Cum se recuperează Elena Cârstea după AVC-ul suferit în februarie 2023: ” Pot spune că sunt piesă de pus la muzeu, la Antipa”

Cum se recuperează Elena Cârstea după AVC-ul suferit în februarie 2023: ” Pot spune că sunt piesă de pus la muzeu, la Antipa”

Ramona Jurubita

Distinsa Elena Cârstea a împlinit 61 de ani pe 26 februarie 2023 și, cu puțin timp înainte de ziua ei, s-a aflat la un pas de moarte. A suferit un accident vascular cerebral care i-a pus viața în pericol și care a lăsat-o cu multe probleme de sănătate.

UPDATE 21 noiembrie: Pe 1 octombrie 2023, Elena Cârstea își anunța prietenii din online că va reveni în țară pentru o săptămână, însă nu a mai ajuns la oamenii care sperau să o revadă. Îngrijorați pentru starea ei de sănătate, fanii și-au dorit să știe dacă totul este în regulă, având în vedere că încă trece printr-o perioadă delicată. Aceasta i-a liniștit pe toți printr-o declarație oferită publicației Cancan. Se pare că soțul ei a sfătuit-o să amâne vizita în România din motive bine întemeiate.

„Glenn nu m-a lăsat să vin. A zis să mai aștept până când sunt mai bine. Nu a vrut să stea îngrijorat tot timpul cât aș și fost plecată. Astfel că voi veni în România abia la anul. Chiar îmi doresc mult acest lucru.”, a spus ea pentru sursa menționată.

În ultima vreme, Elena Cârstea a primit mai multe invitații la diverse emisiuni din țara noastră, dar problemele suferite la începutul anului au împiedicat-o să le accepte. Tot jurnaliștii de la Cancan au aflat această informație de la sursele lor din televiziune:

„Întrucât a avut cheltuieli foarte mari în perioada în care a avut probleme de sănătate, Elena Cârstea a solicitat să-i fie plătite biletele de avion, pentru a fi prezentă în emisiune, ceea ce nu s-a putut, dată fiind situația economică actuală, care se resimte peste tot. Astfel că, ea și-a anulat revenirea în România.”

UPDATE 5 octombrie: Viața Elenei Cârstea s-a schimbat radical în ultimele opt luni, fiind vizibil afectată de AVC-ul suferit în februarie 2023. Se pare că problemele de sănătate au împiedicat-o să își desfășoare activitățile obișnuite și că nu a mai fost la fel de activă. Din această cauză, a acumulat câteva kilograme în plus, după cum se poate vedea în imaginile publicate chiar de ea pe rețelele sociale. Într-un interviu acordat publicației Cancan, vedeta a recunoscut că a luat în greutate, deși face destulă mișcare în procesul de recuperare.

„Toată viața am mâncat puțin, ca să nu mă îngraș. Acum zici că-s o minge rotundă, Elenuța bulinuța. E îngrozitor. Merg în continuare la recuperare, la piscină, cam de trei ori pe săptămână. Pentru că altfel nu se poate”.

Din cauza problemelor de sănătate pe care le-a avut în ultima vreme, nu a mai putut merge la agenția imobiliară la care lucra, așa că a fost nevoită să se reorienteze și să își facă propria afacere pe care o poate administra de acasă. Are de multă vreme câini și pisici de rasă, iar acum obține venituri din vânzarea puilor. Cele mai dorite par a fi picile persane, așa că s-a conformat și le-a oferit clienților săi animăluțele de companie la care visau. De asemenea, are în plan să meargă și la concursuri alături de una dintre pisicuțele sale.

„Am vândut deja cinci pui, din cei 9 pe care-i am. Unul îl dau cu 2000 de dolari, deși se vând și mai scump. Îi dau de când sunt mici, ca să nu mă atașez prea tare de ei. Am fost solicitată să merg cu Misty la concursul internațional, ce va avea loc în luna noiembrie, la Palm Beach. Am mai cumpărat și o altă persană, dar din Bulgaria, pentru că în România nu am găsit. Am plătit deja cam 4000 de euro, acum trebuie să găsesc cea mai bună soluție privind transportul său în America. Pentru a putea participa la concurs, pisica nu trebuie să fie sterilizată.”, a povestit artista pentru Cancan.

Se descurcă de minune peste hotare, chiar dacă a trebuit să găsească rapid o altă sursă de venit. Totuși, oricât de bine i-ar merge, gândul ei este la România și întotdeauna așteaptă cu nerăbdare să revină în țară. Iată ce mărturisire a făcut pentru aceeași sursă:

„Mi-e dor să vin să vorbesc românește, aici n-am cu cine vorbi. Soțul meu încearcă să vorbească și românește, dar râd cu lacrimi. Pronunță aiurea cuvintele. Dacă reușesc să ajung în țară, voi fi prezentă la câteva emisiuni, la care am fost invitată, dar voi și cânta”.

