Gestul impresionant făcut, anual, în preajma Crăciunului, de către regina Elisabeta a II-a pentru angajații săi

Gestul impresionant făcut, anual, în preajma Crăciunului, de către regina Elisabeta a II-a pentru angajații săi

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Regina Angliei este înconjurată de nenumărate persoane importante, incluzând membri familiei, personalul și asistenții. În preajma Crăciunului ea face un gest emoționant și dă dovadă de o generozitate demnă de luat în seamă dat fiind faptul că mulți consideră că este o fire rece și sobră.

Monarhul face acest gest de 67 de ani, iar detalii din cadrul ceremoniei ce are loc anual la palatul Buckingham au fost dezvăluite de către un fost angajat, pentru ziarul The Sun. Așadar, atunci când vine vorba despre cadourile de Crăciun, regina Elizabeth a II-a nu se limitează doar la familie, ci oferă daruri tuturor angajaților. Cu două săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă, persoana ce ocupă funcția de maestru-adjunct al gospodăriei instruiește personalul, anume 620 de persoane, să meargă la una dintre camerele de stat de la palat. Angajații Majestății Sale primesc câte o carte, un bibelou din magazinul de suveniruri de la palat și câteodată și o budincă special gătită.

"Se aliniază toți pentru a primi din partea reginei un cadou, iar în timpul ceremoniei suverana merge personal la fiecare dintre ei pentru a le mulțumi pentru timpul acordat în timpul anului și a le urma sărbători fericite. Apoi se retrage la reședința din Sandringham până în luna februarie.", a declarat sursa, conform The Sun. Toate cadourile oferite de regina Angliei, incluzându-le pe cele pentru familie, se ridică la suma de 52.000 de lire.

Membrii personalului regal care nu au sediul la Palatul Buckingham sau care nu lucrează în zilele în care sunt împărțite acestea, le primesc prin poștă, împreună cu o felicitare din partea reginei Elizabeth a II-a. Suverana împarte personal câteva cadouri de Crăciun și la Castelul Windsor.

Citește și: 9 alimente pe care Regina Elisabeta a II-a nu le mănâncă niciodată

În privința felicitărilor de Crăciun, regina și prințul Philip trimit în jur de 750, iar acestea sunt semnate încă din vară cu "Elizabeth R" și "Philip", prezintă cifrele lor oficiale și conțin adesea o fotografie de familie, scrie Hello Magazine. Membrii Casei Regale primesc cărți împreună cu prim-miniștrii britanici și ai Commonwealth-ului, dar și alți oficiali. Pe lângă acele cărți, prințul Philip trimite încă 200 de felicitări de Crăciun către organizațiile cu care colaborează. 

Ceremonia, anulată în 2020

Din păcate în acest an, în contextul pandemiei de coronavirus, regina Angliei a fost nevoită să anuleze ceremonia de oferire a cadourilor de la palatul Buckingham pentru prima oară de la încoronarea sa, din anul 1953. Potrivit DailyMail, regina și ducele de Edinburgh vor petrece anul acesta Crăciunul în liniște, la castelul Windsor. Toate evenimentele au fost anulate, inclusiv cina alături de familie, care iarna aceasta va fi mai restrânsă. 

Personalul suveranei va primi cadouri, însă nu se vor bucura și de câteva vorbe bune din partea reginei, ca în alți ani. Surse de la palatul Buckingham au declarat că regina Elizabeth a II-a este dezamăgită de aceste decizii, însă este conștientă că așa este cel mai corect mod de a proceda.

Surse articol: Playtech / DailyMail / Hellomagazine

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Adriana Bahmuțeanu, vacanță de vis în compania băieților săi. Vezi cât de mult au crescut Eduard și Maximus Prigoană!
Adriana Bahmuțeanu, vacanță de vis în compania băieților săi. Vezi cât de mult au crescut Eduard și Maximus Prigoană!
Ce spirit al Crăciunului ești?
Incepe quiz
Ce spirit al Crăciunului ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.