Cine a fost marea dragoste a Camillei, soția printului Charles. Bărbatul a avut o aventură cu sora acestuia, prințesa Anne

Cine a fost marea dragoste a Camillei, soția printului Charles. Bărbatul a avut o aventură cu sora acestuia, prințesa Anne

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Înainte ca prințul Charles să se căsătorească cu prințesa Diana, în 1981, inima lui bătea puternic pentru Camilla Parker Bowles, pe atunci Shand. Povestea de iubire a prințului moștenitor cu Camilla este presărată cu multe clipe tensionate, provocări, trădări și minciuni. Istoricul lor amoros pare și mai interesant dacă vă spunem că prima mare dragoste a ei nu a fost nicidecum prințul Charles.

Iubirea vieții ei a fost Andrew Parker Bowles, un fost ofițer al Armatei Britanice care i-a fost soț timp de 22 de ani, alături de care are doi copii, și de care a fost îndrăgostită nebunește. Să vă mai spunem că fostul soț al Camillei a avut o relație de scurtă durată cu sora mai mică a prințului Charles, prințesa Anne? Aici lucrurile se complică, nu glumă.

Andrew Parker Bowles, marea iubire a Camillei

Însă, așa cum este firesc, vom începe cu începutul. Camilla Shand s-a născut într-o familie de viță nobilă și a primit o educație aleasă, în școli și universități din Londra, Franța și Elveția. Actuala soție a prințului Charles l-a întâlnit pe Andrew Parker Bowles pentru prima oară la sfârșitul anilor '60.

Andrew Parker Bowles provenea și el dintr-o familie de seamă de la acea vreme, părinții săi fiind prieteni apropiați cu Regina Mamă. El este cel fiul cel mare dintre cei patru copii ai lui Derek Henry Parker Bowles, strănepot al celui de-al șaselea conte de Macclesfield și al soției sale, Anne Parker Bowles., fiică a multimilionarului Sir Humphrey de Trafford, al 4-lea baronet MC JP DL. Atât Andrew Parker Bowles, cât și Camilla, făceau parte din cercurile aristocratice ale vremii, așa că nu este de mirare că familiile lor își doreau să se căsătorească. 

Deși s-au cunoscut la începutul anilor '60, au continuat să țină legătura până în 1973, atunci când, după cum descrie biograful regal Sally Bedell, "exista o presiune asupra lui Andrew pentru a o lua pe Camilla de soție." 

Și astfel, în cele din urmă, potrivit vărului lui Andrew, John Bowes Lyon, tatăl său, Derek Parker Bowles, și tatăl Camillei, Bruce Shand, au publicat în ziarul The Times un anunț al logodnei dintre copiii lor. "Cu mâna forțată public, Andrew a cerut-o pe iubita sa în căsătorie după șapte ani de relație.", scrie Sally Bedell Smith. "Camilla era foarte îndrăgostită de Andrew. Părinții ei erau foarte dornici ca Andrew să se căsătorească cu ea.", i-a declarat vărul lui Andrew Parker Bowles comentatorului regal. 

Camilla Shand și Andrew Parker Bowles în ziua nunții lor - iulie 1973

Dar să revenim la celălalt fir narativ, anume legătura amoroasă dintre Andrew Parker Bowles și prințesa Anne, începută în 1970, în timp ce Camilla și Andrew executau notoriul "du-te vino". Cei doi s-au întâlnit pe când ea avea 23 de ani, iar el 25 de ani, în cadrul unui eveniment. Potrivit biografului prințului Charles, Sally Bedell Smith, Parker Bowles a avut o relație cu sora prințului Charles, dar având în vedere că era catolic, "nu era luat în considerare drept un candidat potrivit pentru căsătoria cu un membru al Familiei Regale." Pe scurt, nu avea să dureze niciodată.

"Chiar și atunci când relația lor s-a sfârșit în cele din urmă, au rămas prieteni pe tot parcursul vieții.", scrie Bedell Smith, menționând că aveau multe în comun, inclusiv dragostea pentru cai. Biograful susține, de asemenea, că au existat zvonuri potrivit cărora cei doi au continuat să își facă vizite extraconjugale la mult timp după ce fiecare s-a așezat la casa lui. 

