In cautarea minunilor lumii noi

In cautarea minunilor lumii noi

Lorena Teacă

Dupa ce a fost concurentă la MasterChef, Gabriela Simion şi-a lasat job-ul în corporaţie şi s-a apucat de blogging. Şi nu orice fel de blogging! Călătoreşte mult şi are fani în toată lumea, contul ei de Instagram ajungând deja la peste 100.000 de urmăritori. Călătoriile ei sunt fascinante aşa că am vrut să aflăm mai multe şi să descoperim cum de a făcut din călătorii un adevarat stil de viaţă. Gabriela a vizitat până acum 40 de ţări şi peste 230 de orase, iar în avion ajunge cel puţin 40 de ori pe an. Pentru 2019 are deja în plan să viziteze 10 ţări noi, peste 30 de oraşe şi aproximativ 50 de zboruri. Impresionant, nu?

Femeie cu mana ridicata

Ai atât de multe călătorii la activ încât probabil oamenii îşi imaginează că te-ai născut călătorind. Spune-mi când ai început să călătoreşti

Deşi acum este foarte uşor să călătoreşti, şi accesul în exterior nu mai este îngrădit, în perioada comunismului şi în anii imediat după căderea acestuia lucrurile nu stăteau la fel. Nu doar că era foarte greu să pleci în străinătate dar era şi foarte scump. Eu am început să călătoresc abia în 2001 şi a fost suficient să plec o dată pentru a mi se deschide apetitul :)))

Cum ai început acest şir de călătorii şi care a fost prima ţară vizitată?

Prima mea călătorie.... a fost mai degrabă un mini-tur al Europei care a durat trei săptămâni cu maşina, iar prima oprire pentru vizitat a fost la Veneţia, Italia. Dupa care a urmat Milano, San Remo, Cann, St. Tropez, Barcelona, Andora, şi multe alte localităţi până la Paris. Întoarcere prin Gremania şi Elveţia. O adevarată nebunie frumoasă.

Femeie pe plaja

Când ai descoperit dragostea pentru călătorit?

Cred că m-am îndrăgostit prima dată de ideea de călătorit!
În copilărie, priveam avioanele cum trec pe cer şi mă întrebam mereu încotro se îndreaptă. Am fost fascinată de Egipt şi citeam tot ce prindeam despre această ţară. Abia anul trecut am ajuns acolo, dar de visat la Egipt cred că am visat toată viaţa. Cu adevărat m-am îndrăgostit de călătorit când am avut ocazia să vizitez Tailanda în aproximativ 10 zile. A fost o experienţă de viaţă şi am realizat că asta îmi dă o energie pozitivă fantastică. Sunt înebunită să descopăr şi să trăiesc experienţe unice în ţări străine.

Ştiu că este o întrebare grea, dar cu siguranţă ceva ţi-a rămas mai adânc întipărit în suflet. Care este pentru tine cea mai frumoasă amintire de călătorie?

Prima mea călătorie în Maldives este încărcată cu amintiri fantastice şi cu peisaje ce nu le voi uita niciodată. Acolo am descoperit că nu trebuie să mori pentru a ajunge în Rai! Raiul există pe pământ, în Maldive, aşa că nu trebuie decât să îţi cumperi un bilet de avion şi îl poţi vedea :)

Femeie

Ai vizitat multe oraşe aşa că am o mare curiozitate. Care este oraşul tău preferat?

Oraşul meu de suflet este Roma! Este o a doua casă pentru mine. Categoric Italia este cea mai vizitată ţară de până acum şi nu am de gând să mă opresc (rade). Vreau să vizitez fiecare colţisor, să paşesc pe fiecare centimetru pătrat, să bifez tot ce este frumos, istoric şi interesant în această ţară.

