Afla totul despre controversa din jurul lui Caitlyn Jenner!

Afla totul despre controversa din jurul lui Caitlyn Jenner!

Eugenia Dinescu, redactor

Atentia de care Bruce Jenner se bucura dupa ce a devenit Caitlyn Jenner s-a dovedit a fi o arma cu doua taisuri. In timp ce revistele se zbat pentru a o avea pe coperta, peste 5000 de persoane au semnat o petitie in care Caitlyn este somata sa inapoieze medalia de aur castigata la proba de decatlon de la Jocurile Olimpice din Montreal, in 1976.  Desi in momentul competitiei a participat la proba masculina de decatlon ca barbat, intr-o declaratie recenta, Jenner a recunoscut ca dintotdeauna “s-a considerat o femeie adevarata din toate privintele”. Nici fiul adoptat de  Tom Cruise si Nicole Kidman, Connor, nu este incantat de atentia de care Caitlyn Jenner se bucura in aceste momente.


Tanarul de 20 de ani  este nemultumit de faptul ca lui Caitlyn i s-a acordat distinctia Arthur Ashe pentru Curaj in cadrul ceremoniei decernarii premiilor ESPY.

Intr-o serie de mesaje postate pe contul sau personal de Twitter, Connor spune ca exista probleme mai importante decat schimbarea de sex a lui Jenner asupra carora opinia publica ar trebui sa isi concentreze atentia: “Exista atat de multe alte lucruri mai importante despre care ar trebui sa vorbim... si atat de multi oameni importanti care ar merita cu adevarat un premiu”. Connor a adaugat, apoi, ca “sprijin din toata inima oamenii care isi pastreaza integritatea si isi gasesc fericirea deplina in orice fel pot. Doar ca exista multe alte lucruri despre care ar trebui sa vorbim si asupra carora sa muncim, ca natiune si ca planeta”.Connor este de parere ca discursul pe care Caitlyn Jenner l-a generat in media despre drepturile comunitatii LGBT nu ar trebui sa ne distraga atentia de la “faptul ca pescuim excesiv si ca in 30 de ani nu vor mai exista pesti. Suna ciudat, dar 85 la suta din proteinele din lume sunt din peste. Este unul dintre miile de lucruri care ar trebui sa se bucure de o importanta mai mare. Sau faptul ca planeta noastre devine din ce in ce mai putin locuibila pe zi ce trece.  Dar populatia creste intr-un ritm alarmant...”, a continuat Connor.

In acelasi timp, initiatorii petitiei impotriva lui Caitlyn ivoca incalcarea unei reguli impuse de Comitetul Olimpic International care interzice participarea femeilor in probele sportive masculine si viceversa.  “Desi o facem cu inima grea, trebuie sa ne intrebam daca se cuvine sau nu ca Dna. Jenner sa isi pastreze recordul olimpic in lumina evenimentelor recente, pentru ca trebuie sa clarificam daca Bruce Jenner si Caitlyn Jenner sunt doi oameni diferiti sau daca Bruce Jenner a fost, de fapt, o femeie care a participat intr-un eveniment sportiv pentru barbati”, pretinde petitia.

Insa cele 5000 de persoane care au semnat petitia nu au inteles corect regulamentul impus de Comitetul Olimpic International. In timp ce persoanele transsexuale pot participa la Jocurile Olimpice inca din 2012, atletul trebuie sa fie inregistrat legal cu noul sex in tara de origine, trebuie sa fi suferit o operatie de schimbare de sex si trebuie sa fi urmat timp  de cel putin 2 ani un tratament cu hormoni inainte de participarea la proba. In 1976, Jenner nu intrunea niciuna dintre aceste conditii.

Contestatarii lui Caitlyn nu vor putea decat sa accepte gradul de expunere de care ea se bucura in acest moment. Caitlyn Jenner poate calca pe urmele fiicei sale Kendall, dupa ce  brandul MAC Cosmetics a declarat ca o considera “ambasadoarea perfecta” pentru rujurile Viva Glam si nu exclud posibilitatea unei colaborari. Iar dupa ce a cunoscut celebritatea cu  reality show-ul “Keeping Up with the Kardashians”, Caitlyn va lupta pentru punctele de audienta impotriva fostei sale sotii, Kris Jenner. Acelasi post de televiziune  unde este difuzat “Keeping Up with the Kardashians” i-a oferit lui Caitlyn propriul reality show, “I Am Cait”, ce urmeaza sa fie difuzat  din 26 iulie.

Tu ce parere ai despre impactul lui Caitlyn Jenner in mass-media.

Sursa foto: vanityfair.com

Articolul urmator
Totul despre Fuego și viața lui plină de grele încercări: „Aș da orice ca să-i mai pot asculta sfaturile și să mă pot bucura de prezența lui"
Totul despre Fuego și viața lui plină de grele încercări: „Aș da orice ca să-i mai pot asculta sfaturile și să mă pot bucura de prezența lui"

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.