El este noul duce de Edinburgh. Uite cine moștenește titlul de la regretatul prinț Philip

El este noul duce de Edinburgh. Uite cine moștenește titlul de la regretatul prinț Philip

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Prințul Philip s-a stins din viață pe data de 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Soțul reginei Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie în calitate de prinț consort din istoria Marii Britanii și a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice.

Potrivit regulilor Casei Regale a Marii Britanii, după moartea prințului consort, titlul de duce de Edinburgh va fi moștenit de către un alt membru al familiei regale. Prințul Charles, primul copil al reginei Angliei și al prințului Philip, și primul în linia de succesiune la tron, este prinț de Wales, duce de Cornwall și duce de Rothesay. Acum, după moartea tatălui său, prințul Charles va moșteni toate titulaturile părintelui său, între care duce de Edinburgh, conte de Merioneth și baron al Greenwich. 

printul philip priveste in fata si zambeste subtil

Colegiul de Arme deține o arhivă în care există registre oficiale ale genealogiei familiei regale și în care există documente prin care se demonstrează faptul că prințul Charles primește automat toate titulaturile tatălui său, după moartea sa. Conform CBS News, el nu va fi duce de Edinburgh până la finalul vieții, iar titlul va fi acordat în mod oficial fratelui său mai mic, prințul Edward.

Explicația este că, atunci când prințul Charles va deveni rege după moartea reginei, titulatura de duce de Edinburgh, obținută printr-un decret al regelui George al VI-lea din anul 1947, va putea fi acordată fratelui său. Așadar, deși Charles a moștenit pe cale ereditară titulatura de duce de Edinburgh, aceasta îi va fi acordată în cele din urmă lui Edward. Decizia a fost anunțată de către reprezentanții palatului Buckingham în anul 1999.

printul charles priveste ingandurat intr-o parte, in timp ce sta asezat in picioare

De ce nu a fost numit prințul Philip rege?

Prințul Philip nu a primit titulatura de rege, după încoronarea reginei din anul 1953. Conform BBC News, titlul este acordat exclusiv bărbaților care moștenesc tronul britanic. După prințul Charles, următorii în linia succesorală sunt fiul său, prințul William, și nepotul său, prințul George. 

Citește și: Operațiunea Forth Bridge: ce se întâmplă când moare prințul Philip

Reprezentanții oficiali ai palatului Buckingham au declarat că înmormântarea prințului Philip va avea loc pe 17 aprilie la Castelul Windsor. Ceremonia va fi una restrânsă, la care publicul nu va avea acces. Prințul Philip și-a organizat înmormântarea din timpul vieții și a fost dorința sa de a avea parte de o ceremonie funerară la care să participe doar membrii familiei regale.

Surse articol: CBSNews / Metro.co.uk / Express.co.uk

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Cine este Pufeh? Care este legătura lui cu fostele concurente Asia Express, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan
Cine este Pufeh? Care este legătura lui cu fostele concurente Asia Express, Alina Ceușan și Carmen Grebenișan
Ce print ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce print ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.