Ce mare și frumoasă a crescut fetița înfiată de Daciana Sârbu și Victor Ponta! Ce mai face astăzi micuța Maria

Ce mare și frumoasă a crescut fetița înfiată de Daciana Sârbu și Victor Ponta! Ce mai face astăzi micuța Maria

Ramona Jurubita

Victor Ponta și Daciana Sârbu formează un cuplu sudat, iar relația lor a devenit exemplu pentru multe familii din România. Sunt căsătoriți din 2008 și au împreună două fetițe, pe Irina, fiica lor biologică, și pe Maria, adoptată în 2020. Fostul premier mai are un fiu dintr-o căsnicie anterioară, pe Andrei, iar cei trei frați se înțeleg de minune, fiindcă au fost învățați de mici să se respecte și să se iubească.

UPDATE 12 decembrie 2023: Daciana Sârbu a lăsat să se vadă latura sa sensibilă când a povestit despre fiica pe care au adoptat-o cu soțul ei acum trei ani. Soția lui Victor Ponta a mărturisit în cadrul unei emisiuni TV că a fost copleșită de o sumedenie de frici, când a fost pusă în fața noului rol de „mamă adoptivă”.

Astăzi, ea mărturisește că a învățat multe lecții de la Maria și ce simte atunci când îi spune mamă.

Cred că e bucuria aceea supremă și satisfacția că ai făcut un lucru minunat și că copilul simte iubirea și te simte. E ceva ce e foarte greu de descris în cuvinte. (...)

Noi am pornit pe acest drum asumându-ne că ne vom trăi alături de ea toate traumele prin care a trecut și așa se creează legătura. În momentul în care o însoțești pe acest drum, îți oglindește și traumele tale, că nu ai cum să scapi.

Dar în final e despre momentele în care o privești și stii că te iubește, că e bine, că se simte în siguranță. Că noi suntem ancora ei, căminul pe care i l-am oferit și familia. Și că nimic rău nu i se poate întâmpla pentru că noi suntem acolo (....)

Adaptarea este foarte grea de ambele părți, pentru că nu te aștepți la atâta furie, la atâta durere și nici nu te aștepți să oglindească în tine lucruri pe care, nu știu, ori nu le știai, ori n-ai vrut să le vezi și acum, iată, se pun pe masă, toți își pun suferințele și le tratăm împreună”, mărturisește soția lui Victor Ponta.

Întrebările legate de faptul că nu va fi o mamă bună sau că nu va reuși, și-au găsit în timp răspunsul.

Maria a scos din mine frici foarte multe. Frica aceea că nu pot fi o mamă bună. Și, da, au fost momente când am simțit că nu pot fi o mamă bună.

Și le-am depășit împreună cu ea și cu cei din familie, bineînțeles, că am fost o echipă încă de la început, așa am și pornit pe drumul acesta. (....) E o lecție pe care am primit-o de la Maria că lucrurile nu se întâmplă cât de repede vrei tu”, a mai povestit Daciana Sârbu.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ȘTIRE INIȚIALĂ

Victor Ponta a cunoscut-o pe Daciana Sârbu pe vremea când el încă forma o familie cu Roxana Ponta, mama lui Andrei. Totuși, la scurtă vreme după divorț, s-a apropiat și mai tare de actuala sa parteneră, care pe atunci îi era colegă de partid și bună prietenă. Relația lor s-a transformat într-o căsnicie model, pentru că împreună au trecut prin multe și iubirea lor a crescut în timp.

Deși în casa lor alergau deja doi copii, Irina și Andrei, s-au gândit că ar mai fi loc pentru un pui de om care să le completeze fericirea. Așa au decis să adopte o fetiță, iar în 2020 a intrat în viața lor Maria.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daciana Sarbu (@daciana)

Acum cei doi parteneri au o familie numeroasă, dar asta nu înseamnă că se descurcă mai greu. Își împart responsabilitățile, inclusiv când vine vorba de creșterea copiilor. Iată ce rol are Victor Ponta, potrivit dezvăluirilor făcute de soție:

„Este rolul lui Victor să le explice copiilor că fiecare dintre ei are loc în inima lui și nu se pune problema să aleagă.”

Irina Ponta, care a împlinit 15 ani pe 25 martie, și-a dorit foarte tare o surioară. La insistențele sale, părinții au ales să adopte o fetiță, în loc să își îndrepte atenția asupra unui băiețel. Deși procesul de adopție nu a fost unul ușor, Victor Ponta și Daciana Sârbu au reușit să facă față stresului și să aștepte cu răbdare aprobarea de a înfia un copilaș.

„Mulți nu se așteaptă la ce urmează. Tocmai de aceea există acest proces, există psihologi care te pregătesc pentru adopție înainte de orice. Procesul se finalizează cu acest atestat pe care poți să îl primești sau nu. Experiența celor ce evaluează îi poate duce la concluzia că o familie nu este pregătită și sunt sigură că s-a întâmplat.”, a declarat Daciana Sârbu.

Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de fiicele lor, Irina și Maria
Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de fiicele lor, Irina și Maria

După ce au obținut certificatul de adopție, cei doi au înfiat o fetiță de pe lista de copii greu adoptabili. Cum au ales-o tocmai pe Maria? Daciana Sârbu a povestit ulterior că i s-a părut că micuța seamănă leit cu Victor Ponta. În plus, a atras-o zâmbetul ei larg.

