Gestul făcut de Joe Biden la inaugurarea sa care va rămâne în istorie

Gestul făcut de Joe Biden la inaugurarea sa care va rămâne în istorie

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Învestirea oficială a lui Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii a fost un moment solemn, cu multă încărcătură emoțională, ce a fost urmărit de milioane de oameni de pe tot globul.

Un gest al noului lider american, surprins prin lentilele tuturor fotografilor prezenți, va rămâne mereu în istorie.

La evenimentul inaugurării lui Joe Biden ca președinte al Americii și al Kamalei Harris ca vicepreședinte au participat multe nume sonore din sfera politică. Au fost prezenți foștii președinți americani Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush, alături de soțiile lor, dar și artiști internaționali ca Jennifer Lopez, Katty Perry, Lady Gaga, Demi Lovato sau Justin Timberlake. Printre oaspeții de seamă nu s-a numărat însă Donald Trump, fiind primul fost președinte al SUA care a refuzat să participe la ceremonie, în ultimii 152 de ani. Imediat după ultimul său discurs din mandat a plecat spre Florida, alături de familia sa.

Moment istoric la învestirea lui Joe Biden

Joe Biden a avut parte de unul dintre cele mai importante episoade din viață, iar aceleași emoții intense le-a trăit și soția sa, Jill, ce a devenit oficial noua Primă Doamnă a Americii. Legătura lor puternică nu a putut fi ignorată de către cei prezenți și nu puține au fost gesturile afișate de cei doi.

Jill Biden și-a acaparat soțul cu atingeri tandre, care au arătat tuturor ce iubire îi poartă acestuia. În multe dintre fotografii cei doi au fost surprinși fie ținându-se de mână, fie șoptindu-și la ureche. Însă de departe cel mai surprinzător gest a fost cel al proaspătului președinte american, care și-a sărutat delicat soția pe frunte, pe treptele Casei Albe.

Atingerile și îmbrățișările le-au îndulcit inimile privitorilor și le-au oferit ocazia de a-i vedea pe Joe și Jill Biden ca pe doi oameni normali și nu doar prin prisma funcțiilor importante pe care le dețin.

Jill Biden, o Primă Doamnă diferită

Soția proaspătului președinte al Americii, în vârstă de 69 de ani, a devenit astfel cea mai importantă femeie din stat. Prima Doamnă a purtat o ținută impecabilă la ceremonie, respectiv un palton peste genunchi albastru, cu mănuși și mască de protecție în aceeași nuanță. Ea a avut o atitudine relaxată, demnă de noul său statut. Jill Biden a marcat o premieră în istoria Primelor Doamne ale Statelor Unite ale Americii, prin faptul că este singura care deține în prezent un loc de muncă plătit. Soția lui Joe Biden este profesoară de engleză la Northern Virginia Community College, dar este și doctorand, titlu pe care niciuna dintre cele care au precedat-o nu l-a deținut. Ea și-a exprimat dorința de a continua să predea chiar și după învestirea soțului său, încă din timpul alegerilor prezidențiale, în august 2020. 

"Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să predau. Este important și vreau ca oamenii să prețuiască profesorii, să le cunoască atribuțiile", declara atunci Jill Biden, conform CBS Sunday Morning.

Joe Biden, primele decrete prezidențiale

Joe Biden s-a instalat deja în scaunul din Biroul Oval, iar printre primele sale amendamente din mandat se numără revenirea în Acordul de la Paris privind schimbările climatice și în Organizația Mondială a Sănătății, oprirea construcției zidului de la granița cu Mexicul, dar și rezolvarea situației a sute de mii de imigranți sau impunerea purtării măștii de protecție în clădirile federale, pentru a susține lupta împotriva virusului Covid-19.

Surse articol: The Guardian / BBC / The Telegraph

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Ce a făcut Maurice Munteanu pentru a slăbi peste 20 de kilograme într-un an: „E atât de simplu...”
Ce a făcut Maurice Munteanu pentru a slăbi peste 20 de kilograme într-un an: „E atât de simplu...”
Ce regină din istorie ești?
Incepe quiz
Ce regină din istorie ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.