Nu Skin

Interviu cu Goldie Hawn despre întoarcerea pe marile ecrane și rolul din filmul ”Prizoniere de vacanță”

Redactor Divahair.ro

După o perioadă de 15 ani, câștigatoare a premiului Oscar dar și o legendă în filmele de comedie, Goldie Hawn face parte din distribuția “PRIZONIERE DE VACANTA”, alături de Amy Schumer.
Goldie Hawn o interpretează pe Linda, care o însoțește pe fiică să Emily într-o vacanță în America de Sud. Emily (Amy Schumer) ar fi trebuit să petreacă o vacanță exotică alături de iubitul ei, dar acesta se desparte de ea, așa că se vede în situația de a-și caută un nou partener de vacanță.
Linda nu este încântată de idée dar cu greu acceptă să plece împreună cu fiică să.
Cele două, mamă și fiică, zboară către Ecuador, însă această călătorie se va transformă într-un coșmar.
În regia lui Jonathan Levine și scenariu de Katie Dippold, PRIZONIERE DE VACANȚĂ, este o comedie amuzantă, plină de acțiune și momente emoționante.

Goldie Hawn vorbește despre întoarcerea sa pe marile ecrane, comedie, importanța familiei dar și despre fundația care îi poartă numele.

De Elaine Lipworth

elainelipworth.com

Emily Middleton (Amy Schumer) era pe punctul de a pleca într-o excursie de vis înntr-o destinatie exotica din America de Sud împreună cu iubitul ei care, însă, a părăsit-o în ceasul al doisprezecelea. Emily rămâne cu două bilete nerambursabile, şi nevrând să plece de una singură, o convinge pe mama sa, Linda (Goldie Hawn) să îl inlocuiască pe fostul său prieten. Linda nu este prea entuziasmată. “Toată lumea ştie că ai nevoie de doi ani să planifici o vacanţă”, îi spune lui Emily. Linda însă este de acord să meargă în excursie cu fiica sa, aşadar cele două pleacă în ceea ce ele speră că va fi o experienţă unică în viaţă. De la bun început, această experienţă se dovedeşte a fi demnă de a fi reamintită, dar nu în sensul la care mama şi fiica se gândiseră. Pandite de nişte bandiţi armaţi, ele sunt răpite şi pentru a evada se văd nevoite să se aventureze într-o cursă prin junglă, escaladând clădiri, luptându-se cu băieţii răi. Pe durata călătoriei nebune, mama şi fiica dezvoltă o legătură mai strânsă şi puternică ca niciodată, trecând peste problemele întâmpinate până atunci.

Fiind primul film al lui Hawn de la The Banger Sisters (2002), ea este plină de viaţă, foarte amuzantă şi publicul poate empatiza foarte uşor cu personajul interpretat de ea. Există o chimie de comedian foarte puternică între Goldie Hawn şi Amy Schumer, iar distribuţia numără şi persoane precum Wanda Sykes şi Joan Cusack. Filmat în Hawaii, filmul incredibil de amuzant reprezintă, tototdată, o explorare a legăturile strânse de familie. Regizat de către Jonathan Levine (The Night Before, Warm Bodies, 50/50), filmul a fost definitivat de către Katie Dippold, care numără în palmaresul scenariilor scrise de către ea şi titlurile The Heat şi Ghost Busters.

Câştigătoarea a premiului Oscar, producătoarea şi regizoarea Goldie Hawn este, de asemenea, un scriitor de best-sellere si avocat al copiilor.  Debutul său actoricesc este surprins în filmul Good morning, world, iar apogeul este atins prin comedia iconică Laugh-In. În 1969, ea a câştigat premiul Oscar pentru Cea Mai Bună Actriţă în Rol Secundar pentru rolul interpretat în filmul Cactus Flower. Goldie a fost nominalizată mai târziu pentru Private Benjamin, al cărui director executive a şi fost. Ea a jucat în mai mult de 30 de filme, printre care se numără şi Sugarland Express,  Death Becomes Her, Everyone says I LOVE YOU şi The First Wives Club. Hawn a fost nominalizată de nouă ori pentru premiile Golden Globe, inclusiv pentru rolul interpretat în The Banging Sisters. În anul 1997 a avut debutul său regizoral, cu filmul Hope. Hope şi-a publicat autobiografia A Lotus Grows In The Mud în anul 2005, care a devenit un best-seller. O altă carte scrisă de ea se intitulează 10 Mindful Minutes a fost publicată în anul 2011, şi reprezintă, de fapt, un ghid pentru creşterea armonioasă, optimistă şi plină de viaţă a copilului. Hawn este fondatoarea The Hawn Foundation, care are ca principală vocaţie asigurarea dezvoltării sociale şi emoţionale a copiilor.

