Cine este cel mai bogat om din lume la ora actuală. 17 lucruri neștiute despre el

Cine este cel mai bogat om din lume la ora actuală. 17 lucruri neștiute despre el

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Elon Musk, celebrul CEO al Tesla și SpaceX, nu este cel mai discret personaj din lume, însă există multe lucruri pe care oamenii nu le știu despre miliardarul obsedat de spațiu. Afaceristul, în prezent în vârstă de 49 de ani, a scris istorie cu compania sa SpaceX și a fost declarat cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere estimată de Forbes la 176.2 miliarde de dolari.

Divahair.ro îți prezintă 17 lucruri mai puțin cunoscute despre magnatul din Silicon Valley, cu amănunte din trecutul său, dar și despre viața personală.

1. Elon Musk s-a născut și a locuit alături de părinții lui, Errol și Maye Musk în Africa de Sud, până la vârsta de 17 ani, când s-a mutat în Canada. Deține cetățenie sud-africană, canadiană și americană, iar începând cu anul trecut locuiește permanent în Los Angeles, California. 

2. Afaceristul l-a descris pe tatăl său înstrăinat ca fiind un "om rău". Errol Musk a fost judecat și achitat pentru omucidere. El a împușcat și ucis trei bărbați care au încercat să pătrundă în casa lui din Johannesburg. Un lucru mai puțin știut despre tatăl lui Elon Musk este că a făcut u copil cu fiica sa vitregă, Jana Bezuidenhout, care este cu 40 de ani mai tânără decât el.

3. Mama lui, Maye Musk, în vârstă de 72 de ani, este fotomodel. Ea a cochetat cu modellingul în tinerețe, însă își continuă pasiunea și în prezent. Totodată, este dietetician și a lansat o carte în 2019, numită "A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success".

Maye Musk, mama lui Elon Musk. Sursa foto: Instagram

4. În copilărie, Elon Musk era atât de tăcut, încât părinții săi au crezut că are probleme cu auzul. Pe de altă parte, chiar dacă era introvertit, a dat semne de o inteligență sclipitoare încă din primii ani de viață. Până la vârsta de nouă ani citise deja Enciclopedia Britanică, învățase singur să scrie coduri pe computer și a creat un joc video numit Blastar, pe care l-a vândut cu 500 de dolari către revista Office Technology.

5. Elon Musk a fost victima bullyingului. Era un copil mai mic decât cei de vârsta lui și era adesea agresat. La un moment dat a ajuns la spital după ce un grup de băieți l-au bătut crunt și l-au împins pe scări. Drept urmare, a învățat karate, judo și lupte la vârsta de 15 ani.

6. Magnatul este cel mai mare dintre cei trei copii. Kimbal Musk, fratele său mai mic, deține grupul Kitchen Restaurant, iar Tosca Musk, sora lui mai mică, este cineastă.

Elon Musk, alături de sora, mama și fratele lui. Sursa foto: Instagram

7. Dacă nu putea să asigure drepturile pentru numele Tesla, prima variantă de nume a companiei ar fi fost Faraday. Acest nume era inspirat după cel al omului de știință britanic Michael Faraday.

8. Elon Musk este un "Tony Stark" al vremurilor noastre. În timp ce Stan Lee, creatorul lui Tony Stark, s-a inspirat din viața celebrului aviator Howard Hughes pentru celebrul personaj, cel care l-a portretizat, actorul Robert Downey Jr., s-a gândit la Elon Musk când a jucat în filmul Marvel.

9. Până în acest moment, Elon Musk a fondat opt companii, anume Zip2, PayPal, SpaceX, Tesla, Hyperloop, OpenAI, Neuralink și The Boring Company.

10. Elon Musk a evitat serviciul obligatoriu în armata sud-africană prin faptul că s-a înscris la școală în Canada. Afaceristul s-a înscris la Queen’s University din Ontario, Canada, dar nu și-a terminat studiile acolo. El a plecat în 1992 pentru a studia afaceri și fizică la Universitatea din Pennsylvania din Philadelphia. În 1996 a primit o diplomă în Economie la Wharton School și o diplomă în Fizică la Colegiul de Arte și Științe.

11. După cum am menționat anterior, Elon Musk a părăsit Universitatea Queen's pentru a studia la Universitatea din Pennsylvania. După ce a absolvit UPenn, a mers la Universitatea Stanford din California pentru a-și lua doctoratul, în fizica energiei, dar a renunțat după două zile pentru a lansa Zip2 Corporation.

12. Elon Musk a fost de acord să colaboreze cu două consilii de afaceri pentru Donald Trump în 2017. Musk a fost de acord să participe la Trump’s Manufacturing Jobs Initiative și la Forumul Strategic și Politic, dar a demisionat din ambele poziții, în semn de protest pentru faptul că fostul președinte american a retras SUA din acordul de la Paris privind schimbările climatice.

13. Crezi sau nu, salariul anual al lui Elon Musk de la Tesla este de doar un dolar. Ironic, atunci când era în facultate era nevoit să supraviețuiască cu aceeași sumă pe zi, cumpărându-și doar hot-dog și suc de portocale. 

14. Primul copil al lui Elon Musk a murit din cauza sindromului morții subite a sugarului. Afaceristul și prima sa soție, scriitoarea SF, Justine Wilson, s-au căsătorit în 2000. În 2002, primul lor fiu, Nevada, a murit tragic, la vârsta de doar zece săptămâni.

15. Elon Musk are o familie numeroasă, cu nu mai puțin de șase copii, toți băieți. Prima lui soție, Justine Wilson, a născut gemeni în 2004 (Griffin și Xavier), dar și un set de tripleți (Damian, Saxon și Kai) în 2006. Toți s-au născut prin fertilizare in vitro. În 2020 s-a născut X AE A-XII, fiul lui și al cântăreței Grimes. 

16. În 2018, Elon Musk a trimis o mașină sport Tesla în spațiu. Afaceristul și-a trimis propriul vehicul sport Tesla ca parte a proiectului pentru lansarea rachetei Falcon Heavy. 

17. Elon Musk a făcut istorie cu SpaceX. Pe 30 mai, reprezentanții companiei au lansat The Crew Dragon, marcând pentru prima dată când astronauții au călătorit pe orbită într-o navă spațială care a fost construită și operată de o companie privată.

Sursa foto: Instagram

În prezent, În prezent, Elon Musk ocupă locul 25 pe lista Forbes al celor mai puternici oameni din lume.

Surse articol: Ladders / CNBC / The Indian Express

Surse foto: Getty, Instagram

Articolul urmator
Cea mai probabilă cauză a morții lui Bruce Lee, dezvăluită după mai bine de 50 de ani. Detalii neștiute despre viața lui
Cea mai probabilă cauză a morții lui Bruce Lee, dezvăluită după mai bine de 50 de ani. Detalii neștiute despre viața lui
Cine e cel mai bun prieten al tau?
Incepe quiz
Cine e cel mai bun prieten al tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.