Camilla și Andrew Parker Bowles, poveste departe de basm

Relația lui Andrew Parker Bowles cu prințesa Anne a fost de scurtă durată și, așa cum vă spuneam, el a fost forțat de familie să o ia în căsătorie pe Camilla. "Camilla era foarte îndrăgostită de el", i-a declarat vărul lui Andrew Parker Bowes biografului regal Sally Bedell Smith. Multe voci susțin că ea nu doar că era îndrăgostită, ci chiar obsedată de viitorul ei soț. Cei doi s-au căsătorit într-un final în vara lui 1973 într-o ceremonie catolică desfășurată la Guards Chapel din Londra, iar nunta a fost un eveniment de societate, la care au participat Regina Mamă, prințesa Anne, dar și prințesa Margaret. 

Mariajul lor a fost problematic încă de la început. Andrew Parker Bowles a avut nenumărate aventuri extraconjugale, mai ales cu prietene apropiate de-ale Camillei. Camilla și Andrew au doi copii împreună, Laura și Tom Parker Bowles, iar în ianuarie 1995, după 22 de ani de căsătorie, a venit și inevitabilul anunț: divorțează. În declarațiile publice, ambii au spus că sfârșitul mariajului lor a fost "o chestiune privată". Nu au oferit un motiv specific pentru sfârșitul relației lor, dar au dat un indiciu: "De-a lungul căsătoriei noastre am avut întotdeauna tendința de a avea interese destul de diferite, iar în ultimii ani am dus vieți complet separate."

La începutul anilor '70, în timpul perioadei de tatonare cu Andrew Parker Bowles, Camilla l-a cunoscut pe prințul Charles, în timpul unui meci de polo. Mulți spun că a fost dragoste la prima vedere și că între ei a existat o legătură profundă, așa cum prințul moștenitor nu mai experimentase în niciuna dintre relațiile sale amoroase anterioare.

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles, relaxați după un meci de polo - 1970

Pe atunci, Camilla, în vârstă de 25 de ani, îi mărturisea prințului Charles, atunci în vârstă de 24 de ani, că: "străbunica mea a fost amanta străbunicului tău. Simt că avem ceva în comun.", scrie Harper s Bazaar.

Totul s-a transformat rapid într-un trio amoros în care prințul Charles a picat exact în mijloc. Conform biografului Sally Bedell Smith, în perioada în care Camilla și prințul s-au cunoscut, Andrew Parker Bowles se afla într-o misiune timp de șase luni în Irlanda de Nord și Cipru, iar prințul "a aterizat într-un moment convenabil." 

Relația prințului Charles cu Camilla a înflorit pe măsură ce începeau să se cunoască, însă el era încă tânăr și nu era pregătit pentru ceva mai serios. De asemenea, era pe cale să plece într-o misiune în cadrul Armatei Navale Britanice timp de opt luni. Prințul Charles nu a reușit să o propună în căsătorie pe Camilla înainte de a pleca, pe mare, în 1973. Soarta le-a fost potrivnică și, așa cum bine știm, acela a fost momentul în care Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles. 

De ce nu a fost Camilla prima soție a prințului Charles

Însă nu a fost vorba doar despre un cumul de factori nefericiți pentru care prințul Charles și Camilla nu au ajuns atunci la Altar. Chiar dacă Charles ar fi spus atunci că ea este aleasa inimii lui, multe persoane din Familia Regală au fost împotriva acestui pas. Au existat îndoieli serioase cu privire la faptul dacă ea era o mireasă cu adevărat pentru moștenitorul tronului.

