Ce decizie a luat Mircea Dinescu după moartea soției sale: „Decât să mă internez la neurologie...”

Mircea Dinescu trece prin cea mai neagră perioadă din viața lui, după ce, pe 28 octombrie, iubita lui soție, Mașa, s-a stins din viață. Din cei 58 de ani de viață pe care Mașa Dinescu îi avea la momentul decesului, patru decenii le-a petrecut alături de gazetar, astfel că nu există cuvinte care să descrie durerea din sufletul acestuia.
Durere pe care poetul și jurnalistul român, acum în vârstă de 69 de ani, a decis, să o... “înece” prin muncă… După cum el însuși a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru cei de la Profit.ro, Mircea Dinescu și-a direcționat toată energia în proaspătul său business, un nou restaurant deschis în București – al treilea.
„Decât să mă internez la neurologie, mai bine gătesc la restaurant. Eu sunt și patron, și bucătar. Aici mai fac eu câte o chestie, cum ar fi mâncărurile care se găseau la 1900 în România, chestiile astea care acum ne par exotice, cum e lintea, humusul, pentru că era influența balcanică a turcilor, după 500 de ani. Ce se găsea la bazarul din Istanbul se găsea și în București. Încerc să fac niște chestii mai deosebite, o cremă de ardei copt…”, a concluzionat Mircea Dinescu.
Numele ales pentru noul său restaurant - deschis în zona Halei Traian - este același pe care îl poartă emisiunea pe care o are la TVR - Politică și delicatețuri.
În urma dragostei dintre Mircea și Mașa Dinescu s-au născut doi copii, Irina şi Andrei.


