Ce profeții s-au făcut despre domnia Regelui Charles al III-lea

Ce profeții s-au făcut despre domnia Regelui Charles al III-lea

Alida Enache

Odată cu moartea regretatei Regina Elisabeta a II-a, Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor a devenit rege al Regatului Unit şi şef de stat al altor 14 regate. Fiind următorul în linia de succesiune, se cunoștea deja faptul că va primi titlul de rege odată cu decesul mamei sale.

Cum era de așteptat, de-a lungul timpului, s-au făcut și predicții despre domnia sa. Dintre acestea, le amintim aici pe cele făcute de doi dintre cei mai mari și preciși clarvăzători, Nostradamus și Baba Vanga.

UPDATE 6 aprilie 2023: A mai rămas o lună până la marea încoronare a regelui Charles, evenimentul așteptat cu sufletul la gură de britanici, dar și de oamenii din celelalte colțuri ale lumii! Casa Regală a Marii Britanii se pregătește intens pentru acest moment special, iar responsabilii pun la punct ultimele detalii.

Multe publicații de peste hotare l-au numit „eternul pretendent la tronul britanic” pe Regele Charles al III-lea, după ce a așteptat șapte decenii pentru a-și lua titulatura de rege. Acum, a venit momentul ca toată lumea să asiste la încoronarea sa, iar primul pas a fost deja făcut - lansarea invitațiilor către participanți. Acest document a fost făcut public, în data de 5 aprilie 2023, pe contul oficial de Twitter al Casei Regale. Designul a fost realizat de Andrew Jamieson și ilustrează Omul Verde, o figură străveche a folclorului britanic, simbol al primăverii și al renașterii, care celebrează noua domnie.

Potrivit BBC, invitația a ajuns la aproximativ 2000 de persoane. Interesant este că ea vine din partea „Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla" - așa cum a fost semnat documentul, ceea ce înseamnă că încoronarea regelui o va face pe soția sa să scape de titulatura „Regina Consoartă”. La evenimentul de pe 6 mai 2023, va fi și ea încoronată, la 18 ani de la căsătoria cuplului.

Unul dintre cele mai impresionante detalii ale evenimentului este faptul că Regele Charles va fi cel mai în vârstă din istorie căruia i se va pune coroana pe cap. Are deja 74 de ani și mulți s-au gândit că îi va ceda tronul fiului său, Prințul William, ceea ce nu s-a întâmplat. Pe de altă parte, există și persoane care sperau ca monarhia să fie abolită, dar se pare că fiul Reginei Elisabeta și-a dorit cu orice preț să îi calce pe urme mamei sale, așa cum a declarat într-un discurs mai vechi.

Rămâne de văzut dacă Prințul Harry și Meghan Markle vor participa la acest eveniment, căci, momentan, niciun purtător de cuvânt al cuplului nu a oferit un răspuns concret. Pe lista de invitați s-a aflat și președintele Joe Biden, care nu va fi prezent, dar care a desemnat-o pe Jill Biden, prima doamnă, să reprezinte SUA la ceremonia de încoronare.

UPDATE 12 octombrie: Este oficial! Regele Charles al III-lea va fi încoronat anul viitor, așa cum era de așteptat, la abaţia Westminster din Londra, alături de soţia sa, Camilla, Regină Consoartă. În mod normal, încoronarea noului rege britanic are loc în următorul an de la ocuparea tronului, fapt care se întâmplă în semn de respect pentru monarhul decedat. Tocmai de aceea, data la care va avea loc ceremonia fiului Reginei Elisabeta este 6 mai 2023.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by King Charles III & Queen Camilla FANPAGE (@king.charles.queen.camilla)

Se așteaptă ca evenimentul să fie unul restrâns, scurt și mai puțin costisitor față de fastuoasa ceremonie a mamei sale de la 2 iunie 1953. La fel ca Regina Elisabeta, care a devenit monarh după ce tatăl ei, George al VI-lea, a decedat în ziua de 6 februarie 1952, și Regele Charles va fi încoronat la abaţia Westminster din Londra. Marele moment va fi condus de arhiepiscopul de Canterbury și liderul spiritual al Bisericii anglicane, Justin Welby, și se presupune că va reflecta lumea modernă, după cum își dorește actualul șef de stat al Regatului Unit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by F. Paul Driscoll (@fpd8652)

„Încoronarea va reflecta rolul monarhului în ziua de azi și va privi spre viitor, trăgându-și în același timp rădăcinile din lunga tradiție și din fastul monarhiei", se arată în comunicat.

De menționat este și faptul că încoronarea va avea loc chiar în ziua în care nepotul regelui, micuțul Archie, fiul Prințului Harry (43 ani) și al lui Meghan Markle (38 ani), va împlini 4 anișori. Această decizie a adus multă indignare printre fanii cuplului, care consideră că ar fi trebuit aleasă o altă dată pentru ceremonie. 

Tocmai de aceea, expertul regal Jonathan Sacerdoti consideră că prezența cuplului la eveniment nu este garantată:

„În ceea ce privește prezența lui Meghan și Harry, nu cred că este un lucru cert. Să nu uităm că ei au fost prezenți la moartea Reginei și în perioada de doliu din Marea Britanie dintr-o coincidență, pentru că au ales să vină la Londra și Manchester pentru propriile activități. Într-un fel a fost vorba doar de noroc că au putut fi acolo imediat.

