Angela Similea a avut o aventură cu Florin Piersic: „A fost un amor nebun”

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Angela Similea și Florin Piersic, două vedete considerate adevărate simboluri ale frumuseții și talentului, au avut o legătură cu totul specială, dincolo de luminile scenei și de aplauzele admiratorilor.

În anii '80, Angela Similea făcea inimile să bată puternic cu chipul ei de divă și cu șlagărele pe care nimeni nu le va uita vreodată. „Să mori din dragoste rănită”, „Un albastru infinit”, „Nu-mi lua iubirea” sau „Ultimul tramvai” au fost adevărate hituri la acea vreme, fredonate deopotrivă de tineri și de persoanele mai în vârstă.

angela similea si florin piersic

Sursa foto: Pinterest

Cu o voce profundă și un chip ce a făcut-o să câștige titlul de „Miss Festival” la un spectacol din Polonia, Angela Similea a făcut numeroase cuceriri, dar Florin Piersic a fost marea sa iubire.

O poveste de dragoste ca-n filme

În anii '80, Angela Similea și Florin Piersic formau unul dintre cele mai frumoase cupluri pe scenă, dar apoi legătura lor a depășit granițele artei. Amândoi erau extrem de atrăgători și talentați și nu puțină lume i-ar fi văzut căsătoriți. Din păcate, la acea vreme, fiecare avea deja un partener. Totuși, dragostea dintre ei nu a putut fi oprită. La început s-a vorbit doar despre o idilă, dar Florin Piersic a mărturisit, într-un final, că a fost o aventură în toată regula:

„Cu Angela am fost într-un amor nebun. Luni întregi am plecat cu ea în deplasări şi era imposibil să nu avem ceva, mai ales că Similea era foarte frumoasă şi dorită de toţi. Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum. La început ne şicanam, apoi am început să ne apropiem din ce în ce mai mult, ne mai şi pipăiam, până ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitură» în toată regula, o poveste de dragoste frumoasă, de care acum îmi aduc aminte cu plăcere”, a declarat el pentru Wowbiz.

Cât despre Angela Similea, aceasta era de-a dreptul fermecată de Florin Piersic, pe care îl numea „vrăjitorul” și cu care ar fi vrut să fie tot timpul, deși avea un soț acasă.

angela si florin

Sursa foto: Pinterest

„Florin era cu adevărat superb. Avea o frumuseţe de Făt-Frumos, departe de a fi efeminat (...) Ceea ce am înţeles eu repede lângă el este că «dacă eşti fluture» te-ai ars. Nu voiam să mă ard... M-am străduit să rămân şi eu o «lampă». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, în turnee. Mi-amintesc că Anna Szeleş, soţia lui, a suferit mult. Cel puţin în meserie. Ei doi erau frumoşi, erau talentaţi, dar când am intervenit eu s-a întâmplat un lucru la urma urmei normal. Adică, eram doi români înalţi, frumoşi şi celebri, eram un cuplu adevărat”, a povestit Angela Similea în cartea biografică „Angela, cântec și rugă”, scrisă de Smaranda Jelescu.

Deși era foarte atras de cântăreață, Florin Piersic nu a vrut să se despartă de soția lui de atunci, Anna Szeleș, cu toate că își dădea seama că Angela ar fi făcut orice pentru el: „Eu am iubit-o pe Angela şi am avut unele momente în care am simţit că ea ar fi făcut orice ca să rămână cu mine”, a mărturisit actorul acum câțiva ani.

Angela Similea a fost căsătorită de patru ori

La sfârșitul anilor '60, frumoasa cântăreață s-a căsătorit cu Andi Constantin, rugbist și electrician la uzinele CFR din București, dar povestea lor s-a sfârșit după cinci ani. Când l-a cunoscut pe Andi, Angela Similea nu împlinise încă 20 de ani. La vremea aceea era pasionată de cântat, dar părinții nu erau de acord cu o carieră în muzică. Însă lucrurile s-au schimbat când Angela a câștigat locul 2 la festivalul „Cerbul de Aur”, în 1970. Acest moment a însemnat o rampă de lansare pentru talentata artistă, dar și punctul în care drumurile sale și ale lui Andi Constantin s-au despărțit.

