Drama neștiută a uneia dintre cele mai iubite și frumoase actrițe românce din toate timpurile

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cezara Dafinescu, în prezent în vârstă de 72 de ani, duce dorul de scenă și nu trece nici măcar o zi fără să audă cu melancolie în gândurile sale aplauzele frenetice ale publicului de la finalul unei piese. Îndrăgita actriță din epoca de aur a teatrului românesc are o carieră de peste 40 de ani în lumea artistică și a trăit o viață plină, la care alții nici nu îndrăznesc să viseze.

Considerată una dintre cele mai frumoase actrițe din toate timpurile, succesul ei a fost totuși umbrit de multe suferințe și momente de cumpănă. Artista trăiește o dramă care îi macină sufletul și care a făcut-o să își piardă bucuria de a păși pe scenă în fața spectatorilor. Află totul, în galeria foto!

Surse articol: Impact.ro / Fanatik / Click.ro

Sursa foto principală: Facebook

A picat admiterea la Teatru

A picat admiterea la Teatru

Cezara Dafinescu, în vârstă de 72 de ani, s-a născut la Sibiu pe data de 4 august 1948. Părinții actriței și-au dorit ca ea să devină medic, însă Cezara Dafinescu auzise de mult timp chemarea teatrului și nu a luat în calcul altă meserie. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1973, la clasa profesorului Moni Gherleter, însă a picat prima oară când a susținut examenul de admitere.

"Toți au vrut să fac medicina. M-am și pregătit, făceam meditații. Și după ce m-am pregătit pentru fiecare materie, iar când profesorii i-au spus tatălui meu că sunt de nota 10, am spus că dau la Teatru. Nenorocirea a fost că am și picat. Am picat pentru că nu am avut un glas de 'trompețică', dar eu suplineam cu trăirea. Un actor i-a zis mamei că îmi trebuie glas, să mă duc în pădure și să urlu. Și înainte de examen asta am făcut. Când am ajuns la examen nu mai aveam glas. Am avut curajul să mai dau o dată și am intrat", a continuat artista, la "Acces Direct". 

Sursa foto: Facebook

Citește și: Drama prin care a trecut Anca Serea cu primul soț. A murit de leucemie, la doar 36 de ani

Secretul frumuseții de revistă

Secretul frumuseții de revistă

Cezara Dafinescu a avut dintotdeauna o carismă debordantă și o frumusețe răpitoare ce a îngenuncheat inimile multor bărbați de-a lungul vremii. Actrița a jucat în zeci de filme și spectacole de teatru și are peste 40 de ani de activitate în slujba teatrului și a filmului românesc. Cezara Dafinescu spune că există un singur lucru care o ajută să își mențină tinerețea și vigoarea și că nu totul se rezumă doar la vreo cremă sau vreo dietă minune.

"Am fost deseori întrebată despre cum anume îmi menţin frumuseţea şi starea de spirit pozitivă, pot spune că nu am folosit vreo reţetă culinară anume sau un tratament special de înfrumuseţare. Secretul frumuseţii mele a fost întotdeauna iubirea", a declarat Cezara Dafinescu, potrivit Click.ro.

Sursa foto: Facebook

Divorț după 23 de ani de căsnicie

Divorț după 23 de ani de căsnicie

Viața amoroasă a Cezarei Dafinescu ar putea lejer să depășească imaginația oricărui scenarist. Actrița a divorțat de primul său soț, regretatul regizor George Motoi (foto), la mijlocul anilor '90, după 23 de mariaj, în urma unei întâlniri care i-a schimbat viața pentru totdeauna. Cezara Dafinescu i-a recunoscut fostului său soț că s-a îndrăgostit de alt bărbat și a fost sinceră în privința deciziei de a-l părăsi. Din mariajul actriței cu George Motoi a rezultat fiica lor, Raluca Motoi, cu care Cezara Dafinescu are o relație foarte bună în prezent. Actorul și regizorul George Motoi s-a stins din viață în anul 2015, la vârsta de 79 de ani.

"Eu consider că am făcut un gest de curaj să spun: 'George, îl iubesc pe x, vreau să divorțăm!'. Mă întreb oare, i-ar fi convenit să-l mint? Nu cred că puteam eu. Când vine norul ala superb de primăvară, plutești și nu știi cum te afunzi. Amândoi eram căsătoriți, dar... trebuia să fim unul cu altul", a povestit Cezara Dafinescu, pentru click.ro.

Sursa foto: Imgur

Citește și: Drama cu care se luptă în fiecare zi Ștefan Bănică jr., după ce i-a murit fratele

Și-a pierdut sufletul pereche

Lupta cu depresia și bulimia

Cezara Dafinescu și-a întâlnit marea iubire, pe omul de afaceri Gelu Fronea, în timpul mariajului cu George Motoi. El a fost bărbatul care a făcut-o pe artistă să renunțe la tot și să divorțeze de primul soț. La iubit enorm de mult, însă povestea lor de dragoste s-a încheiat subit în anul 2003, în urma unei tragedii care o bântuie și acum pe îndrăgita actriță. Cezara Dafinescu s-a luptat apoi cu depresia și cu bulimia și cu greu a mai acceptat să iasă din casă.

"Am simțit că Gelu este sufletul meu pereche și acum, după atâția ani, am în minte privirea și ochii lui. Perioada aia a fost momentul meu în care am renunțat la teatru și, pentru un om care a iubit atât de mult și își iubește atât de mult meseria, asta a fost definitoriu pentru dragostea asta. Pe mine nu m-a mai interesat teatrul și a fost perioada mea, de vreo 6 ani, în care am vrut să fiu soție, amantă, gospodină, tot ce vrei. A venit nebunia asta cu accidentul lui stupid, absolut stupid, pe o motocicletă, cu 60 de kilometri la oră. M-am dus la spital și am stat patru zile, el nu a murit, de cât de puternic era organismul. Era, bineînțeles, conectat la aparate, iar eu, în nebunia mea, eram sigură că se va face bine. Un an de zile după șocul ăsta, după moartea lui, nu am fost om. De fapt eu voiam să mor. Mă umflam de plâns acasă, mâncam într-una, cu ochii la ușă, asteptându-l, făcusem bulimie.... Eu, care toată viața am avut un corp frumos și care nu am ținut cură niciodată", a povestit Cezara Dafinescu, la Acces Direct. 

Sursa foto: Imgur

Surse foto: Facebook, Imgur

Articolul urmator Viața inconfundabilei Sanda Țăranu, una dintre cele mai iubite crainice ale Televiziunii Române din toate timpurile

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.