Află ce vedete se implică în ajutarea găinilor – cine a lucrat într-o fermă și ce a învățat acolo?

Află ce vedete se implică în ajutarea găinilor – cine a lucrat într-o fermă și ce a învățat acolo?

Redactor Divahair.ro

Ai observat vreodată cifrele inscripționate pe ouăle din comerț? Pe rafturi găsim patru tipuri diferite de ouă în funcție de metodele de creștere a găinilor ouătoare. Diferența dintre ele constră în cifrele de la 0 la 3 pe care le au marcate. Cifra 0 reprezintă ouăle provenite de la găini crescute în sistem ecologic, 1 reprezintă ouăle provenite de la găini ce au acces la o zonă în aer liber, 2 reprezintă ouăle provenite de la găini crescute la sol în hale industriale și 3 reprezintă ouăle provenite de la găini ce trăiesc întreaga lor viață în cuști.

De ce este important să cunoaștem acest aspect? Din păcate, ouăle marcate cu cifra 3 provin din sistemul de creștere care presupune ca păsările să trăiască în spații foarte mici denumite baterii. Acestea sunt cuști unde spațiul ce-i revine unei găini este similar dimensiunii unei coli A4. Astfel, în țări precum Germania și Elveția cuștile au fost deja interzise și consumatorii din întreaga lume încep să conștientizeze importanța bunăstării animalelor din ferme. În Cehia, proiectul legislativ care interzicea utilizarea bateriilor tocmai a fost aprobat, iar organizațiile care luptă pentru drepturile animalelor fac eforturi pentru a determina și alte state să urmeze exemplul.

gaini inchise

Și vedetele din România au început să lupte pentru drepturile animalelor. Printre persoanele cunoscute care au oferit o voce animalelor se numără Andreea Raicu, Andreea Bănică, Laura Cosoi, Paula Seling, Aluziva și Vladimir Drăghia. Cel din urmă a declarat că este puternic legat de această cauză, pentru că în trecut chiar a lucrat într-o fermă și a ajuns să cunoască ce condiții atroce există acolo. Conform spuselor sale, după acea experiență a încetat să consume pui o perioadă îndelungată. În filmulețele postate pe conturile lor de social media, aceștia și-au informat urmăritorii cu privire la condițiile în care trăiesc găinile din sistemele de creștere care încă folosesc cuști, calitatea inferioară a ouălor provenite de acolo și nevoia ca fiecare dintre noi să se implice pentru a diminua utilizarea acestor sisteme. Totodată, ei se regăsesc printre semnatarii petiției inițiate de Asociația F.R.E.E., petiție ce are ca scop descurajarea comercializării acestui tip de ouă în țara noastră.

Situația actuală afectează atât găinile cât și pe noi. Motivul pentru care pe noi ne privește direct ce se petrece cu găinile din sistemele intensive de creștere este legat sănătatea noastră. Un animal care trăiește într-un mod atât de degradant și cu o sănătate precară nu are cum să producă ceva suficient de calitativ.

Momentan, ouăle cu cifra 3 reprezintă 60% din totalul celor provenite din fermele din România, dar antreprenorii au început să conștientizeze nevoia de schimbare. Din grijă și respect pentru clienții lor, mulți au publicat deja angajamente conform cărora nu folosesc ori vor să renunțe curând la aprovizionarea cu ouă inscripționate cu cifra 3.

Cel mai important este faptul că implicarea noastră, a tuturor, produce o schimbare esențială a acestor aspecte. Schimbarea este benefică atât pentru găinile din ferme, cât și pentru oameni. Puteți contribui extrem de ușor la reducerea comercializării ouălor cu cifra 3 semnând această petiție. Pentru noutăți legate de această inițiativă și nu numai, urmăriți paginile de Facebook și de Instagram ale Asociației F.R.E.E.!

Articolul urmator
Silviu Prigoană și-a găsit, în sfârșit, liniștea în brațele unei femei. Cine este Mihaela Prigoană și cum i-a readus fericirea
Silviu Prigoană și-a găsit, în sfârșit, liniștea în brațele unei femei. Cine este Mihaela Prigoană și cum i-a readus fericirea
Alege 7 vedete sexi și îți spunem ce personalitate ai!
Incepe quiz
Alege 7 vedete sexi și îți spunem ce personalitate ai!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.