Arătând fabulous într-o rochie neagră sub semnătura lui Alexander Wang, Goldie Hawn ne-a acordat următorul interviu:

Î: Cum ai devenit parte a filmului PRIZONIERE DE VACANTA? Este adevărat că Amy Schumer, care este un mare fan de-al tău, te-a abordat într-un avion?

R:”A făcut acest lucru, este adevărat. La momentul respectiv nu o cunoşteam, dar totul a fost foarte drăguţ. Mai târziu ne-am întâlnit în Londra  când eu eram cu Kate (la Glamour Women of the Year Awards). Amy a venit la mine şi mi-a spus: ‘Fac acest film şi vreau ca tu să joci în el!’ şi i-am răspuns ‘minunat, este fantastic‘ şi totul a început de acolo”.

Î: Ce te-a determinat să te reîntorci la actorie după atâţia ani petrecuţi alături de fundaţia înfiinţată de tine?

R: “Fundaţia mea a prins viaţă încă de acum 13 ani şi totul s-a desfăşurat cu uşurinţă,  am călătorit prin întreaga lume şi ne-am făcut programul cunoscut. În prezent avem peste două milioane de copii care participă la acest program. Este un program de success şi este, de asemenea, prima mea iubire. Dar la un moment dat am început să mă gândesc: ‘nu ar distractiv dacă aş ieşi în lume să fac ceva amuzant?’ şi în film am avut ocazia să mă manifest în acest fel.”

Î: Ne poţi explica premise de la care a pornit filmul?

R: “Este vorba despre o mamă foarte protectoare, grijulie şi precaută, care se teme de multe lucruri. Ea are un fiu cu probleme, şi ea nu vrea să iasă în oraş sau să iasă în general. Personajul interpretat de Amy Schumer, Emily, vine acasă la mama sa şi îi spune: ‘Mamă, tu vei pleca intr-o vacanta exotica cu mine!’ la care eu îi răspund ‘nu merg nicărieri’, dar ea mă convinge să plecăm împreună, iar totul se transformă într-un coşmar.”

Î: Cum a fost să lucrezi alături de Amy Schumer?

R: “Ea este atât de talentată şi forte amuzantă. Este un geniu din multe puncte de vedere şi vede lucrurile foarte clar. Ştie cum trebuie să fie totul, nu doar propria-i interpretare. Îmi place felul în care gândeşte.  Nu e amuzantă tot timpul, gândeşte foarte limpede. Esate foarte inteligentă, hotărâtă şi are un instinc formidabil. Este foarte punctuală, empatizezi cu ea foarte uşor şi este foarte pasionată, lucru pe care nu îl întâlneşti des la comedianţi. Ea se aseamănă cu toată lumea, dar nu seamănă cu nimeni, şi acest lucru reprezintă aspectul intrigant şi seducător când vine vorba de ea.”

Î: Dintre toate scenele comice, este vreuna care să îţi fi captat atenţia în mod special?

R: “ Este o scenă în care Amy ajunge acasă beată, mi s-a părut foarte amuzant. Se presupunea că trebuie să dorm, când de fapt eu o aşteptam pe ea să se întoarcă din oraş. Mă străduiam să nu bufnesc în râs în timp ce Amy încerca să mă trezească, să mă întrebe câteva lucruri în timp ce ea era foarte beată. Au fost atâtea scene pe care le consider foarte amuzante. Iubesc modul în care Amy îşi foloseşte mâinile, are un talent aparte când vine vorba de mânuirea obiectelor. Acestea sunt câteva detalii de fineţe  lucruri la care ea se pricepe foarte bine. Ne făceam reciproc să râdem tot timpul. Erau atât de multe lucruri amuzante care se întâmplau când filmam câte o scenă încât după finalul lor mereu râdeam copios. Dar eram serioase în aceeaşi măsură când venea vorba de turnatul scenelor.”

Î: Comediile sunt în aparenţă foarte simple, nu?

R: “Da, dar dacă faci oamenii să râdă nu înseamnă că pe tot parcursul filmărilor toată lumea râde. Adeseori, când vine vorba despre o scenă de comedie, o poţi compara cu paşii unui dans, pentru că nu poţi asemăna comedia cu nimic altceva: trebuie să ştii paşii, trebuie să intri în ritm, şi totul trebuie să se simtă natural, să fie real.”

Î: Cum crezi că au evoluat lucrurile pentru femei când vine vorba de comedii?

