Charlie Sheen și-a pus sufletul pe tavă. A vorbit mai sincer ca oricând despre viața lui după ce a fost diagnosticat cu SIDA

Charlie Sheen și-a pus sufletul pe tavă. A vorbit mai sincer ca oricând despre viața lui după ce a fost diagnosticat cu SIDA

Lorena Pintilie

În urmă cu mai bine de opt ani, actorul Charlie Sheen, cunoscut pentru rolul său în serialul „Two and a Half Men” (Doi bărbați și jumătate), a recunoscut că este bolnav de SIDA, contractând virusul HIV în urma unor relații intime extraconjugale. La aproape 10 ani de la declarațiile făcute de actor, acesta vorbește din nou despre problemele sale de sănătate și despre stigmatizarea acestei boli cu transmitere sexuală. Vezi ce declară actorul american despre viața cu această boală.

Actorul Carlos Irwin Estévez, cunoscut sub numele de Charlie Sheen, a recunoscut public în anul 2015, după ce a fost implicat în mai multe scandaluri legate de dependența de alcool cu care se confrunta, că este bolnav de SIDA, lucru pe care îl aflase la finalul anului 2010. După dispariția sa de pe marele ecrane, acesta a vorbit din nou despre boala sa și a subliniat faptul că „nu ar trebui să fie o boală care să te excludă din societate - stigmatizările care o înconjoară ar trebui să se oprească”. Actorul spune că își dorește să educe oamenii în legătură cu această boală și să vorbească deschis despre experiența sa personală.

Neîncrederea personală, confuzia karmică, rușinea și furia m-au dus la o coborâre temporară, dar abisală, în consumul profund de substanțe”, a scris Charlie Sheen într-o scrisoare, adresată oamenilor care sunt gata să îl asculte. „Închis într-un vid al fricii, am ales să permit ca amenințările și șmecheriile lor să sărăcească enorm de mult viitorul copiilor mei, în timp ce "secretul" meu stătea îngropat printre toate problemele mele care au fost făcute publice”, a mai declarat actorul.

Ce s-a întâmplat cu băiatul de aur al Hollywood-ului, Charlie Sheen, de când n-am mai auzit de el

Charlie Sheen: „Frica și rușinea pot fi primele lucruri pe care cineva le simte atunci când primește acest diagnostic

Mă simt ca și cum aș purta torța de la Olimpiadă. Toată lumea e cu ochii pe mine, iar eu trebuie să mă confrunt cu o boală care credeam că mă va măcina pe interior, puțin câte puțin, până nu voi mai exista”, a împărtășit actorul într-un interviu. „Apoi, cineva îți dă o grămadă de pastile și îți spune că vei trăi în continuare, iar tu chiar continui să trăiești”, a mai spus acesta.

Sheen a continuat să explice că a ajuns să accepte această boală „nu ca pe un blestem sau un flagel, ci mai degrabă ca pe o oportunitate și o provocare. O oportunitate de a-i ajuta pe alții. O provocare de a mă îmbunătăți pe mine însumi”, a mai declarat atunci americanul.

Charlie Sheen la o gală din 2015 cînd a dezvăluit că are SIDA purtând un tricou personalizat

Potrivit actorului, momentul în care îți schimbi percepția, cel mai probabil ți se va schimba și viața, de cele mai multe ori în bine. Pentru el, această boală a venit ca un motiv prin care să devină o persoană mai bună. Confruntându-se de-a lungul timpului cu adicția de alcool și substanțe psihoactive, Charlie Sheen a descoperit că această problemă care părea mortală a devenit, practic, motivul său de a trăi cu adevărat. A învățat să se iubească și să aibă grijă de el, să îi asculte pe cei din jur, să fie alături de ei și într-un final să devină el o persoană mai bună.

Actorul a mai spus că „niciodată nu e prea târziu să îți dai seama că ai greșit și că poți rezolva acele probleme”, iar sfatul lui pentru cei bolnavi de SIDA este „să nu dispere, căci este o boală care poate fi ținută sub control cu ajutorul medicamentelor și care nu este atât de gravă pe cât crede lumea”.

Starul a mai tras un semnal de alarmă și asupra stigmatizării acestui subiect spunând că „cei infectați cu HIV nu au lepră, sunt oameni care pot duce o viață complet normală fără ca cei din jur să își dea seama de boala lor. Ar trebui să schimbăm mentalitatea legată de această problemă medicală și să normalizăm faptul că aceasta nu ucide, nu este contagioasă și nu schimbă comportamentul bolnavilor”.

În cele din urmă, Sheen se va întoarce la actorie după mulți ani în care s-a chinuit cu abuzul de alcool și droguri, primind inclusiv un medicament eficient contra SIDA care să îl ajute să își recapete cariera.

Charlie Sheen, diagnosticat cu HIV. Hollywood-ul a ramas fara cuvinte

Cine este Charlie Sheen

Carlos Irwin Estévez, cunoscut sub numele profesional Charlie Sheen, s-a născut în 3 septembrie 1965 și este un actor american. A apărut în filme precum Platoon (1986), Wall Street (1987), Young Guns (1988), The Rookie (1990), The Three Musketeers (1993) și The Arrival (1996). În anii 2000, când Sheen l-a înlocuit pe Michael J. Fox ca protagonist al serialului Spin City de pe ABC, interpretarea lui Charlie Crawford i-a adus un premiu Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

A jucat apoi rolul lui Charlie Harper în serialul CBS "Two and a Half Men" (2003-2011), pentru care a primit mai multe nominalizări la Globurile de Aur și Primetime Emmy, și rolul doctorului Charles „Charlie” Goodson în serialul FX Anger Management (2012-14). În 2010, Sheen a fost cel mai bine plătit actor de televiziune, câștigând 1,8 milioane de dolari pe episod din serialul „Doi bărbați și jumătate”.

Charlie Sheen și Angus t. Jones într-o scenă din „Doi bărbați și jumătate”

Viața personală a lui Sheen a ținut prima pagină a ziarelor, inclusiv relatările privind abuzul de alcool și droguri și problemele conjugale, precum și acuzațiile de violență domestică. În martie 2011, contractul său pentru serialul „Doi bărbați și jumătate” a fost reziliat de CBS și Warner Bros. în urma comentariilor sale jignitoare la adresa creatorului serialului, Chuck Lorre.

La 17 noiembrie 2015, Sheen a dezvăluit public faptul că este seropozitiv, pentru SIDA fiind diagnosticat cu patru ani înainte de lansarea informației în spațiul public. Dezvăluirea a dus la o creștere mare a numărului de căutări online pentru prevenirea și testarea HIV, ceea ce a fost numit ulterior „efectul Charlie Sheen”.

Surse foto: Getty Images

Surse articol: Bright Side, Wikipedia, ABC News

Articolul urmator
Cornel Palade a vorbit sincer despre dependența de jocurile de noroc: „Am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu”
Cornel Palade a vorbit sincer despre dependența de jocurile de noroc: „Am fost un mare consumator de păcănele, dar într-o zi m-a luminat Dumnezeu”
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?
Incepe quiz
Ce cântec al lui Taylor Swift îți descrie cel mai bine viața?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.