Ce cod secret transmitea Regina Elisabeta a II-a când se dădea cu ruj roșu în public

Ce cod secret transmitea Regina Elisabeta a II-a când se dădea cu ruj roșu în public

Alida Enache

Regina Elisabeta a II-a a fost o femeie remarcabilă, un lider de neclintit, o prezență extrem de diplomată și... un "operator" foarte subtil al situațiilor sociale incomode. Da, Majestatea Sa făcea diverse gesturi aparent banale dar care ascundeau, de fapt, un mesaj secret pentru angajații ei, la diferite întâlniri oficiale, discursuri, evenimente publice, dineuri șamd. Gesturi care nouă, oamenilor de rând, cu siguranță ne-au scăpat sau nu ni s-au părut cu semnificație ascunsă.

 

De-a lungul domniei sale remarcabile, care s-a întins pe parcursul a 70 de ani, regretata Regina Elisabeta a fost nevoită să salute, să se întâlnească, să găzduiască și să distreze mii și mii de oameni. Deși a cunoscut numeroase celebrități și a avut șansa de a sta la discuții cu unele dintre cele mai apreciate personalități din întreaga lumea, printre care Marilyn Monroe, Lady Gaga, Frank Sinatra și Barak Obama, nu toate întrevederile sale au fost "de calitate".

Au fost numeroase momente în care mama Regelui Charles a întâlnit fani mult prea entuziasmați sau nu a reușit să găsească un subiect de discuție cu ambasadori plictisiți și tocmai de aceea a fost nevoită să inventeze un cod regal pentru a scăpa de situațiile sociale incomode. Și da, rujul ei roșu avea un rol foarte important în acest scenariu.

Regina Elisabeta a II-a avea obiceiul de a se da cu ruj roșu în public, chiar dacă, în fond, un astfel de gest nu este acceptat sau apreciat. Ei bine, ea avea un motiv foarte clar pentru care făcea asta. Voia să plece. Da, pur și simplu voia să plece. Câți dintre noi nu ne-am dori să putem scăpa așa ușor din situații sociale neplăcute?

Într-un episod special al emisiunii "Antiques Roadshow", Ian Scott Hunter, care a lucrat opt ani pentru suverană, a dezvăluit cum obișnuia aceasta să se sustragă din situațiile sociale inconfortabile.

"Cred că există o etichetă conform căreia doamnele nu se machiază în public, dar ea avea geanta pe margine și își scotea rujul și îl punea fără oglindă sau altceva, iar acesta era un semnal pentru angajații săi că era gata să plece", a povestit bărbatul.

"Bineînțeles, ele [asistentele personale ale Reginei] își strângeau toate lucrurile și Majestatea Sa se ridica, așa că erau toate pregătite și gata", a mai explicat Ian.

Iar acesta nu este singurul semn pe care Regina Elisabeta obișnuia să îl facă pentru a da de înțeles echipei sale de asistenți că dorește să plece. Un alt comentator regal, Kristen Meinzer, a dezvăluit că aceasta își schimba geanta de la un braț la altul pentru a transmite politicos că vrea să încheie discuția.

"Se presupune că, dacă stă la un eveniment și se amestecă cu oamenii și vorbește, iar ea își schimbă geanta de la un braț la altul, îi spune personalului ei că ar dori ca cineva să o întrerupă și să încheie conversația", a declarat Kristen în cadrul podcastului "The Royal Report", de la Newsweek.

Mai mult de atât, Suverana avea o tehnică specială pentru momente importante și cine formale. Istoricul, Hugo Vickers, a declarat pentru People, că ea își punea geanta pe podea dacă voia să plece. De asemenea, atunci când își așeza geanta pe masă, ea voia să transmită că în cinci minute va dori să părăsească evenimentul. Atunci când își învârtea verigheta încerca să semnaleze același lucru.

Acum că știi aceste lucruri, nu-ți mai rămâne decât să-ți anunți prietenii cum te vor putea salva din situații sociale inconfortabile. Dacă Regina Elisabeta a II-a a recurs la astfel de gesturi, și noi putem, nu-i așa?

Citește și: 9 alimente pe care Regina Elisabeta a II-a nu le mănâncă niciodată

Surse foto: Getty

Surse articol: Glamourmagazine, Vogue, Ok

Articolul urmator
Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică în secret, la o biserică ridicată chiar de tatăl lui
Codin Maticiuc și-a botezat fetița cea mică în secret, la o biserică ridicată chiar de tatăl lui
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?
Incepe quiz
Ce fel de diva de pe covorul rosu esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.