Actorul Eugen Cristea se retrage din lumea artistică! O dezamăgire imensă l-a făcut să ia decizia tranșantă: „E prea mult pentru un singur om...”

Actorul Eugen Cristea se retrage din lumea artistică! O dezamăgire imensă l-a făcut să ia decizia tranșantă: „E prea mult pentru un singur om...”

Ramona Jurubita

Actorul Eugen Cristea a împlinit, pe 18 aprilie 2023, frumoasa vârstă de 71 de ani. Deși nu se mai află la prima tinerețe, încă este dornic să umple scenele teatrului cu energia sa molipsitoare, dar, din păcate, nu a mai fost căutat de niciun regizor în ultima perioadă.

Dezamăgit de realitatea pe care o trăiește, fostul prezentator al emisiunii „Feriți-vă de Măgăruș” a făcut un anunț trist în mediul online. Pentru că s-a simțit „aruncat la gunoi” de oamenii pentru care a lucrat întreaga viață, a hotărât să se retragă din lumea artistică.

Această veste a luat pe toată lumea prin surprindere și a picat ca un trăsnet peste producătorii, directorii de teatre și regizorii care i-au oferit roluri în trecut. Practic, i-a acuzat că s-au descotorosit de el fără nicio explicație. Iată ce a scris pe rețelele sociale în data de 12 iunie 2023:

„Mâine este marți 13. Plin de dezamăgiri, vă anunț, după o judicioasă analiză, că mă retrag din viața artistică. Dezamăgit de două firme de dublaje de desene animate (aruncat la gunoi după 16 ani de colaborare neîntreruptă), dezamăgit de un coleg actor-regizor pe care l-am ajutat în trei spectacole, în roluri nesemnificative, dezamăgit de directorii TNB, care nu m-au distribuit nici măcar în vreun spectacol-lectură, dezamăgit de nenumărate castinguri date inutil, dezamăgit de cel mai bun prieten care m-a eliminat dintr-o colaborare de peste opt ani la o revistă de succes, dezamăgit de gașca de la radio, după o colaborare începută din anul 1961, gașcă ce m-a trecut pe lista neagră, dezamăgit de un interpret cu care colaborăm de peste șase ani... E prea mult pentru un singur om care nu a făcut rău nimănui. Niciodată. Nu-mi doresc o nouă internare pentru depresie. Așa că urez cele bune prietenilor (puțini) și dușmanilor (mulți). Sănătate!”

După aceste cuvinte dure, angajații anumitor publicații și televiziuni l-au rugat să le acorde interviuri în care să detalieze această nemulțumire care îl macină. Actorul nu a onorat însă toate invitațiile, ci a selectat cu mare atenție jurnaliștii cărora le-a oferit câteva declarații.

„Am vrut să trag un semnal de alarmă apropo de ce se întâmplă cu o anumită categorie, care este valabilă și pentru alții. Nu se poate ca zeci de ani să fii talentat și bun și dintr-o dată să nu mai exiști. Nu așa se procedează într-o societate normală. Sigur că nu am pretenții de la un stat, care e și de rahat datorită conducătorilor. Exact asta am vrut să arăt, tot ceea ce este scris acolo este perfect adevărat. Am dovezi. Eu nici n-am dat nume, că asta se așteaptă, scandalul. Nu le fac reclamă pe pielea mea. Am primit niște mesaje chiar foarte frumoase după această postare și au început să mă cheme și la TV. M-au invitat să vorbesc la Realitatea TV, azi voi fi la Antena Stars, dar ei caută scandalul, asta-i cu totul altceva. Asta le aduce audiență. Ei aveau ca tema depresia, la Realitatea TV. Însă le-am spus, că să ne înțelegem bine, că nu e vorba de depresie, ci de revoltă.”, a subliniat el pentru publicația Click.

Sătul de toată suferința pe care a adunat-o în ultima vreme, Eugen Cristea a considerat că este mai bine să se retragă și să se bucure mai mult de lucrurile mărunte, de oamenii care încă îi sunt alături și de familie. În ciuda acestei alegeri, marele actor nu poate trece peste dezamăgirea simțită în raport cu foștii săi angajatori sau cu alți prieteni pe care i-a ajutat în carieră. Acum, când el avea nevoie de ajutor, nimeni nu i-a întins o mână pentru a-l sprijini.

„Dacă mă revolt de unul singur, ca un Don Quijote singuratic, mai bine renunț. Am zis să-mi trăiesc eu viața cum știu eu, cu soția, cățelușa, cu cărțile, muzica și colecțiile mele și este suficient. Și mai ales cu interiorul sufletesc. Eu vreau să mă lupt cu un sistem închis, peste tot s-a făcut așa, în care nu mai intri. Sigur, că eu mi-am văzut de treabă și am mai pătruns pe ici pe colo.

Am văzut cum face TV5 emisiuni cu soliști și actori în vârstă, în care ei au grijă și aduc în platou, pe lângă tineri pe care îi lansează, vedete în vârstă. Contează mult și pentru acei oameni și pentru respectul pe care îl manifestă pentru valorile lor. Asta contează foarte mult pentru că asta îți dă forță să mergi mai departe. Dar când ai senzația unei măsele stricate pe care o aruncă, nu prea e bine.”, a mai zis acesta.

