John Travolta, cu lacrimi fierbinți în ochi, și-a îmbrățișat fiul după ce acesta a închis ochii pentru totdeauna și a spus: "Îmi pare rău, Jett"

John Travolta, cu lacrimi fierbinți în ochi, și-a îmbrățișat fiul după ce acesta a închis ochii pentru totdeauna și a spus: "Îmi pare rău, Jett"

Alida Enache

Celebrul actor american John Travolta, acum în vârstă de 69 de ani împliniți în februarie 2023, a suferit o pierdere cumplită în trecut. În ziua de 2 ianuarie 2009, fiul său de doar 16 ani, Jett, a murit în urma unei crize epileptice cauzate de boala Kawasaki. Teribilul incident a avut loc în Bahamas, în timp ce întreaga familie se afla într-o vacanță de Revelion. În prezent, tânărul, care s-a născut la 13 aprilie 1992, ar fi avut 30 de ani.

"Băiatul meu mi-a adus atât de multă bucurie în viața. Atât de multă fericire. Acești 16 ani de paternitate m-au învățat cel mai important lucru de pe pământ – iubirea necondiționată", povestea el.

 Imagine cu John Travolta, Kelly Preston, Jett și Ella

John Travolta, soția sa Kelly Preston și doi dintre cei trei copii ai lor, Ella și Jett

Pentru vedeta din "Pulp Fiction", pierderea copilului său bolnav de autism a fost cea mai grea încercare a vieții. Deși a făcut tot posibilul să îl salveze, eforturile sale sau fost în zadar.

"Întreaga familie se odihnea într-o casă de pe insula Grand Bahama când a avut loc tragedia. Eu dormeam când l-am auzit pe fiul meu bătând în ușa din camera lui de la parter. Am fugit imediat la el. L-am găsit înconjurat de asistente medicale. Încercau să-l salveze pe Jett, care făcuse o criză de epilepsie. Am început imediat să îi fac respirație artificială, în timp ce un asistent îi făcea masaj cardiac", a povestit starul, în trecut.

Tarino Lightbourne, paramedicul care a ajuns la fața locului, și-a amintit că actorul încerca din răsputeri să își mențină copilul în viață. Cu lacrimi în ochi, se ruga ca micuțul său să fie mântuit.

"Plângea, ochii lui erau roșii. Îmi amintesc că se uita la tavan și spunea: "Doamne, te rog, ajută-mă".", a povestit paramedicul.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

Imediat după, adolescentul a fost dus de urgență la spital, loc în care și-a dat și ultima suflare. Tatăl lui a rămas lângă el până în ultimul moment. 

"John a mers în spatele cortinei din camera de spital. Era o durere de nedescris în ochii lui. Și o dragoste de nedescris pentru fiul său. L-a îmbrățișat și i-a spus: "Îmi pare rău, Jett." Cred că ar fi vrut să-i spună: "Îmi pare rău, Jett, am făcut tot ce am putut.", a mai declarat Tarino Lightbourne.

 

Într-un interviu acordat pentru US Weekly în 2019, John Travolta a vorbit despre cum este să pierzi un copil. O astfel de rană nu se va vindeca niciodată, iar durerea, de asemenea, nu se oprește vreodată. 

"Este cel mai rău lucru care s-a întâmplat vreodată în viața mea. Adevărul este că nu știam dacă aș putea supraviețui acestui eveniment ... Oamenii spun că cel mai greu lucru din lume este să-ți pierzi mama sau tatăl. Acum pot spune că nu e adevărat. Cel mai rău, cel mai dificil lucru de pe acest pământ este să pierzi un copil. Cel pe care l-ai iubit, l-ai crescut, l-ai privit în fiecare zi. Cel pe care l-ai învățat să meargă. Cel care te-a învățat să iubești cu adevărat. Acesta este cel mai rău lucru care se poate întâmpla vreodată oricui.", a scris actorul pe pagina personală de Facebook, la 10 ani de groaznicul eveniment.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robert Luciano (@italian234)

Din păcate, la 11 ani după această tragedie, actorul a fost lovit din nou de soartă. Soția sa, Kelly Preston, a murit în urma unei boli crunte, cancer la sân, după doi ani în care s-a luptat pentru viața ei. Aceasta avea numai 57 de ani și a lăsat în urma sa alți doi copii, pe Ella (22 de ani) și Benjamin (11 ani).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Travolta (@johntravolta)

Aceste traume l-au învățat pe John Travolta o lecție importantă de viață, pe care, la rândul său, încearcă să o împărtășească și cu alții:

"Trebuie să ne oprim în mijlocul agitației și să spunem: «Mulțumesc». Pentru că avem copii. Iar copiii ar trebui să se oprească în mijlocul acestei agitații continue și să spună: "Mulțumesc"." Pentru că au părinți. Pentru că viața este foarte scurtă. Petreceți cât mai mult timp cu părinții voștri, iar voi, părinților, petreceți cât mai mult timp cu copiii voștri. Fiți afectuoși, fiți atenți. Pentru că într-o zi, când te vei îndepărta de telefon, s-ar putea ca persoana iubită să nu mai fie... Iubește și trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima din viața ta. Pentru că într-o zi chiar va fi..."

Citește și: Cele mai puternice și emoționante mesaje ale lui Anthony Hopkins. Citește-le, îți vor schimba perspectiva asupra vieții

Surse articol: Cluber, Thesun, Mirror

Surse foto: Getty, Facebook, Instagram

Articolul urmator
Oana Pellea, mărturisiri sincere și emoționante până la lacrimi despre părinții ei. "Mama a fost dragostea vieții mele"
Oana Pellea, mărturisiri sincere și emoționante până la lacrimi despre părinții ei. "Mama a fost dragostea vieții mele"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (63)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.