„Când am văzut-o prima dată, mi s-a părut că seamănă cu Victor. Eu am găsit un chip care radia bucuria. E cel mai vesel copil, le-am spus că nu dorim să mai vedem pe altcineva. Am văzut-o pe Maria și am mers mai departe cu gândul că nimic rău nu are ce să se întâmple.”, a mai spus Daciana Sârbu, în același podcast.

Întreaga familie și-a dorit un nou membru și toți s-au mobilizat pentru a o primi așa cum se cuvine pe Maria. Mezina s-a adaptat imediat la ei acasă, pentru că au primit-o cu brațele deschise și i-au oferit confortul emoțional de care avea nevoie.

„În momentul în care am luat decizia împreună cu copiii, lucrurile au mers natural. Andrei a spus că e pregătit să îi dea camera lui. Irina a spus că vrea să fie fată și să nu-i dăm camera ei. Ea și-a dorit mult o soră și era fericită. Nu știa ce o așteaptă exact, dar având suportul lor lucrurile au mers și mai ușor. E nevoie de multă iubire și multă atenție. Trebuie să fii bine, să ai în jur oameni care să te sprijine și poți să muți munții. Dacă ai un partener care îți dă curaj poți. Am luat decizia când eram toți.”, i s-a confesat ea lui Mihai Morar.

Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de Maria, fiica adoptată, îmbrăcată în costum de sirenă la serbare
Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de Maria, fiica adoptată

Fostul parlamentar a mai povestit și că pentru ei nu a contat absolut deloc trecutul fetiței. Și-au dorit să aibă un copil și nu s-au gândit o secundă dacă va fi sau nu perfect. Au făcut alegerea cu inima și nu au regretat nicio secundă.

„Există și varianta pe care am mers noi, există o listă a copiilor greu adoptabili și acolo e un proces deschis. Nu am avut criterii. Dosarul există și această cerere în care spui vârsta și alte lucruri. Noi ne-am dorit să fie fată. Noi ne-am îndreptat spre copiii greu adoptabili pentru că nu a contact nici ce probleme au avut, nici de ce erau pe acea listă. Noi eram pregătiți pentru orice fel de copil, nu ne-am dorit unul perfect, nu ne-am dorit o situația ideală. Ne-am dorit să putem oferi iubire pentru că aveam de oferit și trecând prin câte am trecut noi ca familie, nu am considerat că o situație dificilă ar fi fost așa imposibil de dus.”, a mai spus soția lui Victor Ponta.

În septembrie 2022, simpatica Maria a împlinit 8 anișori, iar părinții i-au pregătit o surpriză pe cinste. Mama ei deține în prezent un lanț de cofetării din București și se poate mândri cu o diplomă de cofetar obținută la Paris, așa că era imposibil să nu îi facă un tort pe măsură:

„La mulți ani, fetiță minunată! Familia ta este aici pentru tine.”, a scris Daciana Sârbu pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daciana Sarbu (@daciana)

Victor Ponta este mai reținut când vine vorba de a publica imagini de familie în mediul online, dar pe 15 august 2022, de Sfântă Maria, i-a urat și el un sincer „La mulți ani” fetiței sale.

Acum Maria se simte minunat în familia sa adoptivă, fiindcă a înțeles cât de mult o iubesc și câtă grijă au de ea. Bineînțeles, a avut nevoie de o perioadă de adaptare și a durat ceva până când a înțeles că acum nu mai este a nimănui, ci are un loc pe care îl poate numi „acasă”.
Cel mai greu a fost când a trebuit să meargă la grădiniță și mai apoi la școală, pentru că era nevoită să stea departe de părinții săi iubitori.

Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de Maria, fiica adoptată, în prima zi de școală
Victor Ponta și Daciana Sârbu alături de Maria, fiica adoptată, în prima zi de școală

„Se gândea că am luat-o și unde o ducem. Degeaba îi explici unui copil că eu vin la ora 3 și te iau. Maria își lua ghiozdanul și fugea, după prima oră își făcea bagajul și pleca din clasă pentru că voia acasă. Veneam, discutam la poartă, îi explicam că sunt acolo, că o aștept. E un proces pe care l-a înțeles până la urmă.

Cu trecerea timpului a câștigat mai multă siguranță, a înțeles că acela este căminul ei și că nu mai plecăm nicăieri. A trebuit să îi repet de multe ori lucrul acesta.”, a mai povestit Daciana Sârbu.

Fostul premier al României și-a înscris fiica adoptivă la o școală privată, unde elevii învață atât în română, cât și în engleză.

Adorabile e puțin spus! Ce fetițe minunate au Vladimir Drăghia și Alice Cavaleru

Surse foto: Instagram, InstagramInstagramInstagram

Surse articol: OkmagazineZiaruldeiasiLibertateaSpectacola, Știri pe Surse

Articolul urmator
Ce mai face Maria Ploae astăzi. Celebra actriță continuă să inspire generații, chiar și la vârsta de 73 de ani
Ce mai face Maria Ploae astăzi. Celebra actriță continuă să inspire generații, chiar și la vârsta de 73 de ani
Care este cel mai mare defect al tau?
Incepe quiz
Care este cel mai mare defect al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.