De ce membrii Familiei Regale nu folosesc numele de familie

De ce membrii Familiei Regale nu folosesc numele de familie

Redactor Divahair.ro

În ciuda faptului că sunt mereu în atenția publicului, Regina Marii Britanii și Familia Regală folosesc rar numele lor de familie - atât de rar, de fapt, că unii cred că nici măcar nu au unul. Ei bine, se pare că ei chiar au unul și, de asemenea, au un motiv întemeiat pentru care nu îl fac public.

De fapt, membrii Familiei Regale nu își folosesc, în general, numele de familie deoarece… nu au nevoie să facă asta. Sunt atât de faimoși încât nu trebuie să își folosească numele de familie ca să se introducă.

Până în 1917, membrii familiei regale s-au descurcat fără nume și au folosit doar prenumele lor și numele dinastiei până când regele George al V-lea a modificat această tradiție. Inițial, el aparținea Casei de Saxa-Coburg și Gotha și, din cauza provenienței germane a acestuia care aducea numai amintiri mai mult decât neplăcute din cauza asocierii cu Primul Război Mondial, a hotărât să îl schimbe cu ceva mai plauzibil. A ales în locul lui numele de Winsdor, după unul dintre castelele deținute de Familia Regală. Ba mai mult! Regele George al V-lea nu s-a mulțumit doar cu schimbarea numelui dinastiei, ci a decis ca toți membrii familiei regale britanice să poarte numele de Winsdor.

În 1947, prințesa Elizabeth s-a căsătorit cu Philip Mountbatten, prințul Greciei și Danemarcei, care servise în Marina Regală Britanică. Rezultatul? Actualul nume de familie al familiei regale, pe care nu trebuie să îl folosească dacă nu vor, este Mountbatten-Windsor.

Un lucru interesant este și faptul că Regina nu deține pașaport, lucru care nu o împiedică să călătorească după bunul plac în întreaga lume. De ce nu are? Pentru că în Marea Britanie pașaportul este eliberat în numele Majestății Sale. Și… nu prea poți să îți auto-eliberezi pașaport, așa-i că ar părea absurd? Ca să treacă granițele, Regina Elisabeta a II-a trebuie doar să arate un fel de factură cu profilul ei pe ea.

În ce situații trebuie Familia Regală să folosească numele de familie? Când studiază sau fac armata. De exemplu, când prințul William și prințul Harry au servit în armata regală sub presudonimul Wales, deoarece tatăl lor este prințul de Wales/Țara Galilor. Ceilalți nepoți ale reginei (urmașii prințesei Anne) au luat numele de familie al tatălui lor, Phillips. De asemenea, o altă nepoată a reginei Elisabeta, fiica prințului Edward, se numește Windsor - fără adăugarea "Mountbatten".

 

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Ce familie frumoasă are Viorel de la 3 SUD EST!
Ce familie frumoasă are Viorel de la 3 SUD EST!
Ce membru al familiei Addams esti?
Incepe quiz
Ce membru al familiei Addams esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.