De ce Diana era cunoscută cu titlul de "prințesă" dar Kate Middleton nu are voie să-l folosească

De ce Diana era cunoscută cu titlul de "prințesă" dar Kate Middleton nu are voie să-l folosească

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Spre deosebire de Diana, care era cunoscută cu titlul de "prințesă", Kate Middleton nu are voie să îl folosească, în ciuda faptului că este una dintre cele mai populare și iubite membre ale familiei regale din Marea Britanie.

De fapt, așa cum Kate nu a fost recunoscută drept prințesă după ce s-a căsătorit cu un prinț, nici Diana Spencer nu avea voie, în mod normal, să folosească această denumire. După nunta din 1981, Lady D a devenit "Alteța sa Regală, Prințesă de Wales". Publicul a fost cel care scurtat tilul Dianei și astfel a devenit, în mintea tuturor, "Prințesa Diana", cu toate că ea însăși a ținut să menționeze, în cadrul unui eveniment, că această adresare nu era corectă. 

De ce Kate Middleton nu poate folosi titlul de "prințesă"

Este căsătorită cu un prinț și va fi, într-o zi, la cârma Marii Birtanii, alături de William, atunci când el va urca pe tron - fiind al doilea în linia succesorală - deci mulți se întreabă de ce oamenii nu i se pot adresa cu această titulatură momentan. Kate s-a alăturat Casei Regale a Marii Britanii în anul 2011, după mariajul său cu prințul, iar împreună au trei copii, pe George, Charlotte și Louis. După oficializarea căsătoriei, regina Elisabeta a II-a a decis ca nepotul său să primească un ducat, ei devenind astfel ducele și ducesa de Cambridge. 

colaj cu printesa diana, in timp ce poarta o coroana pe cap si priveste intr-o parte si cu kate middleton care zambeste larg si poarta o coroana

Kate Middleton deține și alte titluri. De exemplu, atunci când se află în vizită în Scoția, ea este numită contesa de Strathearn, iar atunci când merge în Irlanda de Nord, oamenii i se adresează cu numele de Lady Carrickfergus.

În familia regală, femeile dețin următoarele titluri:

  • Prinţesă
  • Ducesă
  • Contesă
  • Baroneasă

În ciuda statutului său, Kate nu are voie să folosească titlul de "prințesă". Pentru a-ți asuma oficial acest titlu, trebuie să fii născut în familia regală, cum este cazul fiicei sale. Conform regulilor impuse de Casa Regală a Marii Britanii, acesta este rezervat strict descendenților suveranei, ceea ce înseamnă că Charlotte și Lilibeth, strănepoatele reginei, îl pot folosi. 

Citește și: De ce Kate Middleton are mereu degetele bandajate. Ce i se întâmplă ducesei de Cambridge

Alte figuri regale feminine care au legătură directă cu Elisabeta a II-a pot folosi titlul de prințesă, spre exemplu nepoatele sale, prințesa Beatrice și prințesa Eugenie.

Mulți experți regali au subliniat faptul că Lady D, deși nu este direct înrudită cu regina, era totuși cunoscută cu acest titlu. Însă a fost numită "prințesa Diana" în mod neoficial de către public, datorită faptului că era extrem de iubită și de apreciată.

Prințesa Diana era oficial "Diana, prințesa de Wales", preluând titlul de la prințul Charles. Pentru a putea folosi oficial acest titlu, Diana ar fi fost corect să fie denumită "prințesa Charles". Prin urmare, Kate este "prințesă", titlu pe care îl deține în urma căsătoriei cu William, însă poate fi doar "prințesa William" și nu "prințesa Kate". 

Cu toate acestea, este posibil ca ea să fie numită astfel de către public, după ce socrul său va fi încoronat rege și William va deveni următorul "prinț de Wales", iar Kate să fie, automat, "prințesa de Wales".

Prin urmare, toate femeile care se căsătoresc cu prinți în cadrul familiei regale, primesc titlul de prințese prin prisma mariajului. De asemenea, și titlul oficial al lui Meghan Markle, ducesa de Sussex, este "prințesa Harry, ducesa de Sussex".

Surse articol: Express.co.uk / Cheatsheet / Metro.co.uk

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Reacția Deliei după declarațiile apărute în presă "Nu trăim în Povestea Slujitoarei. Am voie să zic că prefer apa plată și nu minerală"
Reacția Deliei după declarațiile apărute în presă "Nu trăim în Povestea Slujitoarei. Am voie să zic că prefer apa plată și nu minerală"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.