Cine este Melinda Gates, posibil a doua cea mai bogată femeie din lume

Cine este Melinda Gates, posibil a doua cea mai bogată femeie din lume

Redactor Andreea Baluteanu

Vestea șoc din ultima perioadă a fost, fără urmă de îndoială, aceea că unul dintre cei mai bogați și mai puternici oameni din lume, Bill Gates, divorțează de soția sa, după un mariaj de aproape 27 de ani. Deși nu la fel de cunoscută precum soțul său, Melinda Gates reprezintă una dintre sursele noastre de inspirație, iar azi îți povestim tot ce trebuie să știi despre ea.

O studentă excepțională, un pionier în tehnologie, mamă, soție, filantrop și scriitoare, Melinda Gates este cu siguranță un exemplu de cum poți să îți trăiești viața în mod strălucit. Află cine este și cum poate deveni a doua cea mai bogată femeie din lume din rândurile de mai jos!

Cine este Melinda Gates

Melinda Ann French s-a născut la 15 august 1964, în Texas, și este al doilea dintre cei patru copii ai unui inginer aerospațial și ai unei casnice. De religie catolică, soția celui care a fost cel ma bogat om din lume se remarca din anii de școală, fiind prima din clasa sa la Școala Catolică St. Monica și absolvind cu titlul de valedictorian la Ursuline Academy din Dallas. A studiat și economie și computere la Duke University și a obținut un MBA în afaceri la aceeași universitate. O diferență notabilă față de ilustrul său partener de viață, care nu a încheiat cursurile universității Harvard, considerând că depășea în cunoștințe profesorii de la colegiu.

melinda gates intr-un sacou albastru da autografie pe cartea sa

Sursa foto: Instagram

Melinda Gates și-a câștigat primii bani dând meditații de matematică și programare, urmând să urce scara profesională până pe poziția de manager de marketing la Microsoft, acolo unde l-a întâlnit și pe Bill Gates. S-a retras din conducerea gigatului tech în 1996, pentru a se dedica vieții de familie și ulterior activității de filantrop în cadrul Fundației Gates.

Ceea ce nu înseamnă că această femeie cu siguranță uluitoare „a tras chiulul”. Dincolo de activitatea antrenantă de filantrop, Melinda Gates a ocupat posturi de director la The Washington Post și la Drugstore.com.

De asemenea, vedeta noastră de azi s-a remarcat și în calitate de scriitoare. Cartea semnată de Melinda Gates, The Moment of Lift: How Empowering Women Changes The World, vorbește despre femei și uluitoarea lor putere, inspirându-se din viața „femeilor excepționale” pe care autoarea le întâlnise în cadrul fundației pe care o prezidează. De asemenea, Gates aducea în discuție și egalitatea de gen din SUA, ilustrând-o cu exemple din viața personală.

Citește și: "Nu gătesc deloc, nici măcar cafea nu fac!" Ce femeie celebră din România a facut această declarație controversată

Melinda Gates și Bill Gates

Erau unul dintre cele mai solide cupluri până la vestea divorțului din 4 mai. Împreună, Melinda și Bill Gates valorau peste 140 de miliarde de dolari, înființaseră o fundație prin intermediul căreia au făcut donații de aproape 50 de miliarde de dolari și au crescut 3 copii frumoși și la fel de înzestrați precum părinții lor.

Cei doi s-au cunoscut pentru prima dată la Microsoft, în 1987, iar Melinda povestea că Bill a invitat-o la întâlnire peste două săptămâni, gest considerat „insuficient de spontan” de către viitoarea sa mireasă. Întemeietorul Microsoft nu a plecat însă cu mâna goală, ci a obținut numărul de telefon al femeii pe care o plăcea, iar după ce a sunat-o în aceeași seară, i-a cucerit inima.

Melinda și Bill Gates au continuat să se întâlnească până în 1994, în ciuda reticenței tuturor apropiaților lor. Conform Business Insider, au separat întotdeauna viața profesională de cea personală și și-au ținut relația departe de ochii lumii, cerându-le colegilor să le respecte intimitatea.

Revista Fortune o cita pe Melinda, care aprecia că s-a îndrăgostit de mintea briliantă, dar și de curiozitatea și de simțul umorului lui Gates. Ceremonia nupțială urma să aibă loc la Manele Bay Hotel din Hawaii, costând nu mai puțin de 1 milion de dolari. Intimitatea a fost însă cea mai scumpă, gurile rele spunând că Bill Gates a închiriat toate camerele hotelului și toate elicopterele insulei pentru ca nimeni să nu îi tulbure nunta.

Urma mutarea într-una dintre cele mai dorite proprietăți din lume. Botezată atât de tech-savy Xanadu 2.0, reședința lui Bill și Melinda Gates valora, în 2016, 124 de milioane de dolari.

Melinda Gates are 3 copii alături de Bill, două fete (Phoebe și Jennifer) și un băiat (Rory). Este notorie filosofia parentală „sănătoasă” a soților Gates: aceștia nu le-au dat voie copiilor să aibă un telefon mobil până la vârsta de 14 ani și i-au crescut în religia catolică, frecventând cu consecvență biserica Melindei. Mai mult, creatorul Microsoft a declarat în repetate rânduri că nu vrea să lase moștenire uriașa sa avere copiilor, urmând să le pună la dispoziție câte 10 milioane de dolari fiecăruia: suficient ca să aibă libertatea de a face orice le place fără a le inhiba însă impulsul de a reuși în viață pentru că au deja tot ce le trebuie la un deget distanță.

