Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Gabriela Melinescu, marea iubire a poetului Nichita Stănescu, își trăiește bătrânețea într-un azil din Suedia

Marţi, 02.06.2020
"La 77 de ani, Gabriela a ajuns să retrăiască prizonieratul pe care l-a cunoscut la 25 de ani"

"La 77 de ani, Gabriela a ajuns să retrăiască prizonieratul pe care l-a cunoscut la 25 de ani"

Gabriela Melinescu, femeia care l-a făcut pe Nichita Stănescu să se îndrăgostească de ea își petrece singură bătrânețea într-un azil din Suedia. 

De 10 ani suferă de o demență severă care a paralizat-o aproape complet. Boala i-a răpit bucuria de a mai scrie, picta sau desena pentru că îi este imposibil să își mmai poată mișca încheieturile mâinilor.

"La 77 de ani, Gabriela a ajuns să retrăiască prizonieratul pe care l-a cunoscut la 25 de ani. Ea este închisă, nu în casă cu cheia, ci într-un azil, și nu de către Nichita, iubitul gelos, ci de către un virus capricios și neîndurător ca un mare poet", scrie în reportajul celor de la Libertatea.

Sursă foto: Libertatea

Despre viața amoroasă a poetului român, Nichita Stănescu, au existat fel și fel de povești, cum că era un bărbat gelos sau că își încuia iubitele în casă. Poetul a avut patru mari iubiri în viața sa, fiecare reprezentând o muză pentru Nichita. Una din muzele poetului a fost Gabriela Melinescu, cea care stăpânea de asemenea arta condeiului.

Au trăit o poveste de iubire ca în filme, dar în cele din urmă, poeta a decis să pună capăt relației, fiind singura femeie care l-a părăsit pe Nichita Stănescu. 

Astăzi, la 77 de ani, Gabriela Melinescu își trăiește bătrânețea într-un azil din Stockholm, amintindu-și cu drag de vremurile de mult apuse, potrivit Libertatea.

Surse foto: Imgur

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!