Incredibila poveste de viață a lui Amy Purdy, sportiva de performanță fără picioare

Incredibila poveste de viață a lui Amy Purdy, sportiva de performanță fără picioare

Ramona Jurubita

Amelia Michelle, sau Amy Purdy, așa cum o știe toată lumea este celebră datorită carierei de model și pasiunii pe care o are pentru para-snowboarding. Mulți o cunosc doar pe Amy Purdy cea veselă și lipsită de probleme așa cum apare în public, dar foarte puțini știu povestea din spatele zâmbetului ei carismatic. 

Este în prezent speaker motivational și a ajuns în această postură după ce a trecut prin multe greutăți care au învățat-o că trebuie să fie puternică și să îi ajute și pe alții să își recapete încrederea pierdută.

Amy Purdy în cele trei etape ale vieții: înainte să îi fie amputate picioarele, în perioada de vindecare, după refacere.

Sursa foto 1, sursa foto 2, sursa foto 3 

Cea mai grea încercare

Fără doar și poate, cel mai greu moment din viața ei a fost când și-a pierdut ambele picioare la vârsta de 19 ani, când a contractat un virus ce i-a afectat sistemul circulator. Membrele inferioare i-au fost extrem de afectate din cauza problemelor de circulație sanguină și i-au fost amputate de sub genunchi. Veștile rele nu s-au oprit acolo, din păcate. Tot atunci, Amy Purdy și-a pierdut rinichii și splina, fapt care i-a afectat și mai mult sănătatea.

Era pasionată de snowboarding și a trăit o dezamăgire imensă când a aflat că nu poate găsi o proteză pentru picioare care să o ajute să continue acest sport. Totuși, nu s-a dat bătută și a reușit să-și facă singură protezele, reușind astfel să meargă în continuare la competiții.

La doi ani după ce a rămas fără rinichi, tatăl ei a reușit să îi doneze unul. Se poate spune că soarele a început să răsară din nou pe strada eii, pentru că la câteva luni de la transplant a primit medalia de bronz după ce a participat la Jocurile Paralimpice de Iarnă.

Citește și: Lecții de viață de la o femeie care a învins cancerul

Problemele de sănătate nu au stat în calea succesului ei, drept dovadă, în anul 2003 a apărut într-un videoclip al celebrei cântărețe Madonna. Puțin timp mai târziu, ea a început să lucreze pentru o firmă producătoare de proteze pentru picioare, apoi și-a făcut propria organizație non-profit care ajută persoanele cu dizabilități fizice care sunt interesate să se implice în activități sportive, artistice și muzicale.

În 2014 Amy Purdy a avut parte de o nouă provocare fizică, atunci când a primit o propunere care a făcut-o să își dorească să evolueze: să concureze la emisiunea „Dancing with the Stars” de la ABC.

„M-am gândit că este o experiență și ar fi grozav să treci de la ceva ca Jocurile Paralimpice la altceva atât de diferit. Dar după ce am spus da, am fost destul de stresată.”, a spus ea.

Cu toate că i-a fost teamă să participle la o astfel de competiție, vedeta și-a învins toate fricile și a dansat până în finală. Ea și partenerul ei au terminat pe locul doi și s-au bucurat constant de laude și de aprecieri.

În 2018, sportiva a câștigat și medalia de argint la Jocurile Paralimpice de Iarnă. Acum, la 41 de ani, Amy Purdy este o persoană extrem de puternică și de ambițioasă și continuă să inspire alți oameni și să îi ajute pe cei aflați în necaz.

Are multe apariții publice în calitate de speaker motivațional, prin care le povestește oamenilor cum a trecut ea peste momentul greu și cum a găsit puterea de a merge mai departe. Deși are proteze la ambele picioare, Amy Pudry își îndeplinește toate obiectivele propuse și face mai multe lucruri decât ar face un om care are picioarele sănătoase. Este activă și se consideră un om normal.

Ea a publicat și o carte de memorii intitulată „On My Own Two Feet: From Losing My Legs To Learning The Dance Of Life”, carte în care le explică cititorilor parcursul ei și dezvăluie detalii personale din toată această călătorie spre cariera de dansatoare.

Există un videoclip cu ea din 2016 în care povestește cum s-a ambiționat să își continue viața fără să se lase afectată de ce a trăit la o vârstă așa de fragedă.

Amy Purdy a recunoscut în repetate rânduri că nu se aștepta nici ea să fie atât de puternică și să se descurce așa de bine cu o greutate enormă ca cea prin care a trecut.

„Dacă cineva mi-ar fi spus că o să-mi pierd picioarele la vârsta de 19 ani n-aș fi crezut că o să mă descurc. Dar apoi s-a întâmplat și mi-am dat seama că mai sunt atât de multe pentru care să trăiești, că viața nu se rezumă doar la picioarele mele.”, a spus ea într-un interviu.

Ea a avut puterea să meargă mai departe și să nu se raporteze mereu la trecut, mai ales că suferința a schimbat-o, dar a și ajutat-o să devină cea mai bună versiune a ei. „Pentru a merge mai departe, știam că trebuie să renunț cumva la vechea Amy și să învăț să o îmbrățișez pe noua Amy”, a mai spus ea.

Citește și: Eugenia Șerban a învins două tipuri nemiloase de cancer și acum privește cu încredere spre viitor! Ce planuri are superba actriță

Surse articol: ABCnewsOprahCNBC

Sursa foto principală: Instagram

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Incredibila viață a lui Adrian Păunescu, romanticul incurabil care a cucerit o mulțime de femei cu farmecul și versurile sale: „Era omul-spectacol cu două-trei fețe”
Incredibila viață a lui Adrian Păunescu, romanticul incurabil care a cucerit o mulțime de femei cu farmecul și versurile sale: „Era omul-spectacol cu două-trei fețe”
Cu ce fel de poveste se aseamana viata ta?
Incepe quiz
Cu ce fel de poveste se aseamana viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.