Ileana Badiu: "La 40 de ani ai mintea, relaxarea şi puterea de a începe orice îţi pui în cap!"

Marţi, 21.06.2016
de Eugenia Dinescu

Dacă până acum ai asociat vârsta de 40 de ani cu pragul care semnalează că ai ajuns la jumătatea vieţii, Ileana Badiu se pregăteşte să îţi demonstreze contrariul:  alături de prietena sa Ana Bitu, Ileana a lansat proiectul Super40, o revistă online care demistifică “pragul de 40 de ani” şi inspiră prin poveşti adevărate, spuse de femei reale. 

Am discutat cu Ileana Badiu despre preconcepţiile din jurul ideii de 40 de ani, despre provocarea de a menţine echilibrul între carieră şi familie, dar şi despre motivele care au determinat-o să înceapă proiectul #Super40.  Află şi tu secretele ei, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DivaHair!

De ce este super femeia la peste 40 de ani?

Pentru că are deja în spate o experienţă de viaţă care o face să fie sigură pe ea şi relaxată, iar această atitudine este sexy, şi pentru că atributele fizice încă nu au părăsit-o şi legea gravitaţiei abia începe să-şi facă simţită prezenţa.

Ai avut prejudecăţi sau temeri legate de această vârstă? Dacă da, cum le priveşti acum?

N-am avut prejudecăţi, dar am avut o teamă, evident. Este un subiect discutat şi paradiscutat în mass-media, există şi o groază de exemple de femei şi bărbaţi care nu au reuşit să treacă foarte demn acest prag. Vin dintr-o familie care are noroc de un profil genetic bun, într-adevăr, iar vârsta a fost întotdeauna privită că un beneficiu, nu ca o povară.

Care sunt prejudecăţile la care ar trebui să renunţe femeia de 40 de ani?

La faptul că nu mai poate începe nimic de la această vârstă. Din contră. La 40 de ani ai mintea, relaxarea şi puterea de a începe orice îţi pui în cap. De la diete la afaceri sau chiar căsnicii.

Ce este mai bun la 40 de ani decât era la 20?

Încrederea în sine a unei persoane de 40 de ani este mult diferită faţă de a unei persoane de 20. La 40 de ani ştii cum este să ai 20, la 20 de ani însă nu ştii cum va fi la 40.

Ce să facă o femeie de 20 de ani ca să arate ca tine când trece de 40 de ani?

Să se îngrijească şi să fie conştientă în permanenţă că va urma să facă 40 de ani într-o bună zi.

Ai o familie fericită, o carieră înfloritoare şi o siluetă de invidiat. Cum reuşeşti să le ai pe toate?

Ştiind să fac concesii, dorindu-mi, într-adevăr, să nu-mi lipsească niciunul din aceste lucruri, fiind un om organizat, astfel încât să pot să mă ocup de fiecare dintre aceste laturi ale vieţii mele fără să creez frustrări în cealaltă.

Ştiu că recent ai lansat o colecţie împreună cu brand-ul românesc LURE. Ce te-a făcut să spui “da” acestui proiect?

Discutam cu prietenele mele de la LURE despre conformaţia femeilor normale după vârstă de 40 ani, care suferă nişte transformări din cauze hormonale şi despre faptul că întotdeauna menţinerea siluetei este pentru ele un stress. De aici am pornit şi ne-am dorit să creăm împreună o colecţie de haine în care să putem arata senzaţional indiferent dacă ne îngrăşăm 5 kg. Aceeaşi măsură de haine poate fi purtată având 5 kilograme în plus sau minus. Pe mine nu mă exclude acesta problemă… şi eu, după o vacanţă de două săptămâni, mă întorc cu 5 kg în plus. La super40 acest lucru nu este o dramă aşa cum este la 20 de ani. Este o realitate şi o iau ca atare.

Ai trecut printr-un divorţ, te-ai luptat cu depresia. Ce sfat le-ai da femeilor care trec prin experienţe asemănătoare? Ce crezi că nu ar trebui să uite când simt că nu mai pot?

Divorţul face parte din viaţă. Ca şi dragostea. Toate acestea sunt experienţe care ne formează ca oameni. Dacă nu aş fi trecut prin experienţa unui divorţ, poate n-aş fi putut acum trece prin experienţa unei căsnicii fericite. Sfătuiesc pe oricine, femeie sau bărbat, să-şi asculte sufletul şi atunci când sufletul are nevoie de ajutor, să meargă să-l ceară. Sunt experiențe prin care trece un om și care nu pot fi depășite fără ajutor de specialitate. Depresia este ca oricare boală care se poate trata.

Care este cea mai importantă lecţie pe care ai învăţat-o până la 42 de ani?

Fiecare experienţă ne este dată pentru a ne transforma în ceea ce suntem.

Cum a apărut Super40?

A apărut din momentul în care atât eu, cât şi Ana, am împlinit această vârstă şic şi ne-am dat seama cât de bine ne simţim în pielea noastră, un lucru pe care l-am împărtăşit celorlalţi cu toată sinceritatea. Super40 este un proiect care vorbeşte despre o realitate, cea a vârstei. A oricărei vârste, de fapt. Vorbim asumat despre tot universul unei decade fără să simţim nevoia să hiperbolizăm nimic, fără să simţim nevoia să dramatizăm. Vorbim real despre cum suntem noi acum şi cei din jurul nostru, cu duioşie, cu umor, cu ironie şi cu autoironie.

Dacă şi tu eşti curioasă cum se vede viaţa la vârstă de 40 de ani, accesează Super40.ro şi lasă-te inspirată de experienţele Ilenei şi Anei!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (9)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!