Ce a făcut Tamara Buciuceanu până în ultima clipă a vieții

Cristina Gherghina

O întreagă țară a rămas siderată după ce, pe 15 octombrie 2019, a fost anunțată trecerea în neființă a uneia dintre cele mai iubite actrițe din generația de aur, Tamara Buciuceanu. Deși s-a retras de ceva vreme din lumina refletoarelor, lumea nu a uitat-o pe "profa de mate, Isoscel", din "Liceeni", care pe data de 10 august împlinea respectabila vârstă de 90 de ani. 

Într-un interviu realizat de Click în ziua în care marea actriță își sărbatorea ziua, aceasta le-a povestit reporterilor despre cum decurgea viața sa de când a decis să părăsească lumea teatrului. Din relatările respectabilei doamne, nu putem constata decât un singur lucru: Tamara Buciuceanu rămăsese exact așa cum ne-o amintim cu toții, plină de viață și bucurându-se de fiecare moment al vieții sale, alături de oamenii dragi ei. De altfel, până în ultimul moment, marea doamnă a teatrului și filmului românesc a ales să-și trateze vârsta ca pe un simplu număr: a ieșit din casă, s-a înconjurat de prieteni și familie și și-a trăit viața din plin, și așa va fi ținută minte de milioanele de români care au îndrăgit-o.

"Momentan, nu am nevoie de nimic şi sunt foarte bine. Familia îmi este alături, mă văd cu ei şi cu prietenii şi mă bucur când am musafiri. Ies din când în când din casă să mă plimb și îmi place că oamenii nu m-au uitat”, spunea actrița.

tamara buciuceanu

Sursă foto: Pinterest

Cu toate că lumea iubea să o vadă pe scenă sau pe micile ecrane, actrița Tamara Buciuceanu Botez a ales să își trăiască bătrânețea acasă, în liniște, departe de vacarmul showbizului. 

„Sunt aşa şi aşa, merg înainte, nu se poate altfel. Dar sunt bine, sunt pe picioare, acum mă odihnesc acasă. După 66 de ani de teatru, îmi doresc doar să mă odihnesc şi nu mai vreau să joc în alte proiecte."

În timpul vieții, actrița Tamara Buciuceanu Botez și-a inspirat unul dintre nepoți să urmeze aceeași carieră, pe actorul Mihai Constantin, cel care îl interpretează pe Ionică în filmul "Liceenii". Iar din cauza faptului că îndrăgita actriță nu avea copii, este posibil ca tocmai acesta să fie unul dintre cei care ar putea să o moștenească, mai ales că cei doi au avut o relație extrem de apropiată.

Acum, nu mai rămâne nimic de făcut, decât să ne amintim de toate momentele frumoase pe care Tamara Buciuceanu ni le-a oferit de-a lungul vieții sale.  Cortina a fost trasă definitiv, iar generația care a crescut cu cheia la gât își ia rămas bun de la cea mai drăguță profă de mate, dar și de la momentele în care "țineam soarele în mână, crezându-ne legendari Prometei". 

Surse foto: Imgur; Pinterest

Articolul urmator Povestea unei legende. Cum s-a luptat Christopher Reeve cu viața până-n ultima clipă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.