Acuzații extrem de grave la adresa Spitalului Filantropia din partea Ramonei Păuleanu. „Mi se pare o monstruozitate să poți insinua așa ceva unei mame”

Acuzații extrem de grave la adresa Spitalului Filantropia din partea Ramonei Păuleanu. „Mi se pare o monstruozitate să poți insinua așa ceva unei mame”

Lorena Pintilie

Ramona Păuleanu a dezvăluit de curând care este stadiul procesului intentat împotriva spitalului Filantropia din București. Jurnalista a dat instituția medicală în judecată pentru malpraxis, după ce a născut prematur gemeni în primăvara anului 2021. La scurt timp după externare, fiul ei a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a contractat o bacterie periculoasă din interiorul spitalului. Aceasta a cerut despăgubiri în valoare de un milion de euro, iar acum, la doi ani de la deschiderea anchetei, vine cu noi dezvăluiri.

Fosta prezentatoare a rubricii meteo de la Antena 1, Ramona Păuleanu, a declarat că ceea ce s-a întâmplat după nașterea celor doi gemeni a fost „o adevărată monstruozitate”. Vedeta face noi acuzații la adresa Spitalului Filantropia din București, unde, în urmă cu doi ani, a dat naștere înainte de termen primilor săi copii, gemenii Alexandra și Luca.

Din cauză că cei mici s-au născut prematur, când jurnalista se afla în luna a șaptea de sarcină, a fost nevoie să fie ținuți sub supraveghere medicală timp de aproximativ două luni după naștere. Însă, starea lor de sănătate s-a înrăutățit după șederea în spital, cu precădere cea a băiețelului, Luca. Cel mic s-a îmbolnăvit puternic la câteva zile după externare din cauza unui streptococ (bacterie infecțioasă) contractat din interiorul camerei unde au fost spitalizați.

Ramona Păuleanu: „Mi se pare o monstruozitate să poți insinua așa ceva unei mame

Vedeta nu a stat pe gânduri și a dat în judecată instituția din capitală pentru malpraxis, atât pentru faptul că gemenii s-au născut înainte de termen, dar și pentru că băiețelul s-a îmbolnăvit puternic după externare. După apariția simptomelor, Luca a fost trimis de urgență la Terapie Intensivă, iar starea lui de sănătate a ținut-o cu sufletul la gură pe frumoasa prezentatoare. Ramona a vorbit și despre „incompetența” medicilor care s-au ocupat de Luca, spunând că i-au fost preluate inclusiv ei probe din lapte matern, medicii considerând-o o posibilă sursă de îmbolnăvire.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ramona Pauleanu (@ramonapauleanu)

Imediat după ce starea lui Luca a devenit critică și a fost mutat la Terapie Intensivă, grija conducerii de atunci a fost să dispună prelevarea de probe de la mamă, adică de la mine, probe din laptele matern, ca să vadă dacă eu sunt sursa îmbolnăvirii. Dacă până acum nu vi se pare nimic ciudat, vă spun că acele teste au fost dispuse deși se știa clar că fizic, biologic, medical, spuneți cum vreți, nu aveam cum să transmit acea bacterie prin laptele matern. Bacteria nu depășește bariera digestivă. Nu trece din stomac în sânge! Deci, și dacă ar fi luat-o de la mine, rămânea cantonată în sistemul digestiv. Mi se pare o monstruozitate să poți insinua așa ceva unei mame aflate în cea mai neagră zi a existenței ei, știind că nu poate fi ăsta adevărul. Adevărul este că un astfel de 'mesaj', venit pe o stare și-așa deplorabilă, poate fi catastrofal pentru viața unei mame. De aceea zic că este monstruos, nu doar rău”, a declarat Ramona Păuleanu de curând.

A cerut o despăgubire de un milion de euro

Moderatoarea TV a cerut în instanță, cu ajutorul soțului său Adrian Cuculis, care este avocat, o despăgubire de un milion de euro de la instituția medicală ce s-a ocupat de cazul copiilor ei. Acum, jurnalista așteaptă o expertiză medico-legală prin care să se demonstreze efectele produse de bacteria contractată din spital de către fiul său, Luca.