Spre bucuria fanilor, aceasta și-a anunțat deja vizita mult așteptată pe meleagurile natale:

-------

Știrea inițială

Deși a trecut o jumătate de an de la episodul neplăcut, vedeta nu s-a refăcut complet și încă depune eforturi pentru a reveni în forță. Nu mai este un secret faptul că locuiește peste hotare, mai exact în America, acolo unde primește îngrijiri de la soțul ei. Bărbatul îi este mereu aproape și nu o lasă să facă nici măcar un pas singură.

Cea mai mare problemă care o macină pe Elena Cârstea după AVC-ul suferit este lipsa de mobilitate. Nu se mai poate deplasa fără ajutor, așa că, pe lângă soțul care o ține întotdeauna de mână, are și trei bastoane pe care le schimbă în funcție de ținută. Deși nu se află în cea mai bună formă, nu a renunțat la eleganța care o definește. Impresionant, nu?

Într-un interviu acordat publicației Cancan, a oferit mai multe detalii despre starea ei actuală și despre procesul de recuperare. Iată ce a mărturisit!

„Tot cu bastonul cu cristale mă deplasez. Am deja trei, unul alb, unul negru și altul albastru. Îmi voi comanda și roz, ca să mă pot asorta. Din păcate, încă nu mi-am revenit complet… Am probleme cu deplasarea, merg greu. Ceea ce mă enervează, pentru că eu mereu am fost activă. Recuperarea va mai dura câteva luni bune, fac zilnic, la piscină.”

În ultimele luni, artista a stat mai mult în casă, nu a putut merge la muncă și nici nu prea și-a dorit să iasă în oraș. Totuși, a cedat din când în când la insistențele soțului care îi vrea doar binele și care face sacrificii din dorința de a o vedea sănătoasă.

Elena Cârstea stând în spatele soțului ei
Elena Cârstea alături de soțul ei Glenn Muttart

„Nu am putut să merg până acum la muncă. Sâmbătă încep, am un șef foarte drăguț și înțelegător… Nu mă pot mișca foarte mult, trebuie să țin cont de asta.

Nu pot pleca în niciun concediu, sunt limitată… Soțul meu trage de mine să ieșim în oraș. Eu nu vreau să aud, nu pot face efort, obosesc foarte repede. El e stresat să nu mi se întâmple ceva. Ne înțelegem mai bine ca la început, avem o relație în care discutăm orice. Tot ce facem, facem împreună.

Aici e foarte cald. Nu poți sta afară, sunt 45 de grade. Eu nu am voie la soare… Iar la piscină, când merg la recuperare, stau cu pălărioara pe cap.”, a mai spus ea pentru aceeași sursă.

Această experiență neplăcută prin care a trecut în iarna lui 2023 a ajutat-o pe Elena Cârstea să facă și o schimbare importantă în viața sa. Se pare că a renunțat la două vicii de care altfel nu ar fi putut să scape. Uite ce mărturisire a oferit pentru Cancan: „Nu mai fumez deloc. M-am lăsat brusc, pentru că vreau să mai trăiesc… Iar fără țigară, nici cafeaua nu mai are același gust… Nu mai am niciun viciu. Pot spune că sunt piesă de pus la muzeu, la Antipa.”

Elena Cârstea și Glenn Muttart, în ziua nunții, îmbrăcați în mire și mireasă
Elena Cârstea și Glenn Muttart în ziua nunții, în anul 2006

Elena Cârstea este stabilită în America din anul 2007, după ce a ales să trăiască acolo alături de soțul său, americanul Glenn Muttart. Este căsătorită cu el din 2006 și de atunci poartă numele de Elena Cârstea Muttart, chiar dacă românii încă folosesc doar numele ei de fată când vorbesc despre ea.

Dana Războiu, trecut extrem de violent! A fost bătută de tată și de fostul soț

Surse foto: Facebook, Facebook, FacebookFacebook

Surse articol: CancanAdevarulLibertateaCancanCancan

Articolul urmator
Gheorghe Turda și Elena Merișoreanu, o poveste de iubire cu final nefericit. Au fost pe punctul de a ajunge la altar acum mai bine de 50 de ani
Gheorghe Turda și Elena Merișoreanu, o poveste de iubire cu final nefericit. Au fost pe punctul de a ajunge la altar acum mai bine de 50 de ani
Ce piesa vestimentara iti avantajeaza silueta?
Incepe quiz
Ce piesa vestimentara iti avantajeaza silueta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.