E oficial! Ce se întâmplă cu Archie după ce bunicul lui, prințul Charles, devine regele Angliei

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Încă de când s-a născut, pe data de 6 mai 2019, Archie Mountbatten-Windsor, fiul foștilor duci de Sussex, Meghan și prințul Harry, a devenit al șaselea în linia de succesiune pentru tronul Marii Britanii. 

În timp ce Meghan Markle și Prințul Harry se instalează în noua lor casă din Los Angeles, după ce au renunțat la îndatoririle regale la începutul acestui an, legăturile lui Archie cu rudele lui cu sânge albastru abia acum încep. Potrivit revistei US Weekly, fiul lui Meghan Markle și al prințului Harry va primi titulatura de prinț imediat ce prințul Charles va fi încoronat regele Angliei, în urma domniei reginei Elisabeta a II-a.

Însă, chiar dacă Archie va deveni oficial prinț în acel moment, el va putea să decidă dacă vrea să continue să se folosească de acea titulatură și să fie numit "Alteța Sa Regală", după ce va împlini vârsta de 18 ani. După ce Prințul Charles va deveni rege, Archie va fi pe locul șase pe linia tronului - după Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis și Prințul Harry. Doar dacă,  unul dintre copiii lui Kate Middleton și ai prințului William se căsătorește mai întâi și are proprii moștenitori, micuții lor vor fi înaintea lui Archie în linia succesiunii.

"Prin această lege, primogenitura masculină a fost desființată, permițând primului copil născut indiferent de sex să devină moștenitor", a spus Iain MacMarthanne, expert regal. "Descalificarea de la moștenirea tronului prin căsătorirea unui catolic a fost înlăturată, iar legea privind căsătoriile regale din 1772 a fost abrogată, rezultând doar primele șase linii la tron necesare pentru a obține permisiunea suveranului.", a continuat acesta.

Sursa foto: Instagram

Arhie ar putea fi, de asemenea, nevoit să respecte anumite reguli din legea succesorală a coroanei, când el, precum și verii lui, vor decide să se căsătorească. "În cazul în care copiii ducelui și ducesei de Cambridge doresc să se căsătorească, li se va cere să solicite permisiunea suveranului", a declarat Iain MacMarthanne, expert regal, pentru publicația Express.

Numai timpul va decide cum Archie și foștii duci de Sussex se vor reconecta cu familia regală în viitor, dar, potrivit unei informații apărute în revista US Weekly, prințul Harry "vrea să-și protejeze fiul de negativitatea și tensiunea mediatică la care ar fi fost expus, pentru a se întoarce în Anglia. Harry știe cum e să crești în lumina reflectoarelor și vrea să îi ofere lui Archie o viață cât se poate de normală."

Din ce fac bani acum Meghan Markle și prințul Harry

Foștii duci de Sussex au anunțat încă de acum aproape un an că renunță la îndatoririle regale pentru a-și construi propriul drum în viață și a deveni independenți financiar. În ianuarie 2020 totul a fost oficial, iar Meghan Markle și prințul Harry au încercat să rămână o perioadă în Canada, apoi s-au mutat în Statele Unite ale Americii.

Cei doi foști duci au renunțat la fondurile repartizate regalităților din Anglia și au încheiat mai multe acorduri financiare care le-au permis să aibă banii necesari pentru a avea un stil de viață similar cu cel cu care au fost obișnuiți.

Totodată, pe lângă averea primită de prințul Charles din partea regretatei prințesei Diana și a reginei, adică un total de 27 de milioane de lire sterline, dar și de cea a lui Meghan Markle rezultată din cariera de actriță, adică patru milioane de lire sterline, ei fac bani din fiecare apariție publică. Pot fi plătiți cu jumătate de milion de lire doar pentru o singură apariție la o conferință, în calitate de speakeri.

Surse foto: Instagram, Getty

Articolul urmator Regele Charles al III-lea, dispus să acorde copiilor prințului Harry și ai lui Meghan Markle titluri regale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.6 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.