Imagini rare cu Andreea Esca, arătate în premieră lumii! Cum arăta știrista în 1992

Alida Enache

O vedem de mai bine de două decenii la pupitrul știrilor, la PRO TV, iar salutul său celebru, „Bună seara România, Bună seara București, Pro TV te salută”, a devenit, cu timpul, o emblemă a trustului respectiv. Andreea Esca a câștigat, cu ușurință, simpatia publicului încă de la primele sale apariții televizate, iar acum este considerată una dintre cele mai îndrăgite și bune prezentatoare din țară.

Ajunsă acum la 50 de ani, Andreea Esca are multe motive de bucurie. Nu doar că este o figură emblematică a postului de televiziune PRO TV și are o carieră de vis, ci și se poate lăuda cu o familie minunată. Este căsătorită cu Alexandre Eram, originar din Statele Unite ale Americii, alături de care are și doi copii: pe Alexia (22 ani) și pe Aris (19 ani).

Ce-i drept, vedeta a muncit din greu pentru a ajunge unde este acum. A fost dintotdeauna o femeie dedicată, atât slujbei sale, cât și familiei, și a luptat constant pentru a obține tot ceea ce are astăzi. Totuși, puțin sunt cei care știu că aceasta nu și-a făcut debutul pe micul ecran pe PRO TV, chiar dacă lucrează acolo încă de când s-a înființat postul, adică de mai bine de 20 de ani (1 decembrie 1995).

În anul 1992, după ce a absolvit Școala Superioară de Jurnalism, la sfatul unui prieten, a hotărât să se prezinte la un interviu în cadrul SOTI, primul post independent de televiziune din România și din Europa. Chiar dacă încă nu avea experință în domeniu, știrista i-a dat pe spate pe intervievatori, iar a doua zi a devenit, oficial, prezentatoare de știri.

Despre momentul respectiv Andreea Esca își aduce aminte cu mare bucurie, pentru că reprezintă, până la urmă, primul mare pas pe care l-a făcut pentru a ajunge cine este astăzi. Jurnalista chiar a împărtășit cu fanii ei din mediul online câteva fotografii din perioada respectivă, de acum două decenii, cu ocazia zilei mondiale a televiziunii.

"De ziua mondială a televiziunii vă las niște imagini din prima mea delegație “peste hotare”:) 😉 #SOTI #1992", este mesajul transmis de știristă urmăritorilor săi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ioana (@andreeaesca)

În aceea perioadă, Andreea Esca a făcut multă muncă de teren și, în plus de asta, a fost stagiară la CNN, unde face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”. Deși i s-a oferit un post la televiziunea menționată anterior, nu a putut sta departe de familia sa și a hotărât să se întoarcă în România. Ea a transmis în direct Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA, dar, până la urmă, a ajuns la pupitrul știrilor tot în țara sa.

Munca sa de peste trei decenii a fost și este, în continuare, apreciată și recunoscută, iar drept dovadă stau numeroasele premii pe care le-a câștigat până acum în domeniul jurnalismului. Știrista deține premiul pentru cel mai bun prezentator din România, a fost proclamată cel mai bun om de televiziune și, în plus de asta, a fost numită de două ori „Femeia anului”.

Citește și: Mihaela Borcea iubește din nou! În brațele cui a regăsit fericirea și ce spune despre noua relație

Surse foto: Facebook

Surse articol: Instagram

Articolul urmator Andreea Esca a împlinit 50 de ani. Felul în care a ales să îi serbeze este inedit

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.