Amintiri din copilărie de la actrița Carmen Tănase: „Am mâncat bătaie!”

Amintiri din copilărie de la actrița Carmen Tănase: „Am mâncat bătaie!”

Ramona Jurubita

Nu este român care să nu o știe pe celebra Flăcărica din serialul fenomen „Inimă de țigan” și nici iubitor al teatrului care să nu o aibă în inimă pe Carmen Tănase (61 de ani), cea care și-a dedicat întreaga viață scenei. Marea actriță a jucat în nenumărate piese la Teatrul Odeon din București, dar și la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași.

Oamenii au îndrăgit-o după ce au descoperit-o în rolurile sale, pe care le interpretează de fiecare dată cu patos și implicare, mai ales că aceasta a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa Olgăi Tudorache.

Carmen Tănase, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”

Sursa foto: Youtube

În copilărie a fost o rebelă și îi plăcea să încalce regulile ca să se facă remarcată. A avut foarte mult de câștigat cu această atitudine a ei, deși uneori și-a creat singură probleme.

Carmen Tănase a fost invitată în emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai” și a povestit foarte multe întâmplări de pe vremea când era doar un copil. Nici adolescența ei nu a fost lipsită de evenimente importante și marcante, pentru că întotdeauna a vrut să exploreze necunoscutul și să afle pe propria piele ce înseamnă să fii un om independent.

Cea mai mare prostie pe care a făcut-o Carmen Tănase în copilărie

Deși nu era deloc atrasă de vioară, tatăl ei a pus-o să ia lecții de muzică la acest instrument, de care ea se ferea cât putea de mult. Într-o zi a decis că a venit momentul să schimbe și aspectul viorii, ca să o facă să se potrivească cu stilul ei de atunci. Carmen Tănase era la acea vreme o adolescentă care se îmbrăca în negru și a vopsit vioara cu acuarele, la sugestia unei prietene, ca să se asorteze. Era deja prea târziu când a realizat că a distrus un obiect valoros, în care tatăl său a investit o sumă destul de mare.

„Am mâncat bătaie. Am mâncat bătaie pentru că era o vioară pe care tata a dat foarte mulți bani fiindcă el visa să fiu o maee violonistă. Chiar nu înțeleg de ce și de unde i se trăgea asta. Mie nu mi-a plăcut niciodată vioara, am luat lecții ani de zile pentru că nu aveam încotro, eram obligată. Copii se jucau pe stradă și eu scârțâiam la vioară împreună cu profesorul. (...) Vioara asta era culoarea lemnului, o culoare deschisă și pe margine avea auriu. Și atunci mie nu-mi plăcea auriul deloc pentru că era perioada emo a noastră, pe vechi, cu fuste lungi negre și așa mai departe și împreună cu prietena mea grecoaică, am zis că trebuie să o facem neagră.”, a povestit vedeta.

Această faptă nu a rămas nepedepsită pentru că tatăl ei s-a înfuriat foarte tare când a văzut că a distrus instrumentul muzical. Actrița a fost bătută de părintele său ca să își dea seama de greșeala pe care o făcuse.

„Și când am ajuns acasă cu vioara și i-am și arătat-o lui tata ca să vadă ce frumusețe am făcut eu, lui i s-au tăiat picioarele, pur și simplu, banii lui i-a văzut aruncați pentru că nu a putut să mai ia nimic de ea și eu am mâncat bătaie cu cureaua. Se practica...”, a mai spus aceasta.

Cum nu îi plăceau lecțiile de vioară, lui Carmen Tănase nu prea i-a plăcut nici școala și nu avea răbdare să răspundă doar atunci când era întrebată. A fost o elevă rebelă și nu stătea cuminte în clasă, iar de multe ori era chiar dată afară de profesorii cărora le deranja orele. Ambiția actriței se trage din copilărie, pentru că atunci când era elevă, se încăpățâna să răspundă profesorilor, chiar dacă aceștia nu voiau să o asculte. Aceasta a fost întotdeauna o persoană cu spirit liber și cu o atitudine diferită de a celor din jur. Ea nu voia să se supună regulilor și să facă ce făcea toată lumea. Se pare că acest stil a ajutat-o să își construiască personalitatea de femeie puternică pe care o are și în prezent.

„Acum nu mai spun că a fost așa un coșmar. Era un coșmar pentru că trebuia să stau locului și să execut niște ordine, dar mie nu mi-a plăcut niciodată asta. Nu mi-a plăcut niciodată să fac ceva pentru că trebuie să fac. Dacă mie îmi venea să răspund, eu voiam să răspund. Faptul că aveam tot felul de pedepse de astea, iar eu eram mai rebelă, când acceptam să ridic mâna, nu mă asculta, nu mă punea să răspund eu, tocmai ca să mă pedepsească. De obicei vorbeam singură din bancă și atunci lucrurile acestea m-au făcut să fiu și mai încăpățânată.”, a explicat marea actriță.

