Ioana Dichiseanu face noi dezvăluiri despre regretatul ei tată. "O parte din familia Dichiseanu a fost evacuată cu arma la tâmplă"

Ioana Dichiseanu face noi dezvăluiri despre regretatul ei tată. "O parte din familia Dichiseanu a fost evacuată cu arma la tâmplă"

Alida Enache

Ioana Dichiseanu a făcut noi dezvăluiri cutremurătoare în legătură cu regretatul ei tată și familia sa. La nici un an după moartea marelui actor Ion Dichiseanu, fiica sa a rememorat amintirile lăsate de către acesta.

Vedeta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie veche cu tatăl ei, iar în dreptul său un mesaj în care a povestit cum bunicii ei, împreună cu Ion Dichiseanu au fost deportați în Austria, Salzburg. Totul se întâmpla în 1944, pe când România și-a întors armele împotriva Germaniei naziste.

Imagine cu Ioana Dichiseanu și Ion Dichiseanu la mareSursa foto: Facebook

„1944. Anul în care am întors armele împotriva Germaniei și am devenit, din aliați, inamici. Anul în care, după cum tata îmi povestea, o parte din familia Dichiseanu a fost evacuată, din casa de la Adjud , cu arma la tâmplă. Evacuarea a fost făcută chiar de către soldatul pe care bunica Agapia și bunicul Ștefan îl invitau la masă. Au fost deportați în Austria, Salzburg. Într-un lagăr în care au stat aproape un an de zile.”, a scris ea.

Drumul pe care l-a avut de parcurs actorul și familia sa a fost foarte dificil. Chiar și așa, ei au reușit să scape de bombardamente și de restul pericolelor la care erau expuși.

„Pe drum, trenul în care se aflau era să fie aruncat în aer și surorile au trecut milimetric pe lângă viol. Au scăpat de ambele. Au scăpat și de bombardamente Au fost aduși înapoi acasă pentru că bunicul Ștefan a refuzat să rămână să lucreze în Austria . A urmat , după război, foametea. Dar au răzbit. Tata nu s-a plâns niciodată de nimic. Vorba lui era: „Trec eu și peste asta!” Dacă va întrebați cine este băiețelul din poză, este Ion Dichiseanu. La Salzburg în 1944″, a mai adăugat ea.

Imagine cu Ion Dichiseanu cu alt grup de copii din 1944 în AustriaSursa foto: Facebook

Postarea Ioanei Dichiseanu a strâns multe comentarii în care internauții își exprimă regretul, dar și admirația față de mult iubitul ei tată. Surprinzător este și faptul că o femeie care a reacționat la mesajul vedetei și-a descoperit mama în fotografie.

„Și fata din spate cu eșarfă la gât este mama. Nu aveam poza”, a fost comentariul femeii respective.

Ioana Dichiseanu, în vârstă de 43 de ani, trece prin momente grele încă de când tatăl ei și-a dat ultima suflare. Legătura dintre cei doi a fost foarte puternică, iar fiica actorului a declarat în urmă cu ceva timp că primește semne de la el în vis.

Citește și: Totul despre despre Ioana, fiica regretatului actor Ion Dichiseanu. Ce nu știa nimeni

Surse articol: Okmagazine, Fanatik, Antenastars

Sursa foto principală: Facebook

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Rona Hartner și-a cumpărat loc de veci. "Am fost jumătate paralizată din cauza unei metastaze pe creier." 
Rona Hartner și-a cumpărat loc de veci. "Am fost jumătate paralizată din cauza unei metastaze pe creier." 
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.