Ce confesiuni dureroase face Adda despre lupta cu borelioza: «E mizeria din tine care vrea să trăiască»

Ce confesiuni dureroase face Adda despre lupta cu borelioza: «E mizeria din tine care vrea să trăiască»

Alida Enache

Adda este unul dintre cei mai sensibili artiști din România și transpune în piesele sale emoții intense, în care oamenii se regăsesc. Are o familie frumoasă, un soț care o iubește enorm și un băiețel care i-a făcut să se simtă cu adevărat împliniți. În plan profesional are parte de un succes uriaș, dar problemele de sănătate nu îi permit să se bucure pe deplin de tot ce trăiește. Din păcate, o boală cumplită îi tulbură existența- boala Lyme sau borelioza, așa cum mai este cunoscută.

UPDATE 7 noiembrie 2023: Adda le-a dat o veste bună fanilor săi! Ceva bun s-a întâmplat în viața ei și a vrut să împărtășească bucuria aceasta cu toți oamenii care o apreciază și își fac griji pentru ea. Are legătură cu problemele de sănătate care i-au făcut zilele grele în ultimii trei ani. Iată ce a scris pe rețelele sociale, încercând să facă haz de necazul prin care a trecut și să se bucure că a scăpat de o mare apăsare:

„Postez și plâng ca un copil. Am și băut un pic deși e 14:30. Ideea e că, acum 30 de minute, am vorbit cu medicul meu și mi-a spus că OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME! 🤎 Probabil o să mai beau un pic mai târziu 😂 și o să plâng iar…. și apoi o să mai beau și iar o să plâng…😂😂.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADDA (@addabaladda)

Într-o postare separată, Adda a explicat cum au arătat ultimii trei ani pentru ea și cât de greu i-a fost să ia zeci de pastile pe zi. Acestei neplăceri i s-a adăugat și durerea provocată de numeroasele injecții pe care le-a făcut.

„Am făcut un calcul, că eu sunt psihopata uneori. „Uneori” 🤪. Nu știu cât de exact este dar, în primele 5 luni de tratament am luat în total 4650 de pastile. 31 pe zi mai exact. Aici intră și cele de protecție hepatică, stomac etc. (...) Mă bucur pentru fiecare om cu lyme care are rezultate și mă întristez de fiecare dată când aud vești proaste. Și încă îl rog pe Dumnezeu să îmi dea putere. Pentru că doar EL știe ce și cum va fi. Dar oricum va fi îmi doresc să mă ajute. Să știu ce să fac cu binele, dacă binele va veni. Dar să știu să duc și greul, dacă e nevoie. Și îmi dau seama că anii ăștia m-au traumatizat. Dar mi-au și deschis ochii. Acum pot să spun că VĂD! Din Octombrie 2020 nu știu cum e viață fără medicamente. Cumva, stau în gardă, cu armele pregătite să lupt cu dușmanul invizibil. Pentru că m-am obișnuit să fac asta zi de zi. Nu doresc nimănui așa ceva. Lyme-ul este tortură. Sunt curioasă cum voi reacționa dacă rezultatele vor fi în favoarea mea. Adică gândesc pozitiv că o să fiu negativă! 😂 Sunt curioasă cum e fără bolovanul în spate și grijă pe umeri. Fără frică. Sunt curioasă cum e viață fără Lyme. Și în același timp mă întreb, dacă cumva voi mai știi cum mai e viață fără Lyme. Sunt profund recunoscătoare vieții că mi s-a arătat în toate formele. Nu a fost lină deloc. A fost cu atâtea lecții care, cu singuranță, nu sunt pentru lumea asta.”

Din fericire, greul pare să fi trecut în cazul ei. Și-a asigurat fanii că se simte bine acum, deși mai simte mici neplăceri din când în când.

„Momentan, am rămas cu mici dureri și amorțeli și dacă sunt foarte obosită sau stresată, cu mici simptome neurologice. Dar e totul sub control. Și mă rog, așa să rămână. Pup-mi-aș fălcile, sincer, că nu credeam că-s în stare să duc la final tratamentul. Să reînceapă un alt capitol din VIAȚĂ!”, a mai scris în mediul online.

UPDATE 10 august 2023: Deși au trecut aproape doi ani de când Adda a primit diagnosticul dur, boala nu încetează să o chinuie. Urmează tratamentele prescrise de medici și depune eforturi pentru a învinge bacteriile ce au pus stăpânire pe corpul său, dar încă are momente în care durerile o pun la pământ. Într-o confesiune sinceră făcută pe InstaStory, le-a povestit urmăritorilor săi prin ce stres este nevoită să treacă în fiecare zi:

„Ai zile, luni bune, ani buni și apoi poate reveni oricând. Tot timpul stai pe nisipuri mișcătoare și trebuie să înveți să trăiești fără frică.(...) Să te bucuri de viață, în timp ce știi că există probabilitatea să pici oricând. Sunt cazuri de oameni care stăteau liniștiți la masă și brusc au paralizat de la gât în jos.