Al doilea soț, chitaristul Sorin Movileanu, este cel căruia Angela Similea i-a dăruit un fiu, pe care l-a botezat Sorin, ca pe tatăl său. Nici căsătoria cu chitaristul nu a durat prea mult. În 1975, cei doi s-au despărțit, iar Sorin a rămas cu mama sa. Despre legătura cu Sorin Movileanu, artista povestește în cartea biografică:

„El este tatăl lui Sorin, tatăl natural, îţi dai seama că îl iubeam dacă am făcut pasul ăsta. Iubirea s-a deteriorat din cauza geloziei şi din alte cauze. După ce s-a născut băiatul, ne-am căsătorit, deşi ştiam că nu este o căsnicie făcută să dureze, ci una în care eu şi băiatul meu primeam un certificat de legalitate.”

angela similea

Sursa foto: Pinterest

Următoarea căsnicie a Angelei a durat cel mai mult, timp de 17 ani. Imediat după Sorin Movileanu, cântăreața l-a cunoscut pe Jan David Hilgen, un om de afaceri olandez, care s-a îndrăgostit nebunește de ea.

„Pe Jan l-am cunoscut aici, în ţară, într-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a îndrăgostit fulgerător de mine, la prima vedere. Nu l-am considerat niciodată un bărbat frumos, ci unul plăcut. Îmi făcea plăcere devotamentul lui, repetatele lui cereri în căsătorie”, își amintește Angela Similea în cartea „Angela, cântec și rugă”. Jan Hilgen l-a adoptat și pe micul Sorin, arătându-se foarte îndrăgostit și curtenitor cu Angela.

Multă vreme a fost o căsnicie fericită, dar la începutul anilor '90 lucrurile s-au deteriorat, mai ales din cauza faptului că Jan bea foarte mult. Comportamentul său și jignirile frecvente la adresa Angelei Similea au condus, în final, la o ruptură.

„«Ce eşti tu? Cine eşti tu? Tu eşti un nimeni, un rahat…»”, i-ar fi spus omul de afaceri în ultima perioadă Angelei Similea. „Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunaţi sub mine pe o canapea… Iar el mă apostrofa cu dispreţ. A şi plecat până la urmă”, mărturisește cântăreața în cartea biografică.

Angela avea 45 de ani când s-a despărțit de Jan, era o femeie încă tânără și foarte frumoasă, dar nu s-a recăsătorit curând. Abia peste 8 ani un nou pretendent i-a cucerit inima, omul politic Victor Surdu. Este adevărat că Angela Similea îl cunoștea pe Victor Surdu de multă vreme, dar căsătoria a avut loc mult mai târziu. După o perioadă de depresie, noua relație de iubire a fost o adevărată rază de soare pentru artistă, în vreme ce politicianul și-a împlinit un vis de peste 30 de ani, de a fi cu femeia vieții lui.

Din păcate, în 2011, după 12 ani de căsătorie și bună înțelegere, Victor Surdu a fost răpus de cancerul pancreatic. Moartea sa nu a fost ultima lovitură pentru Angela Similea, care a pierdut și averea, în favoarea fratelui lui Victor Surdu.

Actualmente în vârstă de 73 de ani, cea mai frumoasă artistă a epocii de aur a ales să trăiască în America, alături de fiul său, dar continuă să viziteze frecvent România, care este țara ei de suflet. Cât despre Florin Piersic, el a fost și va rămâne marea ei dragoste, deși destinul nu le-a permis să rămână împreună.

Surse foto: Pinterest, captura Youtube

Articolul urmator Florin Piersic face astăzi 86 de ani. Ce se întâmplă cu marele actor cu acest prilej

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (86)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.