Lucrurile nebănuite pe care ni le dezvăluie limbajul corpului despre Meghan Markle. Motivul pentru care își atinge tot timpul părul

Lucrurile nebănuite pe care ni le dezvăluie limbajul corpului despre Meghan Markle. Motivul pentru care își atinge tot timpul părul

Cristina Gherghina

Fiecare om are ticuri sau gesturi pe care le face în mod repetat fără să își dea seama. Unii își rod unghiile, în vreme ce alții dau din picior în timp ce stau pe scaun. Nici Meghan Markle nu face vreo excepție, ducesa având obiceiul de a-și atinge în mod constant părul. Dar oare ce ascunde acest gest aparent inofensiv? Blanca Cobb, expert în limbajul corpului, ne explică. 

„Unele persoane își ating părul, altele se joacă cu degetele sau își freacă brațele ca pe o modalitate de a se calma la nivel psihologic și fiziologic atunci când se simt inconfortabil, anxioase sau stresate”, a spus Blanca Cobb pentru GoodHousekeeping.com.

„Unele persoane își ating, își aranjează sau își răsucesc părul în jurul degetului atunci când se află în situații jenante din punct de vedere social, de exemplu, atunci când nu știu ce să facă sau ce anume să spună”, a adăugat experta în limbajul corpului. Conform specialistei, acest comportament în cazul adulților este echivalentul comportamentului din copilărie, atunci când strângi un ursuleț de pluș în brațe, sau mai este asociat cu dependența de suzetă. 

Nu de puține ori, Ducesa de Sussex a fost văzută sau fotografiată cu mâna în păr, un gest aparent banal. Acest obicei reprezintă ceva mai mult decât un simplu tic în cazul lui Meghan Markle, spune specialista.

Un simplu tic sau un gest cu semnificație nonverbală?

„Contextul este elementul-cheie pentru a deosebi un simplu obicei de unul cu semnificție nonverbală”, spune Cobb. „De exemplu, dacă o persoană își atinge frecvent părul în situații nonstresante, ca atunci când vorbește la telefon, citește o carte sau se uită la televizor, cel mai probabil este doar un obicei sau un tic de care nu este conștientă. Dacă, însă, își atinge părul atunci când are o discuție aprinsă în contradictoriu cu cineva sau nu se simte confortabil în prezența cuiva, sunt șanse mari să fie vorba despre limbajul nonverbal”, a mai adăugat Cobb.

Este de înțeles să fii copleșit de emoții atunci când știi că milioane de oameni îți urmăresc fiecare pas, iar fotografiile cu tine vor fi văzute de întreaga lume. Este normal ca ducesa să aibă diferite gesturi care o ajută să își păstreze calmul în situații extreme.

„În cele mai multe situații, obiceiul lui Meghan de a-și atinge părul este un gest prin care se calmează. Capul său este de cele mai multe ori ușor aplecat. Uneori, când simțim că prea multă atenție este îndreptată asupra noastră, avem tendința de a ne apleca bărbia, ca pe un gest de a ne proteja.”

Cu toate că atingerea părului este o reacție cât se poate de normală atunci când o persoană este stresată, totodată poate fi un semn că persoana respectivă este foarte încrezătoare. 

„Cu capul înclinat, lăsându-și gâtul la vedere, care este cea mai vulnerabilă parte a corpului, Meghan debordează de sex-appeal. Felul în care își ține părul sugerează faptul că se joacă cu camera foto”, spune Cobb. 

Gesturile Ducesei de Sussex prevesteau Megxit

Decizia ducilor de Sussex a fost un șoc pentru toată lumea, în special pentru Casa Regală a Marii Britanii. Cu toate că nimeni nu a știut că acest lucru era pe cale să se întâmple, Meghan Markle a transmis prin intermediul gesturilor  faptul că nu se simte deloc confortabil în noul rol. Prințul Harry declara în urmă cu ceva timp că soția sa se simte literalmente hărțuită de presă, motiv pentru care i-a rugat pe jurnaliști să nu repete aceeași greșeală ca în cazul mamei lui, prințesa Diana.  

Meghan Markle cu mainile in par

Presa de peste hotare susține că Meghan era nefericită în Anglia și că a suferit de anxietate și atacuri de panică, însă, de când cuplul s-a mutat în Canada, Meghan pare mult mai relaxată și debordează de fericire. 

Surse foto: Getty

Articolul urmator
Meghan Markle, mai sinceră ca oricând, în cel mai așteptat interviu al ei. Ce a dezvăluit ducesa de Sussex
Meghan Markle, mai sinceră ca oricând, în cel mai așteptat interviu al ei. Ce a dezvăluit ducesa de Sussex
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?
Incepe quiz
Care e cea mai sexy parte a corpului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.