Imagini rare cu Andreea Esca, arătate în premieră lumii! Cum arăta știrista în 1992

Imagini rare cu Andreea Esca, arătate în premieră lumii! Cum arăta știrista în 1992

Alida Enache

O vedem de mai bine de două decenii la pupitrul știrilor, la PRO TV, iar salutul său celebru, „Bună seara România, Bună seara București, Pro TV te salută”, a devenit, cu timpul, o emblemă a trustului respectiv. Andreea Esca a câștigat, cu ușurință, simpatia publicului încă de la primele sale apariții televizate, iar acum este considerată una dintre cele mai îndrăgite și bune prezentatoare din țară.

UPDATE 29 august 2023: Timpul trece repede, chiar dacă pare să nu își pună amprenta pe chipul ei! Fie că ne vine să credem sau nu, Andreea Esca a mai pus astăzi încă un trandafir în buchetul vieții sale și a sărbătorit acest moment într-un mod neașteptat: la piscină!

Cu ocazia împlinirii celor 51 de ani, prezentatoarea TV s-a fotografiat în costum de baie, cu un balon uriaș în forma literei „A” în brațe și le-a transmis urmăritorilor săi un mesaj prin care își exprimă bucuria și recunoștința:

„Încă un an în superbul „parc de distracții”, care se numește… VIAȚĂ! Le mulțumesc celor care își iau bilet lângă mine, ca să ne bucurăm împreună de spectacol! 💃💃💃💃💃💃💃”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ioana (@andreeaesca)

Urările au început să curgă imediat pe conturile sale de pe rețelele sociale, acolo unde prietenii și colegii din showbiz i-au scris cele mai frumoase cuvinte. Printre vedetele care și-au răpit din timpul prețios pentru a-i scrie un gând bun s-au numărat: Antonia, Ioana Grama, Lavinia Petrea, Doinița Oancea, Corina Caragea, Corina Dănilă, Cătălin Măruță, Dana Rogoz, Elwira Petre și multe altele.

Iată cum sună câteva dintre mesajele pe care le-a primit Andreea Esca de ziua ei: 

„La mulți ani! Mulțumim pentru energia bună!🤍”, „La mulți ani fericiți și împliniți! 🎉”, „Ești cam tare, doamna Esca!”, „La mulți ani, Andreea Esca! Îți doresc tot binele din lume! Să fii sănătoasă și fericită! Suntem născute în aceeași zi!”, „Mulți înainte! Cu voioșie și sănătate!”, „Zi frumoasă, viață frumoasă! Mulți ani în sănătate și iubire!🌸”

UPDATE 27 iunie 2023: Andreea Esca nu are de gând să se retragă curând din televiziune, mai ales că are un contract încheiat pe o perioadă nedeterminată cu PRO TV. Nu își vede viața fără slujba care a consacrat-o și speră că va rămâne cât mai mult la pupitrul știrilor, informând zi de zi oamenii despre schimbările prin care trece lumea înconjurătoare. În ciuda acestui fapt, a recunoscut că a avut un moment în care s-a gândit să renunțe la tot, pentru a-și îndeplini o dorință - aceea de a prezenta un alt format. Bineînțeles, această idee nu s-a concretizat niciodată, pentru că a existat ceva ce a făcut-o să se răzgândească. Iată ce mărturisire a făcut în podcastul lui Marius Manole:

„Am vrut la un moment dat să îmi fac un talk-show, dar mi-am dat seama că vreau să îl fac foarte bine și asta însemna să renunț la știri și să fac doar asta. Și nu pot să fac asta, așa că am abandonat. Știrile sunt știri, orice s-ar întâmpla. Emisiunile pot avea succes un sezon și după nu știi dacă mai merge și sezonul următor. Iar eu nu sunt atât de deschisă la risc, nu mă simt confortabil cu ideea asta. Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat.”

Vedeta speră să rămână la PRO TV mulți ani de acum încolo, mai ales că are în minte modelul din America, acolo unde mai mult oamenii în vârstă sunt desemnați pentru a prezenta știri.

„Eu cred că până te dau afară sau îți găsesc un înlocuitor. În America am văzut că au emisiuni și la 90 de ani. În alte țări mult mai mult pun preț…să fii tânără, să arăți bine. Depinde și de emisiune. Dacă e vorba de știri, cred că poți să prezinți până mai târziu, pentru că este vorba despre credibilitate, despre ceea ce spui și nu neapărat de cât de frumoasă ești”, a explicat Andreea Esca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ioana (@andreeaesca)

--------------

Știrea inițială

Ajunsă acum la 50 de ani, Andreea Esca are multe motive de bucurie. Nu doar că este o figură emblematică a postului de televiziune PRO TV și are o carieră de vis, ci și se poate lăuda cu o familie minunată. Este căsătorită cu Alexandre Eram, originar din Statele Unite ale Americii, alături de care are și doi copii: pe Alexia (22 ani) și pe Aris (19 ani).

Ce-i drept, vedeta a muncit din greu pentru a ajunge unde este acum. A fost dintotdeauna o femeie dedicată, atât slujbei sale, cât și familiei, și a luptat constant pentru a obține tot ceea ce are astăzi. Totuși, puțin sunt cei care știu că aceasta nu și-a făcut debutul pe micul ecran pe PRO TV, chiar dacă lucrează acolo încă de când s-a înființat postul, adică de aproape 30 de ani (1 decembrie 1995).

În anul 1992, după ce a absolvit Școala Superioară de Jurnalism, la sfatul unui prieten, a hotărât să se prezinte la un interviu în cadrul SOTI, primul post independent de televiziune din România și din Europa. Chiar dacă încă nu avea experință în domeniu, știrista i-a dat pe spate pe intervievatori, iar a doua zi a devenit, oficial, prezentatoare de știri.

Despre momentul respectiv Andreea Esca își aduce aminte cu mare bucurie, pentru că reprezintă, până la urmă, primul mare pas pe care l-a făcut pentru a ajunge cine este astăzi. Jurnalista chiar a împărtășit cu fanii ei din mediul online câteva fotografii din perioada respectivă, de acum două decenii, cu ocazia zilei mondiale a televiziunii.

"De ziua mondială a televiziunii vă las niște imagini din prima mea delegație “peste hotare”:) 😉 #SOTI #1992", este mesajul transmis de știristă urmăritorilor săi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreea Ioana (@andreeaesca)

În aceea perioadă, Andreea Esca a făcut multă muncă de teren și, în plus de asta, a fost stagiară la CNN, unde face parte din echipa de reporteri „CNN World Report”. Deși i s-a oferit un post la televiziunea menționată anterior, nu a putut sta departe de familia sa și a hotărât să se întoarcă în România. Ea a transmis în direct Paris, Madrid, Helsinki, Varșovia și SUA, dar, până la urmă, a ajuns la pupitrul știrilor tot în țara sa.

Munca sa de peste trei decenii a fost și este, în continuare, apreciată și recunoscută, iar drept dovadă stau numeroasele premii pe care le-a câștigat până acum în domeniul jurnalismului. Știrista deține premiul pentru cel mai bun prezentator din România, a fost proclamată cel mai bun om de televiziune și, în plus de asta, a fost numită de două ori „Femeia anului”.

Citește și: Mihaela Borcea iubește din nou! În brațele cui a regăsit fericirea și ce spune despre noua relație

Surse foto: Facebook

Surse articol: InstagramImpact

Articolul urmator
Andreea Bălan și Victor Cornea au aniversat un an de iubire. Cum au sărbătorit
Andreea Bălan și Victor Cornea au aniversat un an de iubire. Cum au sărbătorit
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.