Într-o lume ideală, conducerea acelui spital ar fi venit și ar fi spus: 'Am greșit, ne pare rău!'. Ce prostie am zis, nu? Tot mi se pare, chiar și acum, nefiresc ca atunci când ai greșit să faci orice ca să nu-ți asumi responsabilitatea, iar acest orice să depășească orice barieră. Tocmai de aceea am fost dispusă să merg cât de departe pot cu acest caz. De la bun început am știut că un astfel de proces durează mult, ani de zile. Acum suntem în faza în care așteptăm ca INML să redacteze expertiza medico-legală dispusă în acest caz. Practic, să consulte toate documentele medicale și să spună care au fost efectele asupra lui Luca după contractarea acelei bacterii”, a mai explicat aceasta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ramona Pauleanu (@ramonapauleanu)

Exact după naștere, vedeta avea o cu toată altă părere

Chiar dacă după îmbolnăvirea băiatului vedeta a decis să dea în judecată Spitalul de Stat Filantropia din București, imediat după naștere, întrebată de către urmăritoarele sale, s-a arătat foarte mulțumită de cum a decurs tot procesul. Jurnalista se declara fericită și împăcată cu alegerea pe care o făcuse când a ales acest spital pentru a-și monitoriza sarcina, și ulterior, pentru a naște.

Am născut la stat, la Filantropia. A fost cea mai bună alegere, deși am fost urmărită în privat, pentru ca aveam sarcina cu risc de prematuritate, iar toate recomandările spre sistemul public s-au axat: Filantropia sau Giulești. Ziceam în prima postare că sistemul l-a salvat și l-a prăpădit, în egală măsură. Sunt convinsă că așa este. Nașterea în sine a fost extrem de complicată, iar copilașii nu știu ce șanse ar fi avut în altă parte. Recunoștința mea se îndreaptă și spre personalul de la terapie intensivă și secția de prematuri. Nu pot evalua, profesional vorbind, modul cum mi-au tratat copilașii. Pur și simplu pentru că nu mă pricep. Dar i-am simțit tot timpul în siguranță și am avut încredere în deciziile lor, dovadă că cei mici evoluau lent, dar favorabil. Uman însă, empatic, sunt oameni cu suflet mare. Venită cu idei preconcepute și pregătită să înfrunt priviri obosite, sictirite și reci, am simțit, din contră, empatia, blândețea, dedicarea și grija lor. În jurul suferinței teribile care se ascunde între pereții acelui spital, s-a format o mică familie, asta am simțit. Lucru extrem de important pentru niște femei îngenuncheate de durerea de a-și vedea copilașii la terapie intensivă, de griji, de naștere în sine”, a scris vedeta într-o postare pe pagina de Facebook la câteva săptămâni după naștere.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ramona Pauleanu (@ramonapauleanu)

Ramona Păuleanu s-a născut la data de 30 martie 1985, în județul Prahova. A terminat Colegiul Economic Virgil Madgearu, din Ploieşti, urmând mai apoi Facultatea de Jurnalism a Universităţii Hyperion. Este și absolventă a Şcolii de Televiziune.

Jurnalista are o vastă experiență în calitate de reporter după ce a lucrat vreme de 10 ani la același post de televiziune desfășurând investigații și practicând jurnalism de evenimente, dar ocupându-se și de rubrica meteo. La începutul anului 2021 a intrat în concediu de maternitate, concentrându-se mai mult pe viața sa personală. Ramona Păuleanu este căsătorită cu avocatul Adrian Cuculis și este fericita mămică a gemenilor Luca și Alexandra, în vârstă de doi anișori. Anul trecut, cei doi soți au intrat în lumea afacerilor imobiliare.

Surse foto: Instagram - Ramona Pauleanu (@ramonapauleanu)

Surse articol: Viva, Fanatik, Libertatea 

Articolul urmator
Povestea de viață a Rodicăi Tapalagă. Actrița a făcut furori pe scenă alături de Toma Caragiu, dar a trebuit să facă față unei boli grave și rare
Povestea de viață a Rodicăi Tapalagă. Actrița a făcut furori pe scenă alături de Toma Caragiu, dar a trebuit să facă față unei boli grave și rare
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.