Industria modei a fost formată de femei puternice. Descoperă cele mai fascinante povești din lumea modei

Industria modei a fost formată de femei puternice. Descoperă cele mai fascinante povești din lumea modei

Redactor Divahair.ro

Lumea modei este la fel de fascinantă ca personalitățile care au format-o. În acest domeniu și-au pus amprenta femei puternice, adevărate vizionare ale timpurilor lor. Poveștile de viața ale acestora sunt adevărate izvoare de inspirație, motivație și creativitate. Prin urmare, îți prezentăm câteva cazuri pe care orice pasionată a modei ar trebui să le cunoască, cu mențiunea că toate biografiile indicate în continuare sunt disponibile aici. Uite poveștile a patru femei puternice care au schimbat lumea modei pentru totdeauna:

Diane von Furstenberg

Diane von Furstenberg

Din copilărie până în prezent, viața lui Diane von Furstenberg a avut o alura fascinantă. S-a născut în Belgia, iar părinții săi erau de origine moldovenească (tatăl) și grecească (mama). Mama sa a avut o influență puternică, având ea însăși o poveste uimitoare de viață, supraviețuind în tinerețe lagărului de concentrare de la Auschwitz. Diane s-a căsătorit cu Prințul Egon von Furstenberg, moment în care a început să frecventeze cercuri exclusiviste. De altfel, parte din succesul său poate fi explicat prin cunoștințele pe care le avea în lumea modei.

Diane von Furstenberg a creat rochia petrecută (wrap dress) și un adevărat imperiu al modei. Ambiția ei s-a „declanșat” odată cu căsătoria, când a decis că dorește să aibă o carieră în domeniu. De-a lungul timpului, ea a lansat nu doar colecții de haine, dar și de parfumuri, cosmetice și bijuterii. O persoană creativă, talentată și determinată, Diane von Furstenberg nu a fost, pe de altă parte, o femeie de afaceri desăvârșită. Prin urmare, imperiul său a avut și momente în care s-a clătinat, însă brandul personal al creatoarei de modă nu a avut de suferit. Dacă vrei să afli mai multe despre viața lui Diane von Furstenberg, citește autobiografia ei, „The Woman I Wanted to Be”.

 

Sophia Amoruso

 Sophia Amoruso

Creatoarea Nasty Gal, Sophia Amoruso, nu a fost mereu la fel de faimoasă ca în prezent. Din contră, în copilărie era suficient de săracă încât se întâmpla să fure mâncare. În mai puțin de 10 ani, a ajuns milionară și o voce puternică în lumea modei. Sophia și-a început evoluția vânzând haine vintage pe eBay, iar apoi și-a deschis un magazin online, Nasty Gal, care a ajuns în 2011 la vânzări de 23 de milioane de dolari. Viața fascinantă a Sophiei Amoruso este cuprinsă și în autobiografia sa, „Girlboss”. Dacă o vei citi, ia în considerare și faptul că autoarea nu și-a propus să fie foarte exactă, așa că uneori realitatea se îmbină cu ficțiunea.

Coco Chanel

Coco Chanel

Ce se mai poate spune despre Coco Chanel? Viața ei a inspirat numeroși scriitori și scenariști, iar numele ei a devenit sinonim cu bunul gust și rafinamentul. Una dintre cele mai mari creatoare de modă din secolul al XX-lea, Coco Chanel a avut de fapt începuturi umile. Numele său real era Gabrielle Chanel, iar o parte din copilărie și-a petrecut-o într-un orfelinat, unde a învățat primele lucruri despre croitorie. Cariera în modă și-a început-o realizând pălării, însă contribuțiile sale au fost mult mai mari. Lui Coco Chanel îi datorăm, spre exemplu, „mica rochie neagră”, conform The Guardian. Poți afla mai multe despre Coco Chanel din biografia scrisă de Edmonde Charles-Roux, „Coco Chanel” sau de Justine Picardie, „Coco Chanel: The Legend and the Life”, aceasta din urmă fiind în limba engleză.

 

Diana Vreeland

Diana Vreeland

Una din figurile influente ale modei americane în secolul al XX-lea, Diana Vreeland a devenit în scurt timp un editor de modă de legendă. Vreeland a lucrat cu publicații prestigioase, a impus stiluri și a schimbat radical moda. Despre ea se spune că era o persoană impunătoare și chiar că obișnuia să provoace lacrimile angajaților, potrivit Independent. În articolele ei, Diana Vreeland oferea sfaturi și sugestii creative, iar în viața personală era o persoană destul de excentrică. Detalii despre viața și cariera ei sunt incluse în biografia sa, „D.V.”, scrisă în 1984. 

 

Surse foto: Shutterstock, Wikimedia Commons, Lynn Gilbert

Articolul urmator
Povestea de dragoste dintre Carmen Grebenișan și soțul ei: „Nu a fost dragoste la prima vedere. Am fost amici timp de trei ani”
Povestea de dragoste dintre Carmen Grebenișan și soțul ei: „Nu a fost dragoste la prima vedere. Am fost amici timp de trei ani”
Ce pantofi din povești te reprezintă?
Incepe quiz
Ce pantofi din povești te reprezintă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.