Lidia Buble, probleme cu legea. Ce infracțiune a săvârșit și ce a pățit artista

Lidia Buble, probleme cu legea. Ce infracțiune a săvârșit și ce a pățit artista

Ramona Jurubita

Lidia Buble se confruntă cu probleme neașteptate, mai ales pentru comunitatea de fani care o urmărește atent. Aparent, vedeta a fost anchetată de procurorii DIICOT după ce a fost oprită în trafic de Poliția Rutieră și a oferit mită agenților pentru a o lăsa în pace. Se pare că fosta iubită a lui Răzvan Simion a fost oprită în trafic și a refuzat să sufle în etilotest.

UPDATE 5 mai 2023: Gata, este mai limpede ca niciodată că Lidia Buble va da socoteală în fața legii pentru dare de mită. Artista a fost condamnată definitiv la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul unde a fost trimisă în judecată de DIICOT, după ce în luna februarie a anului 2021 a mituit doi poliţişti de la Poliția Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. 

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de 2 ani. În toată această perioadă, Lidia Buble va face și muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.

UPDATE 18 noiembrie: Ieri, 17 noiembrie, artista a fost condamnată la 1 an de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită de către judecătorii Tribunalului București. Este vorba deespre dosarul mituirii unui agent de poliție din Capitală cu 900 de lei, în noaptea dintre 14 și 15 ianuarie 2021. Sentința nu este una definitivă. 

„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracțiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.

În baza art. 93 alin. 1 și alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere și obligații:

a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probațiune sau organizate în colaborare cu instituții în comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul loc. București -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție Socială Sector 1 București, pe o perioadă de 90 de zile.

Atrage atenția inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credință, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligațiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârșește o nouă infracțiune, instanța va revoca suspendarea și dispune executarea pedepsei", se arată în decizia primită.

De asemenea, cei doi agenți rutieri care au pretins și primit mita, dar și prietenul artistei care era ascultat de DIICOT la momentul comiterii infracțiunii au fost judecați și și-au primit, de asemenea, sentinețele.

„Renunță la aplicarea pedepsei fața de inculpatul CIUPERCĂ LAURENŢIU-CRISTIAN, pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu. Aplică inculpatului un avertisment și îi atrage atenția asupra conduitei viitoare, precum și asupra consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni. (…)

Condamnă inculpatul MIULESCU MARIUS CONSTANTIN la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracțiunea de luare de mită. Interzice inculpatului drepturile prev. de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice), lit.b C.p. (dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat), lit.g C.pen. (dreptul de a ocupa funcția de agent de poliție în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii) pe o durată de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (…) Ia act că față de inculpații REZNICSEK ELENA DANIELA și PRESURĂ DRAGOŞ-ŞTEFAN s-a dispus disjungerea cauzei și formarea unui nou dosar. (…)

Menține măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanța DIICOT din data de 02.11.2021 asupra sumei de 450 lei ridicată de la inculpatul Miulescu Marius Constantin (f. 80-86, vol. 2). 7.

În temeiul art. 289 alin. (3) C. pen. dispune confiscarea sumei de 450 lei primită cu titlu de mită, ce a fost predată de inculpatul Miulescu Marius Constantin şi depusă la dipoziția A.N.A.B.I., la Unicredit Bank, în contul ……………….. cu chitanța nr. …………….. din data de 05.11.2021 (f. 105, vol. 2). În temeiul art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpații la plata a câte 2000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare", sunt pedepsele primite de ceilalți inculpați.

Lidia Buble, gânditoare

Sursa foto: Instagram

Cum a fost descoperită fapta vedetei?

Cei de la DIICOT au aflat de cele întâmplate prin intermediul telefonului mobil. Cântăreața și-a sunat un prieten să îi ceară ajutorul în timp ce era trasă pe dreapta de polițiști. El a sfătuit-o să nu sufle în etilotest și să le ofere o sumă de bani agenților ca să o lase în pace.

Ce nu știa Lidia Buble era faptul că prietenul ei avea telefonul ascultat de DIICOT pentru că era anchetat într-un dosar referitor la presupuse infracțiuni asimilate criminalității organizate.

Cei doi agenți de la Rutieră, o femeie și un bărbat, au acceptat șpaga de la artistă și au mers cu ea la bancomat să scoată banii. Aceasta nu avea bani în posesie la momentul respectiv așa că i-a rugat pe polițiști să o urmeze acasă, dar a constatat că nici acolo nu avea și, în final, a mers la bancomat însoțită de oamenii legii care au luat mita.

Citește și: Un șef din Poliție șochează! Le cere femeilor bătute de soț să nu mai sune la 112 noaptea

La finalul întâmplării, Lidia Buble și-a apelat din nou prietenul pe telefonul mobil și i-a povestit cum au decurs lucrurile. Conform gestului făcut, cântăreața ar fi consumat băuturi alcoolice și i-a fost teamă să nu rămână fără permis. Ea i-a spus prietenului de la celălalt capăt al firului inclusiv suma pe care a oferit-o polițiștilor.

Anchetatorii au chemat-o pe Lidia Buble la sediul DIICOT și aceasta a fost scoasă de sub acuzare pentru că și-a recunoscut integral fapta. Legea prevede faptul că omul care dă mită este grațiat doar dacă denunță fapta înainte să o comită, imediat ce omul legii, medicul sau alt ocupant al unei astfel de funcții acceptă sau cere banii.

Se poate spune că a scăpat ca prin urechile acului astfel că Lidia Buble se declară o persoană fericită și împlinită, mai ales că din ce postează pe contul de Instagram reiese că vedeta și-a găsit marea dragoste. Ea are o relație cu actorul Harlys Bacerra, care a jucat în filme precum: „Vis a Vis”, „La Princesa Paca” și „Bounty Hunter”.

„Este foarte lungă povestea cu Harlys, trebuie să îmi iau o zi să vă povestesc. Da, chiar sunt fericită, foarte fericită și foarte împlinită pe toate planurile. În două-trei cuvinte, mi-a pus Dumnezeu mâna în cap. Eu cred că fiecare om merită să fie fericit și vă doresc să fiţi măcar la fel de fericiţi cum sunt eu. Sunt norocoasă. Pentru mine nu există actori, cântăreţi, vedete, nevedete. Fiecare avem un job, o meserie pe care o facem, dar da, este foarte adevărată că dragoste vine când nu te aștepţi și răsare unde nu te aștepţi.”, a spus Lidia Buble pe Instagram.

Citește și: E oficial, Lidia Buble iubește din nou și vrea ca toată lumea să știe asta! Pasul uriaș făcut în relația lor de către cântăreață și noul ei iubit, Harlys Becerra

Surse articol: EvzPlaytechAntena3Gandul

Sursa foto principală: Instagram

Surse articol: Viva, Hotnews.ro

Articolul urmator
Ana Morodan revine la TV după problemele cu legea! "Nu puteam să apar pe post râzând şi distrându-mă"
Ana Morodan revine la TV după problemele cu legea! "Nu puteam să apar pe post râzând şi distrându-mă"
Cât de stresată eşti? Fă testul și află!
Incepe quiz
Cât de stresată eşti? Fă testul și află!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.