Încoronarea nu este totuna cu o înmormântare. Cred că participarea la înmormântarea bunicii este un lucru de familie, deși a fost publică. Participarea la încoronarea tatălui este evident un lucru regal și depinde dacă își doresc să ia parte, ținând cont că au plecat pentru că acestea erau situațiile pe care voiau să le evite”.

Între timp, conform presei internaționale, vor avea loc noi schimbări la palat. Numărul membrilor familiei regale care lucrează pentru Casa Regală ar putea fi redus la șapte. Asta înseamnă că doar regele (73 ani), regina consoartă (75 ani), prinţesa Anne (72 ani), conţii de Wessex, Edward (58 ani) şi Sophia (57 ani) și prinţul şi prinţesa de Wales, William (40 ani) şi Kate (40 ani) vor mai avea atribuții regale.

--------------

Știrea inițială

Moartea Reginei Elisabeta a II-a, la 96 de ani, pe data de 8 septembrie 2022, a fost prezisă chiar de Nostradamus în urmă cu sute de ani, ceea ce înseamnă că se cunoștea și momentul în care regele Charles al III-lea va fi încoronat.

"Preambulul este că regina Elisabeta a II-a va muri, în jurul anului 2022, la vârsta de aproximativ 96 de ani, cu cinci ani mai puțin decât durata de viață a mamei sale", menționează autorul Mario Reading, care a descifrat profeția lui Nostradamus, scrisă în urmă cu 447 de ani.

 Imagine cu Regele Carol al III-lea își rostește discursul către națiune și Commonwealth de la Palatul Buckingham, în urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, joi, 8 septembrie, la Balmoral, pe 9 septembrie 2022, la Londra, Anglia.

El mai spune, de asemenea, că domnia noului rege va fi una scurtă și că în câțiva ani va fi înlocuit de un indvid "neașteptat". Următorul în linia de succesiune este William, Prințul de Wales, acum în vârstă de 40 de ani, după cum bine știm toți, dar prezicerea mai sus menționată susține că nu el își va înlocui tatăl. 

În cartea sa lansată în anul 2005, Mario Reading susține că, la scurt timp după încoronare, Regele Charles al III-lea va abdica și că Prințul Harry (38 ani) va fi cel care îi va lua locul. Este posibil acest lucru, până la urmă? Amintim că fiul cel mic al Regelui Charles și al regretatei Prințese Diana a renunțat la titulatură și îndatoririle regale în ianuarie 2020, atunci când a decis să se mute cu familia sa la Los Angeles și să își croiască un nou drum în viață.

Totuși, se pare că Nostradamus a spus că Regele Charles al III-lea "va fi înlocuit de un bărbat care nu s-a așteptat niciodată să fie rege", iar asta nu înseamnă decât că Prințul William nu va fi următorul la tron. Despre acestă predicție, și Reading a notat că: "Înseamnă asta că prințul William, care s-ar fi așteptat să-i succeadă tatălui său, nu mai este în peisaj?".

Deși nu se cunoaște motivul pentru care Regele Charles al III-lea nu și-ar continua domnia, un aspect foarte important din trecutul său ar putea juca un rol-cheie în acest scenariu. Este vorba despre divorțul de Prințesa Diana, care, la vremea aceea, i-a adus multe critici din partea poporului britanic și i-a făcut pe mulți să îl displacă. 

"Prințul Charles va avea șaptezeci și patru de ani în 2022, când va prelua tronul, dar resentimentele pe care o anumită parte a populației britanice le are față de el, în urma divorțului său de Diana, prințesa de Wales, persistă încă".

Nici căsătoria cu iubirea vieții lui, acutala Regină Consort, Camila Parker Bowles, nu a picat bine poporului britanic.

Nostradamus nu este singurul care a făcut predicții în legătură cu viitorul fiului Reginei Elisabeta a II-a. Baba Vanga a prezis ceva total diferit și cum nu se poate mai surprinzător. Clarvăzătoarea a susținut că Majestatea Sa ar putea depăși recordul de 70 de ani de domnie al mamei sale, dacă va trăi până la 97 de ani.

Să nu uităm că tot ea a prezis corect că cel de-al 44-lea președinte al SUA va fi afro-american, ascensiunea ISIS și atentatele teroriste de la World Trade Center din New York, din fatidica zi de 11 septembrie 2001, și că vorbele sale, au în general, o acuratețe de 80% până la 85%.

Citește și: Totul despre funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

Surse foto: Getty

Surse articol: Geo, Manchestereveningnews, Marca, BBCMsnBBC

Articolul urmator
Cătălin Botezatu i-a criticat dur pe soții Iohannis pentru ținutele alese la încoronarea regelui Charles! "Nu punem un lănțișor cu cruciuliță.”
Cătălin Botezatu i-a criticat dur pe soții Iohannis pentru ținutele alese la încoronarea regelui Charles! "Nu punem un lănțișor cu cruciuliță.”
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.