Mărturisirile sincere ale lui George Buhnici despre scandalul de anul trecut: "În prima lună n-am ieșit din casă"

Mărturisirile sincere ale lui George Buhnici despre scandalul de anul trecut: "În prima lună n-am ieșit din casă"

Ramona Jurubita

Sigur îți amintești și tu de scandalul care a ținut multă vreme primele pagini ale tabloidelor în 2022 și în care a fost implicat George Buhnici. La acea vreme, acesta a făcut o declarație care a stârnit un val de reacții aprinse. Vrei să știi cum privește lucrurile acum, după ce a fost aspru criticat de foarte multe persoane?

UPDATE 20 octombrie 2023: Declarația jignitoare și sexistă pe care George Buhnici a făcut-o la adresa anumitor femeia a atras pe atunci și atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, care s-a autosesizat și a analizat cu atenție cuvintele sale. Drept urmare, vlogger-ul a fost amendat cu 20.000 de lei. Potrivit publicației Cancan, hotărârea a fost luată pe 31 august 2022, în unanimitate, de membrii colegiului director al CNCD.

„Azi ne am pronunțat asupra cazului Buhnici, asupra declarațiilor făcute în cadrul unor emisiuni. Având în vedere impactul negativ deosebit de mare asupra dreptului la demnitate al femeilor, am stabilit o amendă de 20.000 de lei. Precizez ca la acest cuantum am ajuns după ce am luat în considerare faptul ca domnul Buhnici a cerut scuze public pentru declarațiile sale, în mare parte ambigue. Doar că aceste scuze publice au venit la o perioadă foarte lungă de la declarațiile inițiale. Amenda maximă care ar putut fi aplicată în acest caz este de 100.000 de lei.”, a precizat Cristian Jura, secretar de stat CNCD, conform sursei menționate. 

George Buhnici a cerut anularea amenzii și a atacat în Instanță această decizie luată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Rămâne de văzut cum se va termina toată această situație, în funcție de cum vor interpreta judecătorii argumentele aduse de avocații săi. Potrivit site-ului portal.just.ro, prima înfățișare, care are ca obiect „anularea actului administrativ, hotărârea nr. 498/31.08.2022” va avea loc pe 24 octombrie 2023, la ora 14:00, la Curtea de Apel București.

-------

Știrea inițială

În vara lui 2022, George Buhnici era pe plajă, la Festivalul Neversea și a spus într-un interviu acordat pentru Antena Stars că soția sa că „arată ca o minoră”, criticând totodată tinerele mai mici decât ea care nu arată perfect în costum de baie. La un an de la întâmplarea care l-a făcut să atragă antipatia multora, vloggerul a făcut mărturisiri sincere despre sentimentele care l-au încercat în timpul scandalului respectiv.

Cele întâmplate imediat după declarația lui și-au pus amprenta asupra sa, mai ales că a trebuit să suporte o mulțime de critici și a pierdut foarte multe colaborări importante. Mulți parteneri din online nu au vrut să se mai asocieze cu el, după ce s-a legat de aspectul fizic al femeilor pe care le-a văzut la plajă.

Mihai Morar l-a invitat în podcastul său, „Fain & Simplu”, unde a avut ocazia să vorbească deschis despre lecția pe care a învățat-o în urma scandalului de amploare în care a fost implicat. Acesta a mărturisit că nu a mai trecut niciodată prin așa ceva și că nu a știut cum să gestioneze situația.

„Prima lună, nici nu am ieșit din casă. De aia am și răspuns greu atunci. Nu mai puteam să mă uit la televizor. Nu am știu ce să fac. Toate lucrurile veneau dintr-odată din toate părțile și eu nu mai văzusem chestia aia, nu știam ce să fac într-un astfel de moment.”, i s-a confesat George Buhnici lui Mihai Morar.

George Buhnici în tribuna unui circuit de curse

Acesta a recunoscut inclusiv că nu și-a dat seama din prima de greșeala comisă și că nu înțelegea de ce oamenii percep într-un mod negativ ceea ce a spus. A subliniat încă o dată că nu a avut intenții rele, doar că nu a știut cum să își aleagă cuvintele.

„Credeam că am situația sub control. Pentru mine, păreau clare într-un anumit fel și, în mintea mea, era această prăpastie între… Băi, oamenii ăștia știu cine sunt. OK. Mi-am ales greșit niște cuvinte, dar ați înțeles ce am vrut să zic. Am devenit defensiv, într-un moment în care nu trebuia să fiu. (…) Mi-a luat foarte multă vreme să înțeleg că nu are niciun rost să mă agăț de ceea ce am vrut eu să spun pentru că degeaba ești tu bine intenționat dacă de pe urma acțiunilor tale se creează ceva rău.”, a mai spus George Buhnici în cadrul aceluiași interviu.

Jurnalistul a făcut și o precizare importantă despre cariera sa, care nu a fost niciodată intens discutată. Este de părere că realizările sale în plan profesional meritau mai multă atenție decât anumite vorbe pe care le-a rostit în timpul unui interviu. Iată ce a spus:

„Ceea ce mi s-a părut mie foarte ciudat… De ce atât de mult interes pentru niște cuvinte prost alese de un om despre care știi cine e, are istoric. Am zis o prostie în creierii nopții. OK. Îl pedepsim pentru asta, îi spunem tot ceea ce credem despre el, dar unde ne oprim? Care e limita? Mă uitam la multe alte lucruri care sunt important și mă gândeam: „Bă, eu nu sunt chiar atât de important. Când am devenit atât de important?” Am mii de ore de content. Nimeni nu s-a legat niciodată de content-ul meu, doar de un interviu dat la o emisiune de cancan.”

A fost surprins și, în același timp, dezamăgit de faptul că oamenii acordă o atenție prea mare lucrurilor negative și le ignoră pe cele pozitive

„Eu am încercat să explic. Asta a fost greșeala mea, că am încercat să mă justific fără să înțeleg un lucru foarte simplu. Dacă oamenii chiar au un anumit interes pentru numele meu, niște așteptări, niște aprecieri, când cuvintele alea nu se pupă cu personajul, nu are niciun rost să începi să explici și tot ce am făcut, în prima parte, a fost foarte greșit. Eu am mai spus asta și recunosc. A fost un moment de prostie pură. Ăla a fost momentul meu de prostie pură. Acum, ce pot să fac? Să emigrez, să mă retrag, să fac niște chestii definitive?”, a mai spus vloggerul în cadrul aceluiași podcast.

@mihaimorarofficial Apare azi la 19.00 pe Youtube #FainsiSimplu #buhnici #mihaimorar #podcast ♬ sunet original - Mihai Morar

 

Ce părere ai despre modul în care privește George Buhnici situația pe care a creat-o chiar el? Crezi că o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată?

Dana Nălbaru a făcut mărturisiri emoționante despre cea mai neagră perioadă din viața ei: „E greu să fii singur, este foarte greu!”

Surse foto: Facebook, Facebook

Surse articol: TvmaniaYoutubeClickCancanFanatikMinisterul Justiției

Articolul urmator
Monica Tatoiu se implică în scandalul Prodan-Reghecampf. „Eu o înțeleg pe Ana"
Monica Tatoiu se implică în scandalul Prodan-Reghecampf. „Eu o înțeleg pe Ana"
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.