Ştiu că îţi doreşti să realizezi ceva cu toate aceste călatorii. Povesteşte-mi despre dorinţa de a vizita minunile lumii

Este tot ceva ce vine din copilărie. Eram fascinată de vechile minuni ale lumii şi tristă că doar piramidele mai există în prezent. Unesco a desemnat un nou top al minunilor moderne. Şapte locuri din această lume nouă ce trebuia vizitate în viaţa asta. Până acum, lista mea stă foarte bine (râde). Am vizitat Coloseumul din Roma, Piramidele de la Chichen Itza şi marele Zid Chinezesc.
În martie 2019 am vizitat Statuia lui Iisus Mantuitorul din Rio de Janeiro, iar în mai voi vizita obiectivul arheologic de la Petra. Machu Picchu si Templul de la Taj Mahal sunt şi ele pe lista în viitorul apropiat. Pământul este cu adevărat fantastic şi nu vreau să ratez nimic.

Femeie langa masina

Nu este un calator ca altul şi nici o vacanţă ca alta. Călătoriile tale cum sunt?

Am trei categorii de călatorii pe care le fac pe parcursul unui an. Unele sunt de relaxare, prefer să stau la plajă şi să am activităţi specifice vacanţei de vară(chiar dacă suntem în plină iarnă). Al doilea tip de calatorii sunt cele hiperactive, în care intr-un interval de 10-14 zile vizitez ţări îndepărtate şi bifez multe oraşe şi puncte importante. Al treilea este rapid şi eficient! În acest gen de călătorie bifez un oraş mai apropiat sau care se poate atinge cu un zbor direct. La destinaţie mă bucur de loc, vizitez, gust din bucatele locale şi mă răsfaţ.

Desi ai călătorit mult, trebuie să existe acel loc în care iţi doreşti tare mult să ajungi dar nu ai reuşit până acum. Care este?

Nu pot să spun că am doar un singur loc pentru că aş minţi. Eu am o listă întreagă cu locuri "musai de vizitat" şi toate sunt la fel de importante. Australia, Noua Zeelanda, Cuba, Indonezia, Philipine.....etc...etc (râde)

Femeie cu ochelari

Spune-mi un loc care te umple de energie pozitivă

Am un loc în această lume care cred că este sursa pozitivă a celulelor mele: Mykonos - "Good Vibes Only". Mă întorc în fiecare an acolo şi o lună de zile mă incarc pozitiv pentru restul anului. Dupa Roma, este locul meu preferat din lume. Este locul în care dorm liniştită, în care nu mă supăr niciodată, în care sunt calmă şi senină. Este fantastic!

De ce ai ales să scrii despre călătorii?

Am început să scriu pentru că mă întrebau prietenii, cunoştinţele şi apoi foarte mulţi oameni pe care nici măcar nu ii cunoşteam, despre experienţele în diferitele ţări. Am avut o perioadă în care reuşeam să scriu mai mult şi să postez o mulţime de poze. Îmi doresc foarte tare să revin şi să umplu blogul cu experienţele mele de pe alte meleaguri. Am strâns o mulţime de informaţii ce pot ajuta sau inspira. Şi cred că asta este cel mai important pentru mine. Sharing is caring!

Femeie

Ce îţi doreşti ca oamenii să înveţe din articolele pe care le scrii?

Eu împărtăşesc experienţele mele cu bune şi rele. Nu vreau să repete şi altcineva o greşeală pe care eu deja am facut-o, de aceea dacă am avut o experienţă negativă cu un loc aş vrea ca ceilalti să ştie. În felul ăsta pot evita situaţii neplăcute. Articolele noi la care deja lucrez vor avea inclus un mini-capitol legat de experienţele neplăcute, dacă acestea au existat. Cu bune şi rele vreau că oamenii să ştie şi să extragă ce îi ajută să îşi facă cea mai frumoasă calatorie.

Pentru a rămâne la curent cu aventurile Gabrielei şi pentru a ţine pasul cu toate locurile noi prin care aceasta se plimbă, o puteţi urmări pe contul de Instagram sau pe blogul personal.

Articolul urmator
Ce mare a crescut fiul Cătălinei Grama! Actrița a postat o serie de imagini noi cu Achim
Ce mare a crescut fiul Cătălinei Grama! Actrița a postat o serie de imagini noi cu Achim
Plănuiește o călătorie în jurul lumii și îți dezvăluim cu ce inițială începe numele sufletului tău pereche
Incepe quiz
Plănuiește o călătorie în jurul lumii și îți dezvăluim cu ce inițială începe numele sufletului tău pereche

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.