Interviu Anca Serea “Mousse şi suc 100% - aici sunt vitaminele isteţe!”

Redactor Divahair.ro

  1. Cum ai primit propunerea de a fi ambasador pentru o campanie de educație privind beneficiile consumului de fructe și legume?

Am acceptat propunerea de a fi ambasador al campaniei Mousse și suc 100% - aici sunt vitaminele istețe! cu multă deschidere și bucurie. Educația, alimentația și stilul de viată sănătos au fost întotdeauna prioritățile mele și ale familiei mele și mi-am dorit să le pot transmite copiilor mei ce am învațat de-a lungul timpului. Cred că învățarea este un proces continuu și ma bucur că am reușit să aflu informații noi referitoare la sucurile 100% și mousse-urile de fructe și legume prin intermediul acestei campanii. 

  1. Există reguli în ceea ce privește alimentația ta și a familiei tale? Care sunt acestea?

Cu siguranță există câteva reguli simple după care ne ghidăm. De exemplu, eu am o alimentație echilibrată, bazată pe fructe și legume. De obicei mănânc salată, la gustare prefer un suc 100% sau un mousse, iar seara evit să mai mănânc. Celor mici nu le impun ce să mănânce, îi las pe ei să aleagă și stiu că vor face alegeri corecte pentru ca i-am învățat de mici să aibă obiceiuri alimentare sănătoase. O regulă pe care aș menționa-o se referă la modul în care consumam fructele și legumele și anume cât mai naturale și neprelucrate pentru că suntem conștienți că în această formă beneficiem de toate vitaminele și elementele nutritive care sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului. 

  1. Majoritatea copiilor refuză fructele și legumele. Cum ai reușit să-i determini să le consume?

Încă de mici le-am explicat de ce sunt atât de valoroase fructele și legumele și de ce e important să se regăsească în alimentația lor zilnică. Trebuie să recunosc că la început, ca în orice familie, au existat câteva joculețe amuzante cu care să-i conving mai ușor pe cei mai mici dintre copii. Apoi, contează și felul în care arată farfuria, de aceea, întotdeauna am încercat să le fac cât mai atractive și colorate. 

  1. Cu ce gustări se delectează cei mici între mese?

Încerc să le ofer un fruct proaspat, un suc 100% sau un mousse de fructe. Uneori le ofer iaurt cu cereale sau îmi place să-i mai rasfăț cu placintă facută în casă. 

  1. Care sunt sucurile voastre preferate?

Avem mai multe preferințe. Eu optez pentru sucurile de portocale, copiii le preferă pe cele din mere și mai putin combinațiile de legume. Sucurile 100% sau mousse-urile fac parte atât din alimentația lor zilnică, cât și din a mea, iar de obicei înlocuim una dintre cele 5 porții de fructe și legume cu un astfel de produs. 

  1. Ce informații noi ai aflat de când te-ai alăturat campaniei?

O informație valoroasă, care mi-aș dori să fie cunoscută de cât mai multe persoane, se referă la legislația Uniunii Europene, care interzice adaugarea de zahăr, coloranți si aditivi în sucurile care au inscripționat pe etichetă 100%. Este o lege mai puțin cunoscută în România, însă cred că este important să fim la curent cu aceste reglementari. 

  1. Poți oferi un sfat mămicilor care se confruntă cu copii mofturoși?

Sigur! În primul rând le recomand mămicilor să încerce să le explice copiilor de ce e important să consume un produs anume. În al doilea rând, le sfătuiesc să se consulte cu cei mici în privința hranei, de exemplu, le pot oferi o listă cu câteva alimente, iar ei să fie cei care vor alege ce mănâncă. Totodată, le-aș recomanda să încerce joculețe simpatice sau să facă farfuriile cât mai atrăgatoare. Spanacul, morovii sau sfecla sunt câteva dintre alimentele pe care eu le folosesc și cu care am reușit să dau un plus de culoare farfuriilor.   

Acest interviu face parte din campania de informare și educare finanțată de Uniunea Europeană despre beneficiile consumului de fructe si legume “Mousse și suc 100% - aici sunt vitaminele istețe”. 

Articolul urmator Mai știi că s-au iubit? Ce a declarat Gheorghe Gheorghiu despre relația cu Anca Țurcașiu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.