Aceeași simplitate pare să îi fi ținut aproape și pe Melinda și Bill. Conform soției sale, filantropul spăla vasele în fiecare seară, pentru a-și descărca mintea ocupată. De fapt, cuplul părea unul de invidiat, Melinda afirmând în scrisoarea anuală Gates din 2018 că nu se contrazice niciodată cu soțul său deoarece împărtășesc aceleași valori fundamentale, încrederea și deschiderea. Inclusiv miliardarul Warren Buffet, un apropiat al celor doi, povestea revistei Fortune că, dacă Bill este „al naibii de deștept”, Melinda e și mai deșteaptă atunci când vine vorba să perceapă imaginea de ansamblu.

melinda si bill gates alaturi de prietenul lor warren buffet

Sursa foto: Instagram

Nu ne mai rămâne decât să ne întrebăm, fără succes, ce anume a putut să despartă un asemenea cuplu sudat. Tare ne e teamă că nu vom afla niciodată!

Averea Melindei Gates

Înainte de divorț, Bill și Melinda Gates „valorau” 146 de miliarde de dolari, conform Observer. Bill Gates ocupa al patrulea loc în topul celor mai bogați oameni din lume, după Jeff Bezos, Elon Musk și familia Arnault. Ce trebuie menționat este că americanul ar fi fost cu 40 de miliarde de dolari mai bogat dacă nu ar fi donat în mod intensiv, ceea ce l-ar fi plasat foarte aproape de prima poziție.

Însă Bill Gates riscă să piardă inclusiv apartenența la top 10 cei mai bogați oameni din lume dacă va ceda jumătate din avere fostei sale soții. Conform legilor din Washington, în absența unui contract prenupțial care să stipuleze altfel, cei doi parteneri urmează să împartă „frățește” cele 146 de miliarde de dolari. Se vehiculează totuși că Bill și Melinda Gates au semnat la nuntă un „contract de separare”, conform Digi24, care ar nota cum anume își vor împărți banii.

Dacă va prelua jumătate din averea Gates, Melinda Gates, în vârstă de 56 de ani, poate deveni a doua cea mai bogată femeie din lume, după Françoise Bettencourt Meyers, proprietara imperiului L’Oreal, cu o avere estimată la 83 de miliarde de dolari.

Melinda Gates nu ar fi prima ce accede în top 10 cele mai bogate femei din lume în urma unui divorț. MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, primea 38 de miliarde de dolari în urma separării de deținătorul Amazon și ocupa locul al patrulea în acest clasament.

De notat este și că, imediat după anunțul divorțului, în contul Melindei Gates intrau acțiuni în valoare de 1,8 miliarde de dolari, transferate de la Cascade Investment, o companie de investiții deținută de Bill Gates. Este prin urmare destul de probabil ca cei doi soți să nu ceară instanței să le împartă fondurile și să ajungă la un acord separat. Această ipoteză e întărită și de declarația comună a divorțului, în care fostul cuplu sublinia că va rămâne în relații cordiale și că va deține conducerea comună a fundației Gates.

melinda si bill gates cu medalii la gat

Melinda Gates fundația

Indiferent de relația personală, este imposibil de ignorat faptul că Melinda și Bill Gates au schimbat lumea. Ideea fundației ce a donat până acum aproximativ 50 de miliarde de dolari a pornit dintr-o călătorie a cuplului în Africa, din 1993. Impresionați de sărăcia extremă în care trăia populația din Zanzibar, cei doi parteneri hotărau să creeze o fundație care să asigure un trai decent pentru umanitate.

Una dintre cele mai impresionante realizări ale Fundației Gates o reprezintă campania de vaccinare masivă ce a contribuit în mod semnificativ la eradicarea virusului de polio din Africa. Află mai multe despre acest succes din filmulețul de mai jos!

Nu e de mirare că, în 2016, Președintele Obama îi medalia pe soții Gates cu Presidential Medals of Freedom pentru contribuțiile lor aduse la viața americanilor de pretutindeni.

Melinda Gates divorț

Încheiem cu știrea care, cel mai probabil, a luat pe sus întreaga lume. După 27 de ani de căsnicie, Bil Gates anunța pe contul său de Twitter că se separa de soția sa. Fondatorul Microsoft preciza că: „După multă gândire și muncă la relația noastră, am luat decizia de a pune capăt mariajului nostru. De-a lungul ultimilor 27 de ani am crescut împreună trei copii incredibili și am construit o fundație care activează pe tot cuprinsul lumii pentru a permite tuturor oamenilor să ducă vieți sănătoase și productive.”

Petiția de divorț a fost înaintată însă în Seattle de către Melinda Gates, cea care argumenta că mariajul său s-a deteriorat în mod iremediabil.

tweet-ul lui bill gates ce anunta despartirea de melinda gates

Sursa foto: Instagram

Citește și: Bill Gates divorțează, după 27 de ani de căsnicie

Nu ne mai rămâne decât să așteptăm să aflăm dacă Melinda Gates va deveni a doua cea mai bogată femeie din lume în urma divorțului de fondatorul Microsoft. Suntem curioase tu ce părere ai!

Surse: Business Insider, Wikipedia, Ziarul Financiar, npr.org, Digi24.ro, Fortune, Forbes, Observer, Bloomberg

Surse foto: Instagram, Getty/Guliver

Articolul urmator
Dan Șucu are parte de o iubire ca în filme de aproape două decenii. Cine este femeia care i-a furat inima afaceristului când nu era oficial separat de fosta soție
Dan Șucu are parte de o iubire ca în filme de aproape două decenii. Cine este femeia care i-a furat inima afaceristului când nu era oficial separat de fosta soție
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.