Actorul Sebastian Papaiani a murit

Actorul Sebastian Papaiani a murit

Redactor Divahair.ro

Marele actor Sebastian Papaiani a murit azi dimineață la vârsta de 80 de ani. Om de teatru, film și televiziune, Sebastian Papaiani a avut în spate o carieră de mai bine de cinci decenii în lumina reflectoarelor.

În ultimul an, starea de sănătate a actorului se înrăutățise. În luna mai, acesta a suferit un accident vascular, rămânând cu o pareză pe partea stângă, după ce a căzut și s-a lovit la cap. Medicii spuneau atunci că starea actorului este destul de precară și că are grave probleme de vorbire.

Însă persoane din anturajul actorului au ținut să-i asigure pe iubitorii de teatru și de film, postând cu mult umor un mesaj pe pagina oficială de Facebook a actorului: „Am avut luni seara un atac vascular, din fericire minor, iar în câteva zile sper să mă recuperez și să părăsesc spitalul. Vă doresc sănătate și, să vă înveselesc puțin, vă spun că buletinul meu de identitate expiră abia în 2041”, era mesajul postat la scurt timp de la accidentul vascular suferit.

A urmat un program de recuperare la Spitalul Universitar și, conform spuselor celui mai bun prieten al său, actorul Ion Dichiseanu, se simțea mult mai bine în vară. Ba chiar era pregătit să urce din nou pe scenă. „Papaiani e bine, starea lui de sănătate e bună. Am fost la el la spital și chiar se simte din ce în ce mai bine. Se recuperează, normal, a făcut accident vascular totuși. Papaiani nu e rău, așa cum s-a spus, este bine. Noi urcăm pe scenă peste o lună și jumătate, jucăm în „Amadeus”, în orașele din nordul țării. Dacă recuperarea merge la fel de bine ca până acum, asta vom face: jucăm!”, spunea Dichiseanu în luna august. 

Iar vorbele lui Ion Dichiseanu au fost urmate de un mesaj lăsat de Papaiani, tot pe pagina de Facebook, celor care îl urmăresc, parcă pentru a liniști pe toată lumea: „Va multumesc si va sunt recunoscator pentru cuvintele si gandurile frumoase primite in ultimele zile! E pentru prima data cand imi petrec ziua de nastere intr-un spital, dar, cu ajutorul acestui canal de comunicare, am avut impresia ca am fost invitat la o petrecere surpriza unde, spre surprinderea mea, eu am ascultat tot timpul, iar voi ati vorbit tot timpul. Va iubesc si sper ca Dumnezeu sa-mi dea posibilitatea sa va revad cat mai curand, fiindca pentru mine, voi, oamenii obisnuiti, ati fost si veti ramane marea mea iubire! Va imbratisez pe fiecare in parte, cu drag, Sebastian Papaiani”, scria actorul în august.

Născut și crescut la Pitești, Sebastian Papaiani avea origini grecești din partea tatălui. A absolvit Facultatea de Teatru și Film în 1960, iar un an mai târziu și-a făcut debutul actoricesc în „Purgatoriul Nr. 5”. A urmat o carieră prodigioasă în teatru și film, jucând în aproape 50 de producții cinematografice și dramatice. Amintim doar câteva dintre rolurile care ne-au descrețit frunțile și ne-au făcut să-l îndrăgim și mai tare în „Alo, aterizează străbunica”, seria „B.D.”, „Astă-seară dansăm în familie” sau „Toate pânzele sus”.

În 2002, a fost decorat de președintele României, primind Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”, așa cum anunța la acel moment președinția României. 

Sebastian Papaiani a murit: A fost marcat de o mare tragedie în copilărie

Actorul a asistat la o mare tragedie în vremea când era copil. Un cutremur a zguduit România în 1940, când el avea doar 4 ani. Atunci și-a pierdut o soră și un frate, gemeni. Cu durere în suflet, actorul a rememorat clipele dramatice ale acelui moment:  „A căzut tavanul pe ei. Mama a băgat copăița cu Radu și cu Luminița sub pat, iar noi am ieșit. Noi nu am știut că a căzut tavanul peste ei… au murit asfixiați acolo. Casa noastră era făcută dintr-un material care nu te omoară, din chirpici. Cădea peretele, rămânea restul. Dar aici a căzut tocmai pe pat, care s-a rupt și el, la rândul lui”, a povestit Sebastian Papaiani.

A murit cu o durere în suflet: nu apucase să se împace cu fiul cel mare

Sebastian Papaiani a fost căsătorit de 2 ori. Prima lui soție, Eugenia Giurgiu, i-a dăruit un fiu în 1963, pe care părinții l-au botezat Sebastian. Zece ani mai târziu, Papaiani a divorțat de soție, iar la proces, instanța a decis să-i încredințeze copilul actorului. Puștiul însă nu a fost de acord cu hotărârea judecătorească și a fugit la mama lui. De atunci, nu a mai vorbit cu tatăl său. 

Cât a fost în spital, actorul a fost îngrijit de actuala soție, Marcela, și de fiul pe care îl avea împreună cu aceasta, Alkys, în vârstă de 40 de ani. Pe patul de suferință, marele artist avea această mare dorință, de a face pace cu primul lui născut, Sebastian jr. 

Articolul urmator
Ce mai face astăzi David Hasselhoff, actorul care a făcut să suspine milioane de femei cu rolul salvamarului sexy din ”Baywatch”
Ce mai face astăzi David Hasselhoff, actorul care a făcut să suspine milioane de femei cu rolul salvamarului sexy din ”Baywatch”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.