Citește și: Scandal în familia Reginei Elisabeta a II-a. Prințul, criticat dur pentru că a ales altă femeie

Camilla avea un istoric amoros prea bogat, iar regulile de atunci presupuneau că soția viitorului rege al Marii Britanii să aibă un aspect mult mai ingenuu și pur. Viața și-a reluat cursul istoric așa cum îl știm, anume că prințul Charles s-a căsătorit cu prințesa Diana, iar Camilla era "blocată" în mariajul nefericit cu Andrew Parker Bowles. Însă faptul că erau implicați în alte relații nu i-a împiedicat pe cei doi să se vadă în continuare. 

Prințul Charles, alături de prințesa Diana, la câteva luni după nuntă - 1981

În 1991, Diana i-a dezvăluit biografului Andrew Morton că, la nunta ei, a căutat-o pe Camilla cu privirea în marea de invitați prezenți la St Paul's Cathedral din Londra. Ea a mărturisit: "Știam că se află acolo, desigur. Așa că mergând pe culoar, am văzut-o pe Camilla, o pălărie cu pilule de culoare gri pal, voalată."

În 1986, prințul Charles și Camilla au reluat "oficial" legăturile, în ciuda faptului că ambii erau căsătoriți, scrie revista People. În celebrul interviu din 1995 pentru BBC One's Panorama, Diana a declarat: ”Am fost trei în această căsătorie, așa că era cam aglomerat.”

La începutul anului 1993, a fost făcută publică o conversație intimă între Camilla și prințul Charles Charles, confirmând relația ilicită a cuplului. Lansarea casetei a șifonat serios imaginea Familiei Regale. 

The Mirror a publicat atunci o transcriere a conversației intime, iar acest lucru au dus în cele din urmă la divorțul lui Charles cu Diana și a Camillei cu Andrew. Camilla a cerut divorțul în ianuarie 1995, în timp ce Charles și Diana și-au finalizat  oficial divorțul în august 1996.

Au făcut pasul cel mare, 32 de ani mai târziu

Într-un documentar TV difuzat în 1994, prințul Charles a recunoscut aventura sa cu Camilla, conform The New York Times, și a numit-o "o bună prietenă". El a continuat: ”Este o prietenă bună de foarte mult timp  și va continua să fie o prietenă mult timp de acum încolo.”

În 1998, la un an de la moartea tragică a prințesei Diana, prințul Charles i-a prezentat-o fiilor săi, William și Harry, Camillei. Cu toate acestea, nu toată lumea din familia regală a aprobat asumarea relației prințului Charles cu Camilla. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au dezaprobat de la început relația odată adulteră a fiului lor cu Camilla Parker Bowles și nu s-au implicat, scrie LA Times.

Potrivit BBC, regina Elisabeta a II-a a refuzat să se întâlnească cu Camilla pentru o lungă perioadă de timp, în ciuda faptului că prințul Charles avea gânduri serioase. Cu toate acestea, totul s-a schimbat când Regina Angliei a acceptat o invitație o petrecere desfășurată la reședința prințului Charles din Highgrove. Acordul reginei Elisabeta a II-a de a se întâlni în cele din urmă cu partenera fiului ei a fost, se pare, un mare pas înainte pentru Familia Regală, dar și pentru relațiile publice.

Prințul Charles și Camilla Parker Bowles în prezent

Prințul Charles și-a anunțat logodna cu Camilla în februarie 2005, cei doi locuind în Clarence House, încă din anul 2003. Pe data de 9 aprilie 2005, Charles și Camilla s-au căsătorit civil la Windsor Guildhall. Ceremonia a fost urmată de o binecuvântare oficială din partea Arhiepiscopului de Canterbury la Capela Sf. Gheorghe din Castelul Windsor. Camilla a primit ulterior titlurile de Prințesă de Wales, Ducesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay și Contesă de Chester.

Surse articol: OprahMag / Elle.com / HarpersBazaar

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Pe el îl știe toată România, dar soția sa este o prezență discretă. Vezi cine este și cu ce se ocupă Iulia, partenera lui Christian Sabbagh
Pe el îl știe toată România, dar soția sa este o prezență discretă. Vezi cine este și cu ce se ocupă Iulia, partenera lui Christian Sabbagh
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?
Incepe quiz
Cine a fost iubitul tau intr-o viata anterioara?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.