Eu am luat cinci luni peste 30 de pastile pe zi.(...) Am 59 de injecții făcute, mai am 21. Uneori simt că nu mai pot pentru că sunt foarte dureroase, dar merg înainte sperând că omoară toate spirochetele de Borrelia.

Am 31 de ani și am artrită Lyme. Uneori, abia mă pot mișca din cauza durererilor. Mi se blochează mușchii. Uneori am 0 rezistență la efort, dar merg înainte pentru că mă simt mult mai bine și sper, dacă e să rămân cu sechele, să fie cât mai puține.”

În ciuda tuturor problemelor, artista este optimistă și vrea să creadă că următoarele analize vor arăta progresul pe care organismul ei l-a făcut în lupta cu boala. Din păcate, la momentul actual încă nu poate duce o viață complet normală și nu se poate bucura de mici plăceri, cum ar fi alergatul, dansul sau mersul la sală.

„Sper în martie 2024 când mă voi testa din nou, să primesc cea mai bună veste și sper ca în octombrie 2024, când mă voi testa iar, să fie veștile tot bune. Fără simptome sau măcar simptome cât mai puține, să pot trăi cu mai puțină frică. Poate chiar să alerg și să fac sport.

Și mai sper să nu mai treacă nimeni prin iadul ăsta. Să deschidă medicii ochii, să existe testări și protocoale de tratament. Sper multe pentru mine, dar și pentru cei ca mine. Cu Dumnezeu înainte”, a mai spus Adda pe contul său de Instagram.

Curajoasă și cu speranță în suflet, continuă să trăiască fiecare secundă din plin și să se bucure de tot ce are. Pentru o vreme, a fost nevoită să stea departe de lumina reflectoarelor, dar a revenit în forță și își ia toată energia bună de la publicul ei care o adoră.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ADDA (@addabaladda)

UPDATE 14 octombrie: Este optimistă, însă lupta ei nu se termină aici! După ce a fost diagnosticată cu Borrelia, în trecut, Adda a aflat că are două chisturi pe creier, din cauza cărora îi tremură o mână și un picior. Aceasta a vorbit despre problemele cu care se confruntă în momentul de față pe pagina personală de Instagram.

„Îmi provoacă asta (n.r tremurat) nu o să îmi treacă dacă stau la un dispozitiv cu curent sau dacă mănânc ovăz fără gluten la micul dejun și iaurt vegan. Trebuie Hiperbară și antibiotic. Hiperbara ce face, oxigenează foarte tare celulele, îți crește imunitatea și dezinflamează.

Hipertermia, care este o febră indusă, adică tu, practic, faci febră, 40-41, cât poți să suporți că ești băgată într-un tub, la 60 de grade și îți crește foarte mult temperatura corpului ca să poată să lupte corpul, în mod natural, cu ceilalți patogeni, nu cu Borrelia, că Borrelia nu trece așa.

Principiul vibratiilor hertz este bun, în sensul că Borrelia și ceilalți patogeni la anumite vibrații fac implozie, practic, asta ar fi explicația. Tu stai, te curentezi și acel patogen face implozie. Am făcut această terapie și am vibrat, am implozat, dar nu m-am vindecat.

Cheia este echilibrul și norocul fiecăruia, pentru că este foarte complex, trebuie bătut din toate punctele de vedere.

Zahărul nu este bine să fie consumat din cauza biofilmului, pentru că dacă mănânci zahăr, celulele se învelesc într-un biofilm și antibioticul nu ajunge acolo. Tratamentul antibiotic să fie țintit fix pe problemele tale, pe tipul de Borrelia , pe simptome (…) Și cel mai important este timpul, să nu îl pierdem", a spus ea.

Imagine cu Adda care face un selfie cu cățelul ei

--------------------

UPDATE 17 mai: După câteva luni de chin, durere și tratamente medicamentoase grele, Adda a anunțat că se simte, în sfârșit, mai bine și că se pregătește să revină în lumina reflectoarelor. 

„Bucuroasă să vă spun ca sunt în studio după câteva luni de pauză. Îmi înving teama de oameni, anxietatea și frica că nu voi mai putea da totul la maxim. Că voi fi judecată dacă uit cuvinte sau dacă voi face ceva greșit.

Bucuroasă că am răbdare cu mine și că am din nou idei și planuri pe care, în curând, le voi pune în practică. Îmi sare inima din piept că încep concertele și că voi filma clip nou. Recunoscătoare pentru oamenii care au rămas și pentru cei care au plecat. Cam atât despre mine.”, a scris ea pe rețelele de socializare.

Imagine cu Adda la studio

De asemenea, recent, artista a aflat și cum a contactat borelioza. Deși ar fi crezut că s-a infectat prin mușcătură, a moștenit, de fapt, boala de la mama sa.

