dispoziție de Vela Ventura Yachting și să vezi tu singur care-i treaba. Dar trebuie să ai grijă la microb, pentru că se ia!

Navighezi tot timpul, există un itinerariu? Este periculos să faci sailing? 

În general se aleg trasee ușoare, în care se navighează cam 2-3 ore pe zi, relaxați, cruising (n.red. - în regim de croazieră). Nu mergem pe furtună sau dacă avem condiții nefavorabile. Ne abatem de la planul inițial, confortul și siguranța echipajului fiind mereu pe primul loc așa că, oricât am încerca câteodată să punctăm anumite insule sau golfuri, este dificil să știm înainte cu câteva săptămâni ce va face vântul în momentul în care suntem pe mare și nu putem decât să sperăm că o să avem vânt potrivit unde ne dorim, când ne dorim. The wind is the boss!

O vacanță pe barcă este scumpă, își merită banii? 

Bărcile sunt concepute pentru o capacitate mai mare de un cuplu, iar costul ambarcațiunii poate scădea impresionant atunci când este împărțit între 3-4 cupluri sau între mai mulți prieteni. O vacanță pe iaht, în general, este asociată cu imaginea miliardarilor, a oamenilor bogați sau a celebrităților, însă nu este numai pentru cei bogați și faimoși. Vela Ventura Yachting oferă posibilitatea de a personaliza tipul de vacață pe care îl doreșți. Tipurile de ambarcațiuni sunt superpremium, iahturi noi, cu dormitoare multiple, bucătărie, living, băi etc. Feelingul navigatului din insulă în insulă, ancorarea în golfuri sălbatice și natura splendidă sunt deosebite. Cu fiecare loc descoperit există și un nou peisaj de vis și deseori apa este turcoaz ca în Caraibe. Va las pe voi să decideți, eu am decis de mult. 

Despre Vela Ventura 

Proiectul inițiat de Cristian Negoiu este pornit din pasiune, obiectivul fiind acela de a „naviga din insulă în insulă, în urmărirea soarelui”. Vacanțele pot fi personalizate, recomandarea principală pentru 2019 fiind o expediție de 7 zile în insulele grecești, respectiv Saronic Island Cruise. Aventura te îmbie cu 15 ore în care îl poți ajuta pe comandantul de vas să navigheze, 70 de ore petrecute „caramelizându-ți” pielea la soare, 7 mic dejunuri servite la bord, dar și 6 nopți de petrecere pe care nu le vei uita prea curând. Bonus: vizitezi 4 dintre cele mai frumoase insule grecești, 5 golfuri și peste 140 de mile marine (circa 250 km) de ape albastre, profunde, pline de taine și aducătoare de fercire.

Dacă ți-a surâs ideea de a-ți petrece vara la bordul unui iaht, accesează site-ul Vela Ventura, www.velaventuravacations.com, și descoperă pe propria piele de ce organizatorii spun că „totul e mai sexy pe o barcă”!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.