De la anumite instituții avea alte așteptări, mai ales dacă a colaborat foarte mulți ani cu reprezentanții lor. Din păcate, nici măcar radioul public nu i-a mai lansat nicio propunere sau invitație în ultima perioadă.

„Cel mai mult mă deranjează Radio România. Eu am debutat în 1961 și toată gașca de puști care sunt acum au crescut sub ochii mei și tocmai ăștia au dat lovitura. Nu sunt doar eu în situația asta. Am colegi care n-au intrat în radio de ani de zile. Ce nu înțelege lumea, e că eu nu fac chestiile astea pentru bani, ci pentru antrenament, pentru menținerea în formă. Totul se reduce la bani, la interes. Vreau să mă simt bine în pielea mea și în bucuriile mele mărunte. Dar mi-aș fi dorit o bucurie mai mare. La un moment dat, am fost în echipa Ruxandrei Ion, iar pe mine și pe Ion Dichiseanu nu ne-a mai chemat. Nu prea a fost frumos că ne-au scos personajele. Asta e!”, a mai povestit Eugen Cristea.

Singura persoană care i-a fost alături în această perioadă grea este soția lui, actrița Cristina Deleanu (82 de ani). Deși este mai în vârstă decât el, ea încă primește oferte și chiar are câteva contracte în desfășurare.

„Cristina face bine, în clipa asta merge la un casting și a mai filmat diverse. Ea acoperă nișa persoanelor mai în vârstă, care sunt greu de găsit, ea are toată cariera de actriță în spate. Trebuie făcute toate și acest lucru o menține în formă, în primul rând!”, a mai dezvăluit actorul pentru Click.

Trebuie să ne amintim că nu este prima oară când Eugen Cristea trece prin clipe dramatice. În urmă cu șase ani, a suferit un accident vascular cerebral, care i-a schimbat complet viața și percepția. De atunci, a devenit mult mai atent când a venit vorba de anumite alegeri și a învățat că trebuie să vadă întotdeauna o rază de speranță, oricât de întunecată ar părea viața. Totuși, situația din prezent l-a făcut să alunece într-o stare de revoltă și să uite de optimismul care îl caracteriza în urmă cu puțin timp. Iată ce declara actorul, la Antena Stars, în primăvara anului 2023:

„În general evit (n.r. petreceri de ziua de naștere) deoarece pentru mine nu mai este un prilej de bucurie. Eu ca să fiu sincer îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă în plus. De atunci am început să fiu un pic mai atent.
Mă mir că mi s-a întâmplat mie așa ceva, asta pentru că duc un regim de viață foarte ordonat și foarte strict. Semnalele de alarmă pe care le dă organismul trebuie luate în seamă. Au trecut 6 ani și 2 luni. Sunt bine și respect în continuare același regim de viață, fac multă mișcare. Viața e grea, e urâtă, dar chiar așa să nu existe nicio rază de soare?”

Eugen Cristea a mărturisit că în trecut s-a luptat cu depresia și că a ajuns la spital din cauza unor temeri care l-au cuprins, la un moment dat, când a răcit foarte tare. Și de această dată, sprijin i-a fost tot soția sa, care îi este alături de aproape patru decenii. Cei doi sunt căsătoriți din 2001 și nu au copii, dar nici nu au vrut. Chiar actorul a recunoscut că acest detaliu nu s-a aflat pe lista lui de dorințe.

„Încerc din greu să fiu un om pozitiv, îmi vine foarte greu, dar fiind în zodia Berbecului, nu mă pot abține să mă abțin să fiu un adept al dreptății, al bunului gust, al dragostei. Am avut o răceală și am crezut că a fost Covid.
M-am speriat foarte tare. Am intrat într-o depresie. Am avut niște medici foarte buni și le mulțumesc. Tratamentul ți-l faci singur până la urmă. Am ajuns la urgență, dus de soția mea și de prietenul meu. Toate fetele de la urgență m-au întrebat ce e cu mine și le-am spus că nu mai vreau să trăiesc. Nu-mi pare rău (n.r. copil). Nu mi-am dorit.”, spunea în trecut la Antena Stars, potrivit Spy News.

Eugen Cristea nu este cunoscut doar pentru aparițiile sale televizate în cadrul emisiunii „Feriți-vă de Măgăruș”, căci are în spate o carieră impresionantă în actorie. Iubitorii de teatru l-au văzut în nenumărate rânduri pe scenă, iar mulți i-au admirat prestația și în seriale precum „Trăsniții”„Inimă de țigan” sau „Regina”.

Connect-R a anunțat că se va retrage din muzică! "E mult, e foarte mult. Undeva trebuie să se oprească..."

Surse foto: Facebook

Surse articol: ClickSpynewsFanatik

Articolul urmator
Povestea tristă de viață a Cristinei Spătar! A fost victima violențelor din partea tatălui și a rămas fără mamă mult prea devreme
Povestea tristă de viață a Cristinei Spătar! A fost victima violențelor din partea tatălui și a rămas fără mamă mult prea devreme
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.