Carmen Tănase, într-o poză veche din copilărie

Sursa foto: Facebook

Flacăra Potcovaru din „Inimă de Țigan” este un personaj în care se reflectă latura rebelă a actriței, pentru că și în acest rol a trebuit să încalce regulile societății și să fie altfel decât ceilalți. La școală era în conflict cu toată lumea, iar în rolul din acest serial a putut să integreze perfect atitudinea ei de luptătoare.

„Întotdeauna am fost în conflict cu profesorii, cu elevii, nu eram cum trebuie. Le învățam pe fetele de la liceu numai rele și așa mai departe. Dar erau niște drăcii inofensive la vremea aia. Dar acum spun că n-a fost un coșmar școala. A fost o experiență frumoasă de care o să-mi amintesc toată viața și din care am învățat multe lucruri.”, a adăugat vedeta.

Lecțiile din trecut au făcut-o pe Carmen Tănase să devină o persoană înțeleaptă și cu picioarele pe pământ, mai ales că la 18 ani s-a trezit chiar ea în rolul de profesor și a trebuit să se descurce cu elevi care îi semănau perfect. Ea a făcut Liceul Pedagogic din Ploiești, după ce a obligat-o tatăl ei și nu a dorit niciodată să fie profesoară. Totuși, după ce și-a luat examenul de Bacalaureat, actrița a predat muzică și desen timp de un an, ba chiar a fost și diriginta unei clase.

„Terminasem liceul și mă dusesem la post pentru că eu am terminat Liceul Pedagogic și aveam post. Deci aveam 18 ani și ceva și mi-am ales clasele V-VIII. Eram un copil, prima dată m-am dus cu codițe. Nu m-au luat în serios, dar în două săptămâni nu mai mișca unul, pntru că eu știam toate prostiile, eu eram maestru emerit la prostii. Nu mergea să faci ceva cu mine pentru că știam.”, a declarat Carmen Tănase în cadrul podcastului lui Mihai Morar.

Faptul că a fost un copil rebel și care făcea năzbâtii, a ajutat-o să țină piept elevilor ei mai târziu. Acestia au ajuns să o iubească pentru că știa cum să le fie aproape, chiar dacă îi certa atunci când greșeau. Carmen Tănase nu a vrut să rămână la catedră, cu toate că s-a descurcat de minune în rolul de profesor. Ea a dat la actorie și deși nu a intrat din prima, a reușit să rămână în această lume care o face fericită. Ea a recunoscut că nu ar fi ajuns o actriță așa de mare dacă nu ar fi avut sprijinul profesorilor săi, printre care s-au numărat nume mari precum Marin Moraru, Olga Delia Mateescu și Olga Tudorache.

„Eu am avut norocul să întâlnesc oameni extraordinari, începând cu Olga Delia Mateescu, care nu mai pregătise până atunci, i-am fost prima și cred că și ultima elevă. Deci și ea a învățat ceva de la mine și eu de la ea enorm. Apoi faptul că am nimerit la clasa Olgăi Tudorache care a fost ca o mamă pentru mine, mama mea de-a doua. (...) Și eu am avut acest privilegi de a-i fi nu numai studentă, dar și foarte apropiată și parteneră de scenă. Poate că atunci nu-mi dădeam seama, atunci când mi se întâmplau lucrurile astea, dar cu vremea am înțeles ce mi s-a întâmplat și am căutat să răsplătesc darul ăsta pe care mi l-a dat Dumnezeu, întâlnind-o pe Olga.”, a povestit vedeta emoționată la emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D.

Acum, Carmen Tănase duce o viață mai liniștită ca niciodată pentru că s-a mutat la țară, într-o zonă retrasă, dar apopiată de București pentru că are nevoie să ajungă la teatru atunci când trebuie să fie pe scenă. Pandemia a făcut-o pe vedetă să dorească să se retragă departe de oraș, pentru că i-a fost greu să stea numai în casă, atunci când în România era stare de urgență. După lungi căutări, a găsit casa perfectă pe care o împarte cu fiul ei Tudor (33 de ani) și cu pisicile lor.

Citește și: Andreea Bănică, dezvăluiri care îți frâng sufletul: ”Am crescut cu certuri, cu scandaluri, cu bătăi”

Surse articol: 40 de întrebări cu Denise RifaiFain & SimpluViva

Sursa foto principală: Youtube

Surse foto: Youtube, Facebook

Articolul urmator
Benone Sinulescu a știut din copilărie că va fi un mare artist și a muncit pentru a-și împlini visul. Povestea lui este de-a dreptul impresionantă
Benone Sinulescu a știut din copilărie că va fi un mare artist și a muncit pentru a-și împlini visul. Povestea lui este de-a dreptul impresionantă
Ce personaj din basmele romanesti esti?
Incepe quiz
Ce personaj din basmele romanesti esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.