Alex Dima, mai sincer ca niciodată! Ce mărturisiri neașteptate a făcut omul de televiziune despre relația lui cu divinitatea

Alex Dima, mai sincer ca niciodată! Ce mărturisiri neașteptate a făcut omul de televiziune despre relația lui cu divinitatea

Ramona Jurubita

Alex Dima (46 de ani) este cunoscut de întreaga țară, pentru că intră săptămânal în casele românilor prin intermediul emisiunii „România, te iubesc”. Inima lui mare l-a făcut să se implice în numeroase povești emoționante, însă mulți nu știu că și el ascunde o astfel de istorie. A fost greu încercat de soartă și a avut parte de momente grele de-a lungul vieții. Acum, a depășit obstacolele și se bucură de un prezent plin de lumină și credință.

Invitat în podcastul „Fain&Simplu”, Alex Dima a făcut mărturisiri neașteptate despre trecutul său, dar și despre modul în care legătura cu divinitatea l-a ajutat să se schimbe. De la un om fără speranță, a ajuns o persoană plină de încredere în sine, care se poate mândri cu faptele sale.

Dacă te întrebi când a început legătura sa cu Dumnezeu… Ei bine, este o poveste mai veche, ce a debutat în urmă cu aproximativ trei decenii. Era doar un copil când a ales să studieze Teologia și a urmat această cale timp de nouă ani. În podcastul lui Mihai Morar a vorbit deschis despre singurul an în care a fost profesor de religie. Avea numai 20 de ani pe atunci! Nu este incredibil cât de mult i s-a schimbat viața, acum, la aproape două decenii distanță?

„Pentru mine, anul ăla e pus într-o căsuță și mă gândesc cu mare drag la el. Eram puștan, aveam 20 și un pic de ani, în blugi. Veneau profesoarele și profesorii vechi de acolo din școală și mă întrebau, „Ce faci?”. Pe lângă faptul că nu prea înțelegeam care e treaba cu programa, la un moment dat am înțeles că există o programă și trebuie să te ții de ea, dar orele mele erau deschise. Mai mult discutam cu copiii ăștia. Și copiii au nevoie să fie ascultați. Stăteam pe bancă și stăteam de vorbă cu copiii, mici sau mari. Cu probleme de clasa I sau cu probleme de clasa a VIII-a. Și a fost un an minunat pentru mine.”, a dezvăluit Alex Dima în podcastul menționat anterior.

Deși a fost nevoit să își croiască alt drum în viață, credința jurnalistului a rămas aceeași. Nu a renunțat la slujba de profesor de religie din dorința de a lăsa în urmă tot ce învățase, ci dintr-un alt motiv extrem de întemeiat. Iată cum justifică schimbarea bruscă de direcție:

„Am plecat din învățământ din cauza banilor. Eu câștigam pe lună undeva la 70 de dolari. Vreo 200 și ceva de lei. Erau copii prin clase care aveau bani de buzunar cam câștigam eu pe lună. Aici era o bătaie de joc. De aceea la un moment dat m-am oprit și am încercat să găsesc altceva.”, a mai povestit.

Dar lipsa banilor nu a fost singura greutate pe care a întâmpinat-o Alex Dima de-a lungul timpului. Nu a fost deloc ușor să treacă peste drama vieții lui, și anume pierderea soției. Jurnalistul nu va uita niciodată că în 2009, Roxana, mama fetiței sale, a plecat la îngeri, fiind răpusă de cancerul de piele. Totuși, Dumnezeu l-a ajutat de fiecare dată să depășească momentele grele, inclusiv atunci când nu mai vedea nicio rază de speranță.

„Mie Dumnezeu mi-a arătat din când în când: „Fraiere, sunt aici!”. La un moment dat, era fiica mea mică, nu stăteam deloc bine cu banii și stăteam în fața unui bloc, într-un parc și în timp ce copilul se juca, mă gândeam cât de norocos să fie cineva să dețină un apartament în blocul ăla din față și să vadă parcul.

Stăteam cu chirie acolo în zonă, dar cu o chirie și cu o sabie deasupra capului că oricând puteam să plec cu un copil mic de acolo și cu foarte multe bagaje adunate în trei camere și mă gândeam de multe ori la treaba asta. Și eu stăteam și mă gândeam la blocul ăla: mă gândeam cum să faci să locuiești acolo? Unde crezi că stau eu acum? Fix acolo în blocul ăla la care mă uitam. Și de la geamul meu văd parcul.”, i-a mărturisit jurnalistul lui Mihai Morar.

Acum, norii negri s-au risipit și a ieșit soarele pe strada lui, mai ales după ce a întâlnit-o pe Georgiana, femeia care l-a făcut să iubească din nou. În prezent, este tată de doi, căci pe lângă fiica adolescentă din prima căsnicie, mai are și un fiu cu actuala parteneră. Întrebat de Mihai Morar unde îl vede pe Dumnezeu, jurnalistul de la „România, te iubesc!” a oferit un răspuns neașteptat:

„Ideal ar fi să îl vezi în tine. Deocamdată eu sunt la stadiul în care îl văd pe Dumnezeu în oameni. E cumva calea prin care, într-o bună zi, sper să pot să dau de mine. Să mă întâlnesc cu Dumnezeu în mine. Sunt mulți oameni care îl poartă pe Dumnezeu. Toți îl purtăm, dar unii îl arată”.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Dima (@alexandrudima)

Alex Dima a vorbit în cadrul aceluiași podcast și despre stima de sine și faptele bune pe care ar trebui să le facă oamenii pentru a se simți mai bine în pielea lor.

„Făcând binele și punându-te în slujba binelui s-ar putea să îți netezești niște drumuri către tine, care să îți mărească stima de sine. Tu făcând bine, să te privești cu alți ochi și să poți să pătrunzi acolo. Dacă te uiți în tine și vei găsi numai sperietori și tot felul de lucruri pe care tu le-ai îngropat s-ar putea să te temi și să nu faci întâlnirea asta cu tine, și atunci făcând binele, e o cale.”, a mai spus el.

Vedeta de la Pro TV a oferit și detalii despre modul în care se relaxează, care este unul atipic și pare să nu aibă nicio legătură cu o persoană obișnuită cu lumina reflectoarelor. Este vorba despre o activitate banală pe care probabil toți am făcut-o când eram copii.

„La un moment dat simți nevoia de timp pentru tine. La mine la țară încerc să îmi fac timp pentru mine. Mă duc și trag cu praștia. Mi-am luat o bucată de pământ de la niște băbuțe. Nu fac nimic pe ea deocamdată. Asta fac la mine pe deal. Mă duc pe dealuri, la marginea pădurii, trag aer în piept și trag cu praștia.”, a recunoscut jurnalistul.

În ciuda greutăților prin care a trecut în viață, Alexandru Dima, pe numele său întreg, a reușit să ajungă un om de succes și să nu se lase doborât.

Mărturisirile cutremurătoare ale Oanei Lis! A fost abuzată de la vârsta de 11 ani de către propriul tată

Surse foto: Youtube

Surse articol: YoutubeLibertateaClick

Articolul urmator
Lia Bugnar a vorbit mai sincer ca oricând despre separarea de Anghel Damian: „Nu am simțiți niciodată că el m-ar fi părăsit doar ca să fie cu o persoană mai tânără."
Lia Bugnar a vorbit mai sincer ca oricând despre separarea de Anghel Damian: „Nu am simțiți niciodată că el m-ar fi părăsit doar ca să fie cu o persoană mai tânără."
Ce spune comportamentul lui despre relatia voastra?
Incepe quiz
Ce spune comportamentul lui despre relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.