Mesajul pe care Oana Pellea ar fi vrut să-l transmită tatălui ei. Amza Pellea ar fi împlinit 90 de ani

Mesajul pe care Oana Pellea ar fi vrut să-l transmită tatălui ei. Amza Pellea ar fi împlinit 90 de ani

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Pe data de 7 aprilie 2021 Amza Pellea ar fi împlinit vârsta de 90 de ani. Legendarul actor care a creat celebrul personaj Nea Mărin s-a stins din viață în anul 1983. Fiica lui, actrița Oana Pellea, a transmis un mesaj plin de iubire, apreciere și dor pentru părintele său drag.

Amza Pellea, originar din Dolj, a trăit pe acest pământ doar 52 de ani, însă moștenirea artistică pe care a lăsat-o în urmă este inestimabilă și inegalabilă. Marele actor a jucat roluri memorabile, fiind creatorul și interpretul lui Nea Mărin, dar și a unor figuri istorice, precum Mihai Viteazul sau Decebal. 

colaj cu amza pellea care sta in picioare si priveste intr-o parte cu o oana pellea in prezent, poarta ochelari de vedere si priveste in fata, in timp ce zambeste subtil

Sursa foto: Facebook / Facebook

Amza Pellea fost căsătorit timp de 25 de ani cu soția lui, Domnica Policrat, femeia pe care a divinizat-o și despre care a știut din prima clipă că îi este sortită pe vecie. Rodul iubirii lor este Oana, mândria lui Amza Pellea, despre care actorul a scris o poezie în ziua în care s-a născut: "Te-ai întrupat din stele, / din pulbere, din vânt, / din gândurile mele, / din apă, din pământ / şi din iubirea noastră / clocotitoare, vie ... / Prin tine-ntind o mână/ Spre-nalt, spre infinit, / iar tu te legi prin mine / de cei care-au murit. Prin tine devin veşnic / şi capăt sens şi țel, / prin tine sunt puternic, / sunt piatră, sunt oţel / şi, datorită ţie, / fetiţa mea cea mică, / de-acuma lui tăticu / de moarte nu-i e frică!"

Citește și: Viața lui Alain Delon: lucruri neștiute despre marele actor

oana pellea in copilarie alaturi de parintii ei, amza pellea si domnica policrat

Oana Pellea, alături de părinții ei, Amza Pellea și Domnica Policrat

De ce a murit Amza Pellea

Pe data de 12 decembrie 1983 Amza Pellea a închis ochii pentru totdeauna, fiind răpus de un cancer pulmonar. Actorul a fost înmormântat pe data de 14 decembrie la cimitirul Bellu din București. Oana Pellea avea atunci doar 21 de ani și se afla la începuturile sale în carieră. Actrița și-a pierdut și mama, la doi ani de când Amza Pellea a murit. Domnica Policrat a preferat să nu aibă o meserie și să aibă grijă toată viața de soțul și de fiica ei. "N-a regretat niciodată această decizie, dimpotrivă, ea era stâlpul familiei. Fără asta mică – mama era minionă – nu eram nimeni", au fost ultimele cuvinte ale lui Amza Pellea, potrivit spuselor Oanei Pellea, scrie click.ro.

oana pellea, in copilarie, sta intinsa pe canapea, in timp ce tatal ei, amza pellea o imbratiseaza si se uita catre ea

Nu trece nici măcar o zi fără ca Oana Pellea să nu simtă un dor profund de părintele său. Actrița a marcat ziua în care Amza Pellea ar fi împlinit vârsta de 90 de ani cu un mesaj emoționant, ce a atins inimile tuturor celor care îl stimează și îi păstrează vie și acum amintirea reputatului actor.

"Ai venit pe pământ acum 90 de ani într-o superbă zi de 7 aprilie. Ai venit să aduci bucurie oamenilor! Am fost 21 de ani împreună și 38 de ani... tot împreună, dar... despărțiți de oglinda timpului... Ai spus: 'Timpul șterge ... Da, dar el știe să păstreze - ca nimeni altul - ceea ce nu trebuie pierdut...' Ai dreptate. Timpul nu a șters nimic din iubirea noastră și din dorul de tine...care mă arde de 38 de ani... zi de zi! La mulți ani în amintirea celor care te iubesc! Te iubesc dintotdeauna pentru totdeauna... dar asta o știi! Ce frumos îți sprijini obrazul de Lumină...", a scris Oana Pellea, pe Facebook.

Surse articol: Impact.ro / Libertatea / Viva!

Sursa foto principală: Facebook / Facebook

Surse foto: Facebook, Imgur

Articolul urmator
Ce sacrificii a ajuns să facă Oana Lis pentru a-l putea îngriji pe Viorel: „Nu am vrut să mai cerșesc”
Ce sacrificii a ajuns să facă Oana Lis pentru a-l putea îngriji pe Viorel: „Nu am vrut să mai cerșesc”
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.