Cele mai ciudate moduri în care actorii s-au pregătit pentru roluri

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Pentru actorii devotați, cum ar fi Daniel Day-Lewis, rolurile trebuie să fie explorate, înțelese și emulate la maximum, chiar dacă asta înseamnă să trăiască precum personajul.

Astfel de interpreți nu sunt doar actori profesioniști, ci studiază rolurile și din punct de vedere psihologic. Iată cele mai ciudate moduri în care actorii s-au pregătit pentru roluri!

Joel Kinnaman s-a uitat la clipuri ce conțineau torturi

În timpul producției peliculei „Suicide Squad”, Jared Leto le trimitea colegilor de platou șobolani vii, dar și prezervative folosite. A fost o încercare evidentă de a construi un Joker original.

În timp ce Leto a urmat calea ușoară de a-i înfrânge pe colegii de breaslă care au jucat același rol, Joel Kinnaman - care joacă rolul comandantului Rick Flag - s-a supus unui regim draconic de exerciții fizice, totul pentru a-l mulțumi pe regizorul David Ayer.

În interviul acordat revistei Variety, Kinnaman povestește cum s-a antrenat alături de mai mulți membri ai Serviciilor Secrete: „Am ieșit în pădure cu rucsacuri de 50 de kilograme. Voiau să mă extenueze fizic și să nu mă lase să dorm. Făceam aceste antrenamente timp de 60 de ore”.

„Colegii” de tortură nu doar că l-au extenuat din punct de vedere fizic, ci și mental: „Mi-au arătat filmulețe cu decapitări și torturi. Cele mai groaznice lucruri pe care le-am văzut vreodată”. Kinnaman a trebuit, de asemenea, să cucerească un labirint subteran, ca parte a unui exercițiu de șase ore care includea situații de ostatic în etape. Totul de dragul luptei reale!

Jared Leto a trăit pe străzi cu dependenții de heroină

Cu mult înainte ca Jared Leto să se transforme în Joker, el l-a portretizat pe Harry Goldfarb, dependent de heroină, în „Requiem for a dream”, probabil al doilea cel mai traumatizant film despre droguri din lume. Goldfarb pierde în cele din urmă un braț din cauza utilizării excesive de heroină. Povestea nu se limitează la subtilitatea propoziției „drogurile sunt rele”.

Evident, Leto nu s-a pregătit pentru acest rol prin schimburi de mesaje cu dependenții de droguri. El a făcut ceva mult mai dramatic. După cum povestea în interviul acordat revistei Rolling Stone, Leto a trăit pe străzile din New York timp de câteva săptămâni, astfel încât a putut fi martorul dezolării dependenței de droguri. El a trăit printre dependenții de heroină și și-a înjectat vitamine în braț, pentru ca experiența să fie și mai reală.

Jared Leto se înconjura de indivizi disperați și supărați, care se ucideau în mod sistematic. De fapt, o singură persoană a murit: „Într-o noapte, o fată a luat o supradoză și, câteva zile mai târziu, tipul care era cu ea a spus că fata a murit la spital. Niciun rol din lume nu poate surprinde o astfel de tragedie”.

Jamie Dornan a urmărit o femeie

Majoritatea oamenilor îl cunosc pe Jamie Dornan pentru rolul lui Christian Gray, obsedatul sexual din filmul „50 Shades of Grey”. Dar Dornan reprezintă mai mult decât biciuirea femeilor. În drama TV „The Fall”, Dornan sufocă femeile și le omoară. Jamie Dornan joacă rolul lui Paul Spector, un om terifiant cu un zâmbet șarmant.

Din fericire, Jamie Dornan nu este un nebun nativ. Pentru a intra în rolul personajului criminal, a pornit într-o scurtă expediție în care și-a propus să urmărească o femeie pe stradă. Într-un interviu acordat LA Times, Dornan a povestit întâmplarea: „Puteam să fiu arestat pentru asta? Stați așa... asta a fost o revelație pentru mine. Am vrut să văd ce simte un om atunci când urmărește pe cineva”.

Tom Hiddleston a asistat la o autopsie

Tom Hiddleston a abordat câteva roluri memorabile de-a lungul anilor. El a fost Loki în „Thor”, Loki în „The Avengers”, Loki în continuarea celor două filme cu supereroi și vocea lui Loki în jocul video Thor: „God of Thunder”. De asemenea, el și-a folosit vocea pentru un film animat numit „The Fairy Pirate”. Mai puțin distractiv a fost modul în care Hiddleston s-a pregătit să joace rolul fiziologului Robert „Laing in High-Rise”.

The Telegraf l-a descris pe Laing ca pe un „erou, burlac și elegant”. Pe măsură ce societatea limitată din jurul lui se prăbușește, fiziologul devine din ce în ce mai slăbit.

Sună destul de ireal, dar cea mai ciudată scenă s-a petrecut în afara ecranului. Pentru a intra în pielea personajului, Hiddleston a asistat, alături de un medic patolog, la o autopsie. „Este diferit de orice am făcut vreodată. Nu am putut să mă obișnuiesc cu mirosul și a trebuit să ies afară să vomit”. Însă actorul a povestit că a avut ambiția de a rezista până la sfârșit și a spus că această experiență a fost într-un final una fascinantă.

Adrian Brody și-a indus depresia

„The Pianist” a fost produs de Roman Polanski și a emoționat o lume întreagă. Bazat pe viața lui Wladyslaw Szpilman, supraviețuitor al Holocaustului, filmul îl prezintă pe Adrien, un om nefericit, care a pierdut oameni și averi sub conducerea nazistă.

Potrivit BBC, Brody și-a indus voit depresia. El și-a vândut mașina, apartamentul și a încetat să comunice cu prietenii și cu cei dragi. Apoi, a plecat din orașul natal și a început să călătorească prin Europa doar cu doi saci de haine. În timp ce se plimba, el s-a și înfometat pentru a simți starea de agonie. La acel moment, Adrian Brody avea 1,95 metri și 58 de kilograme.

Aspectul nefiresc al lui Brody l-a afectat înainte, dar și după film. Prietena l-a părăsit, iar actorul a fost nevoit să doarmă pe canapeaua prietenilor în încercarea de a-și recăpăta normalitatea. 

Potrivit Indie Wire, Brody a suferit de depresie timp un an. El a declarat ulterior: „Nu era doar o depresie, era un doliu, eram foarte deranjat de ceea ce am simțit”. La 15 ani după terminarea filmărilor, Brody încă suferă de traume mentale.

Articolul urmator Actorii care nu au mai trăit să-și vadă filmele finale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.