Doliu în muzică! Membrul uneia dintre cele mai celebre formații s-a stins din viață!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Lumea muzicii este, de ieri, mai săracă: din cauza unor complicații survenite în urma unei forme rare de cancer, Peter Tork, membru al celebrei trupe a anilor 60 The Monkees, s-a stins din viață.

Artistul avea 77 de ani.
Devenit, peste noapte, dintr-un ilustru necunoscut o senzație a muzicii internaționale datorită succesului aproape instant obținut de trupa căreia se alăturase, creată pentru a face concurență, pe plaiuri americane, succesului uriaș obținut international de cei de la The Beatles, basistul The Monkees și-a dat ultima suflare în casa sa din Connecticut, SUA.

Trupa, alăctuită din regretatul Tork (cel mai în vârstă era, având 24 de ani la debut), Davy Jones, Micky Dolenz and Mike Nesmith, a avut un sitcom în grila NBC vreme de 2 ani (1966-1968), intitulat simplu “The Monkees”, sitcom în care chitaristul juca rolul bufonului suprem, însărcinat cu buna dispoziție.

The Monkees in concert, 2016

Deoarece trupa a fost creată special pentru televiziune, cei de la The Monkees nu și-au scris niciodată propriile cântece - ei doar făceau playback, nu cântau și în realitate la instrumentele desemnate fiecărui membru în parte.
De aici nu mică a fost surpriza oamenilor când cei de la The Monkees au devenit, peste noapte, extrem de populari internațional, cucerind atât inimile telespectatorilor cât și topurile muzicale.

Vestea morții lui Peter Torka fost făcută publică pe pagina oficială de Facebook a artistului: "Cu durere în suflet vă împărtășim vestea devastatoare că prietenul nostru, mentorul, profesorul și sufletul uimitor, Peter Tork, a părăsit această lume. Vă cerem bunătatea și înțelegerea de care dispuneți, permițându-ne să experimentăm în liniște și în privat această pierdere uriașă".

 

Surse foto: Getty

Articolul urmator Scandal uriaș în showbiz-ul românesc: acuzații grave la adresa uneia dintre cele mai cunoscute femei din online

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.