Faceți cunoștință cu familia Cârnaț! Au nouă copii minunați și îi cresc cu credință și iubire în ciuda părerilor negative ale oamenilor

Faceți cunoștință cu familia Cârnaț! Au nouă copii minunați și îi cresc cu credință și iubire în ciuda părerilor negative ale oamenilor

Anca Marcus

Cu siguranță ai auzit de familia Cârnaț, această familie deosebită din Republica Moldova care a captat atenția multora. Marina și Teodor Cârnaț, părinții a nouă copii, împărtășesc o poveste de dragoste și bucurie care a cucerit inimile multor oameni pe rețelele de socializare. 

Cu toții se întreabă cum reușesc să crească o familie atât de mare, ce îi motivează și cum fac față criticii online. Să aflăm secretele lor. 

Cine este familia Cârnaț?

Marina Cârnaț, bloggeriță, doctor în drept constituțional și mamă a nouă copii, este sufletul acestei familii pline de viață. Ea și soțul ei, Teodor, avocat și profesor universitar, și-au unit destinele în 2005 și împărtășesc o iubire profundă pentru familia lor.

Cu toate provocările și responsabilitățile care vin odată cu creșterea a nouă copii, Marina și Teodor reușesc să mențină echilibrul și să creeze o atmosferă plină de bucurie și încredere.

El e Teodor, prietenul meu cel mai bun, dragostea mea, jumătatea mea. De fapt e cea mai frumoasă persoană pe care am întâlnit-o în viața mea. Iar toți ei sunt rodul dragostei noastre (n.r. – își prezintă copiii). Și precum îi cunoașteți, sunt mulți și deosebiți, frumoși și buni. Eu am ales această cale și nu aș schimba nimic. Aceasta e viața mea, oamenii pe care îi iubesc cel mai mult, pentru care trăiesc și cu care râd. Eu nu mă mai prezint. Voi deja mă cunoașteți, dar ceea ce încă nu știți este că mai crește o inimioară în mine. Vă iubesc! Cel mai scump din tot e locuința: noi trăim în casa noastră, dar dacă planifici să ai mai mulți copii, eu consider că și într-un apartament cu 3-4 odăi, dacă acestea sunt mari, e posibil de amenajat spațiul spre binele tuturor. Vreau să combat ideea că a avea mai mult de 2 copii și să trăiești confortabil, ar fi de domeniul luxului. Copiii noști au mers doar la o grădiniță publică de lângă casă, la fel și cu școala”, mărturisește Marina Cârnaț.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Marina Cârnaț (@marinacarnat)

Marina Cârnaț nu și-a dorit dintotdeauna o familie numeroasă 

Deși spune că nu și-a dorit dintotdeauna să aibă o familie atât de numeroasă, alături de soțul ei a găsit fericirea și împlinirea în creșterea acestor copii minunați: 

Niciodată nu mi-am dorit atât de mulți copii...nu am pus punct însă până când nu am planificat. Pentru mine deja este ceva obișnuit...nu cred că e ceva ieșit din comun.

Marina și Teodor Carnat se imbratiseaza

Un lucru interesant legat de familia Cârnaț este modul în care au ales să-și numească copiii.

Cu prenume care încep cu aceleași litere ca prenumele lor, „M" și „T", familia Cârnaț a creat o tradiție proprie, numindu-și copiii Teo, Manuella, Mateo, Tamia, Teia, Tadeo, Mia și Malvina.

Sunt aspru criticați în online

Copiii familiei Carnat care stau aliniati unul dupa celalalt

Cu toate că au o familie numeroasă, Marina și Teodor nu se lasă descurajați de criticii online. Cu un număr mare de urmăritori pe Instagram și pe alte rețele de socializare, au primit o mulțime de întrebări și comentarii negative despre numărul copiilor lor.

Însă femeia a răspuns cu înțelepciune și dragoste, subliniind importanța familiei unite și a dragostei față de fiecare copil. Ea adaugă că, pentru ei, fiecare copil este o binecuvântare și o expresie a iubirii lor: 

De ce familia Cârnaț are așa mulți copii? Ei au auzit de contracepție? Mașină de făcut copii. Pamântul e suprapopulat! De ce nu se opresc? Mare treabă a mai făcut! Nu-i mai ridicați atâta în slavi!” Așa întrebări mă jignesc și îmi lezează natura mea femeiască, nemaivorbind de drepturile copilașilor mei. De ce naștem? Simplu: pentru că îi iubim și îi dorim pe toți! În fiecare părinte e înrădăcinată dragostea față de copil, indiferent că e unul sau mai mulți! Soacra mea ieri pe story, ați văzut cum se topește de la al 9- lea său nepoțel, deși când a aflat că sunt însărcinată m-a jelit și a zis “poate e ultimul”? Ea s-a bucurat la fel de mult de ultimul ca și de primul! Oare e real să îi iubească doar pe primii 2, iar pe ceilalți să nu îi recunoască și să îmi zică că sunt “greșeala noastră”? De ce Eminescu nu e considerat „mașină de făcut poezii”? De ce el e perceput pozitiv, iar mama care naște și îngrijește este judecată și înjosită în cel mai urât mod de societate? Vă răspund de ce. Atunci când omul nu știe pentru ce trăiește, el nu e în stare să își prețuiască propria viață, cu atât mai puțin viața altora! Știți care e cel mai important lucru într-un om? Sufletul nemuritor. Să avem grijă de el!”.

Familia Cârnaț reprezintă un exemplu frumos de iubire și unitate în lumea de astăzi. Cu o poveste de dragoste ce durează de 18 ani, cei doi soți au crescut o familie minunată și continuă să inspire pe mulți cu bucuria lor. Ei ne amintesc că, indiferent de provocările vieții, iubirea și familia sunt cele mai importante.

Ileana Sterp are o viață ce pare desprinsă din basme, dar ascunde în suflet amintiri dureroase: „Mama se chinuia să ne întrețină...”

Surse foto: Instagram, Instagram

Surse articol: Ea.md, Realitatea.md, Mama Plus, O seară perfectă, Playtech

Articolul urmator
Mona Nicolici a divorțat în secret și trăiește o nouă poveste de iubire, la a doua tinerețe. Cine este bărbatul care a dus-o din nou la altar
Mona Nicolici a divorțat în secret și trăiește o nouă poveste de iubire, la a doua tinerețe. Cine este bărbatul care a dus-o din nou la altar
Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.