Emilia Clarke a suferit două hemoragii cerebrale: "Le-am spus doctorilor să mă lase să mor”

Emilia Clarke a suferit două hemoragii cerebrale: "Le-am spus doctorilor să mă lase să mor”

Redactor Divahair.ro

Emilia Clarke a dezvăluit că a suferit un accident cerebral devastator în urmă cu opt ani, care i-a afectat capacitatea de a-și aminti nume. Actrița cunoscută pentru rolul său din Game of Thrones a povestit că a avut un anevrism timp de doi ani, înainte să aibă o a doua hemoragie. Medicii au operat-o atunci de urgență.

După această experiență, Emilia Clarke a înființat un ONG care îi sprijină pe tinerii care suferă leziuni ale creierului și îi ajută să își revină. Ea a declarat că a recunoscut aceste lucruri pentru a-i ajuta pe cei care trec prin experiențe asemănătoare.

emilia clarke

„Știu, din experiență personală, că impactul unei leziuni la nivelul creierului este devastator. Recuperarea este lungă și este greu să îți revii, dacă nu ai mijloace. Leziunile neurologice pot fi o boală invizibilă și un subiect tabu. Trebuie să îi ajutăm pe tineri să preia controlul recuperării lor și să le permitem să se deschidă fără teamă”, a declarat Emilia Clarke, potrivit theguardian.com.

Vedeta a povestit și simptomele pe care le-a avut, atunci când a suferit accidentul vascular cerebral, care a avut loc în primele luni de filmare a celebrului serial.

„Am mers la baie, m-am așezat în genunchi și am început să vomit violent. Între timp, durerea înfiorătoare se înrăutățea. La un anumit nivel, știam ce se întâmpla - creierul meu era afectat”, a spus actrița.
De la medici a aflat că are o hemoragie subarahnoidă și a fost operată. Mulți oameni nu supraviețuiesc acestui tip de AVC.

Când s-a trezit, Clarke nu reușea să își mai amintească nume.

„În cele mai grele momente ale mele, voiam să scot aparatele din priză. I-am cerut personalului medical să mă lase să mor. Slujba mea, visul despre ce ar fi putut fi viața mea, centrată pe limbaj și comunicare...fără asta, eram pierdută.”

A aflat că are un anevrism, dar a ales să nu îl opereze.

„Să recunoaștem, sunt actor, iar mândria vine odată cu job-ul. Am petrecut mult prea mult timp gândindu-mă la cum arăt”.

În 2013, vedeta a suferit o nouă hemoragie, după care și-a revenit complet în câțiva ani.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Dana Nălbaru, ținta criticilor în online pe motiv că nu ar mai avea grijă de ea: „Îngrijește-te, că o să te lase şi soţul tău şi să nu te miri”
Dana Nălbaru, ținta criticilor în online pe motiv că nu ar mai avea grijă de ea: „Îngrijește-te, că o să te lase şi soţul tău şi să nu te miri”
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.