R: “Aproape totul are de a face cu oportunităţile pe care oamenii le pun la dispoziţie şi cu oamenii care sunt responsabili de recrutare/angajare. Este vorba de viziunea pe care o au ei. Producătorul. Paul Feig (Bridesmaids, The Heat, Spy, Ghostbusters) a luat în echipa sa femei minunate pentru filmele sale, iar un lucru foarte important despre el este faptul că nu se teme de ele. Ai nevoie de genul acesta de om să te coordoneze.  Saturday Night Live (SNL, serialul American) a numărat întotdeauna în distribuţie femei foarte amuzante, precum Gilda Radnor. În momentul de faţă în SNL, Melissa McCarthy este foarte, foarte amuzantă (în special când vorbim despre cum îl imită pe Secretarul Presei Americane Sean Spicer). Dar nu este mereu vorba despre oamenii care sunt deasupra ta, mama obişnuia să îmi spună: ‘ştii, Goldie, un producător te poate pune în faţa unei camera, dar tu trebuie să fii pregătită, iar oamenii trebuie să te vrea’, pentru că la urma urmei acesta este cel mai important lucru: audienţa.  Sunt de părere că este foarte bine că în zilele noastre femeile creează propriile lor comedii, creând pe cont propriu, de unele singure. Femeile se întâlnesc şi se apropie şi decid că urmează să scrie un film pe care mai târziu îl vor şi produce. Am avut o mulţime dintre fimele în care am jucat transcrise în cărţi. Dar cred că femeile au parte de marea lor revenire. Mi-ar plăcea să văd că acest trend este susţinut.”

Î: Cum a fost la începutul carierei tale?

R: “ Am intrat în acest domeniu la vârsta de 22 de ani, iar emanciparea femeilor a devenit un punct critic, iar femeile îşi ardeau sutienele. Îmi amintesc că a venit o femeie la mine şi mi-a spus: ‘nu te simţi prost pentru că eşti o blondă proastă în Laugh In?’. M-am uitat la ea şi i-am răspuns: ‘Sunt deja o femeie emanciată, pentru că emanciparea vine din interior. ’

Î: Ai moştenit simţul umorului de la mama ta?

R: “Cu siguranţă. Ambii părinţi erau foarte amuzanţi, dar nu în sensul că o făceau intenţionat. Comportamentul lor era pur şi simplu comic.”

Î: Se pare că te înţelegi foarte bine cu fiica ta, care ţi-a moştenit talentul?

R: “Da, eu şi Kate avem relaţia pe care am avut-o şi eu la rândul meu cu mama mea. Râdem atât de mult împreună. Am fost împreună la un curs de yoga şi nu ne puteam opri din râs. Amândouă ştiam că nu e nevoie să spunem ceva, şi am început să râdem. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu mine şi mama mea. O femeie tânără a venit la noi şi ne-a spus: ‘Nici nu vă pot spune cât de frumoasă este legătura pe care o aveţi. Eu nu am avut niciodată această relaţie cu mama mea şi mereu mi-am dorit să o am’.

Î: Tu pleci împreună cu Kate în vacanţe mamă-fiică, cum fac Linda şi Emily în film?

R: “Am plecat de câteva ori împreună, însă nu a fost sufficient. Încă vrem amândouă să plecăm undeva prin Asia, doar noi două. Am plecat împreună cu fii mei în India şi mi-aş dori să o duc şi pe Katie în India. Dar toţi iubim să plecăm ca o familie în vacanţă, doar noi.”

Î: Ai avut vreo excursie memorabilă?

R: “Îmi amintesc că la un moment dat eram pe un vas în Marea Mediterană, am avut parte de moment foarte distractive împreună. Paparazzi încercau să ne fotografieze şi întreaga familie le-a arătat fundurile. N-au avut parte de fotografia pe care o voiau pentru că un membru al echipajului a coborât şi i-a stropit cu un ski-jet! A fost atat de distractiv pe acel vas.”

Î: Cât de important este familia pentru tine?

R: “O familie sănătoasă este cheia fericirii. Mă uit la copii şi la nepoţii mei şi nu există niciun lucru care să mă poată face mai mândră decât sunt. Să fii bunică este un lucru uimitor, iubesc asta. Îţi aduce o oază de fericire, familia este foarte important.”

Î:Ai vrea să te reapuci de productie de filme?

R: “Oh, mi-ar plăcea la nebunie. Mi-am dat seama în timp ce jucam în PRIZONIERE DE VACANTA că mi-a fost dor de asta. Nu mi-am dat seama cât de mult mi-au lipsit filmele până în momentul în care am realizat filmul. Experienţa efectivă de a face un film m-au făcut să retrăiesc o multitudine de amintiri frumoase, şi mă gândeam că ar fi distractive să mă reapuc de produs filme. La urma urmei, tot ce am făcut în ultimii 13 ani a fost să ridic o afacere, şi totul a fost pe cât de satisfăcător, pe atât de obositor.”

Î: Cât de importană crezi că este comedia în momentul de faţă?

R: “ Este atât de importantă în secunda asta, de asta este crucial să iasă la suprafaţă şi să fie amuzantă. Este cel mai bun lucru. Cu PRIZONIERE DE VACANTA, oamenii trebuie să se aştepte să râdă mult. Filmul este o extrem de amuzant. Şi în perioada aceasta avem nevoie să râdem mult.”

Surse foto: Getty, Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta