Editura Paralela 45 iti schimba perceptia despre arta culinara. Descopera noutatile!
ARTA CULINARA PENTRU STUDIOSI. BUCATARIE STIINTIFICA, TRUCURI
NEMAIPOMENITE SI MANCARE BUNA "Arta culinara pentru studiosi" nu este o carte despre gatit. Este o carte despre inteles, gandit, judecat si creat. Retete sunt din belsug in carti si pe internet. Ingrediente, cantitati, moduri de preparare iti sar in cale la tot pasul. Cu poze ademenitoare, atractive, care te fac sa salivezi - ma rog, nimeni nu garanteaza ca sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase. Sunt lucruri pe care orice studios le stie. Insa nimeni nu iti poate spune cum se obtine ceva ca in poze. |
|
Daca te intereseaza sa afli, sa stii, sa intelegi mecanismele si fenomenele misterioase care iti pun pe masa o salata gustoasa, o friptura rumenita cu arome ademenitoare, o prajitura pe care o mananci si din ochi, aceasta carte iti este dedicata, destinata si recomandata. Important nu este sa fii bucatar de profesie sau un simplu amator, pasionat sau nu de gastronomie. Ce conteaza cu adevarat este sa fii curios sa afli si sa stii. Daca te recunosti in calitatile studiosului, poti invata de aici sa-ti satisfaci pasiunea pentru cunoastere. Sa-ti delectezi familia si prietenii cu preparate de exceptie. Realizate de tine, in propria bucatarie. Si, de ce nu, chiar create de tine. Pentru ca "Arta culinara pentru studiosi" face din studiosul curios un ucenic vrajitor in bucatarie. Nu este o carte de bucate clasica. Nu te dascaleste. Iti explica fenomenele care se petrec sub ochii, sub nasul si in imediata apropiere a papilelor tale gustative.
CARTEA VINURILOR. SCHIMBA-TI FELUL IN CARE GANDESTI DESPRE VIN!
Fie ca esti incepator, fie ca esti expert intr-ale
vinurilor, Matthew Jukes iti va schimba modul in care bei vinul! Matthew Jukes este autorul celui mai bine vandut ghid de vinuri din Marea
Britanie, "The Wine List". Opt milioane de oameni ii citesc
saptamanal rubrica din "Daily Mail".
|
|
Scrisa in stilul sau inimitabil, "Cartea vinurilor" este marturia intelepciunii privind vinurile, pe care Matthew Jukes a acumulat-o prin eforturi sustinute pentru a-ti imbogati cunostintele si a face sa-ti sporeasca setea de a descoperi noi vinuri. El nu numai ca trece in revista lucrurile elementare: soiurile de struguri, cum este facut vinul, vinurile din recolte deosebite sau cum se degusta vinul, dar, pentru ca tu sa nu lasi vreodata din mana sticla aceea speciala de Pinot, iti spune si cu ce vinuri merg anumite mancaruri, astfel incat fiecare fel de mancare sa aiba perechea sa perfecta de vin.