„La analiză e o proteină specifică mușcăturii. La mine a ieșit negativă. Eu nu am luat-o prin mușcătură. Se transmite de la mamă la făt, am luat-o congenital, nu am știut. Am aflat că are și ea, m-a pus doctorul să o testez și a ieșit pozitiv. Poți să o ai toată viața, să ai anticorpii, dar sistemul tău imunitar să fie puternic și să trăiești cu ea liniștit.

 Și bunicii noștri de la țară, care mergeau pe câmp, au fost mușcați și au avut, dar fără simptome. La fel și copiii lor…Dar nepoții care sunt stresați, mănâncă totul procesat, stau în poluare, o manifestă. Eu nu sunt doctor, nu-s de specialitate, dar mi-e ciudă că nu se fac campanii de informare, că dormim în bocanci.” , a mai mărturisit solista.

-----------------------------

Știrea inițială

În urmă cu aproximativ două luni, Adda, în vârstă de 30 de ani, anunța că se retrage din lumina reflectoarelor pentru o vreme, fiind diagnosticată cu o infecție cumplită: borelioza sau Boala Lyme.

Încă de atunci, solista trece printr-un chin incredibil, deoarece afecțiunea a fost descoperită târziu, iar neurotoxinele din bacteria respectivă au ajuns la creier. Astfel că tratamentul pe care îl urmează este unul foarte agresiv și a fost nevoită să își schimbe în totalitate stilul de viață.

Imagine cu Adda cu lacrimi în ochi

Deși s-a retras din viața publică, vedeta încearcă să își țină fanii la curent în legătură cu felul în care evoluează boala și postează deseori pe paginile personale de social media. Aceasta a vorbit, din nou, despre afecțiunea sa, dar și despre felul în care îi afectează existența.

"Eu am ales să bat nebunia asta din toate punctele de vedere: alimentar, chimic, spiritual. Borellia nu vine niciodată singură, vine cu o infecție. Ea este o spirochetă care se înmulțește. Aceste spirochete sunt ca niște viermișori care circulă liberi prin corpul tău și se pun unde vrea mușchiul lor: pe ficat, plămâni, în creier, în sânge, în celule, nervi, mușchi, depinde și de tipul Borelliei", a povestit ea.

Imagine cu Adda în timp ce face o poză în oglindă

Adda, pe numele său real Ada Alexandra Moldovan, a înțeles și cum ar trebui să se hrănească, având aceste bacterii în corp.

"Din punct de vedere alimentar, ai două opțiuni și chestia asta m-a ajutat pe mine să fiu foarte strong (n.r. puternică): să hrănești boala sau să te hrănești pe tine. Corpul tău, care vrea să trăiască, și care vrea să fie sănătos, n-o să-ți ceară niciodată junk-food. Cine îți cere junk-food? E mizeria din tine care vrea să trăiască și intră în sevraj dacă nu îi mai dai. E ca la fumători, dacă nu au țigări o iau razna. La fel se întâmplă și cu aceste bacterii, în momentul în care tu nu le mai dai ce le place să mănânce ca să fie puternice și să se înmulțească o iau razna și încep să îți ceară.”, a povestit ea.

Imagine cu Adda în timp ce face un selfie

Aceasta a dezvăluit, de asemenea, care sunt principalele lucruri pe care le face pentru a combate boala:

"Efectiv am niște pofte, eu nici când eram însărcinată nu aveam așa pofte cum am acum. Dacă vrei să ataci direct nu prea ai șanse de reușită, pentru că ea e foarte smart (deșteaptă). În momentul în care simte că îi dai antibiotic își schimbă forma sau se bagă la tine în celule. Ceea ce trebuie să faci e să drenezi corpul, iar asta poți să faci prin suplimente din plante, hidratare, drenaj limfatic, masaj, lichide foarte multe, fructe, vitamine și așa mai departe”.

Borelioza sau Boala Lyme este o afecțiune bacteriană care se transmite prin căpușe. O persoană poate dezvolta această boală doar dacă este mușcat de o căpușă contaminată cu bacteria Borrelia burgdorferi (nu toate căpușele sunt purtătoare), care nu este scoasă pe parcursul a 17 ore.

Citește și: I s-a spus că nu va mai putea merge și vorbi niciodată. Cu ce probleme de sănătate se confruntă Liza Minnelli

Surse articol: Click, Fanatik, Libertatea

Surse foto: Instagram, Instagram, InstagramInstagramInstagram

Surse articol: VivaWowbizClickFanatikLibertateaFanatik

Articolul urmator
Tavi Colen, mărturisiri dureroase despre cearta cu Alin Oprea. "Mi-a luat toată viața mea de artist"
Tavi Colen, mărturisiri dureroase despre cearta cu Alin Oprea. "Mi-a luat toată viața mea de artist"
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?
Incepe quiz
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.