Modul genial în care s-a răzbunat Jackie Kennedy după ce John a înșelat-o cu sora ei

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ceea ce a început ca o copilărie idilică în East Hampton pentru două surori apropiate, a evoluat într-o relație de rivalitate și gelozie. Este vorba despre Jackie Kennedy și Caroline "Lee" Radziwill.

Una a devenit cea mai admirată femeie din America și cea mai iubită Primă Doamnă, în timp ce cealaltă a fost întotdeauna o soră care se lupta cu identitatea ei, în speranța că va ieși din umbra surorii sale. Disperată să-și facă un nume, Lee, în prezent în vârstă de 85 de ani, s-a supărat să fie recunoscută doar prin prisma surorii sale celebre și a devenit actriță socialistă, director de relații publice pentru Georgio Armani, decorator, designer de interior și chiar a obținut un titlu de prințesă din partea unui fost soț, în încercarea de a capta atenția reflectoarelor.

Tinerețea

Tinerețea

"Relația dintre cei două a fost extrem de bună, dar totuși presărată cu rivalitate, gelozie și competivitate. Cu toate acestea, cel mai probabil s-au iubit în felul lor.", potrivit autorilor.

Jacks și Pekes, așa cum cele două surori se alintau reciproc în tinerețe, și-au petrecut verile în East Hampton și iernile în apartamentul lor din Park Avenue, până când părinții lor, Janet Lee Bouvier și Jack Vernou Bouvier, s-au despărțit în anul 1935. Lee a fost favorita mamei sale și Janet a supus-o continuu pe Jackie la critici cu privire la aspectul ei, o nemulțumire care a venit din asemănarea izbitoare a lui Jackie cu tatăl ei. Mama lor s-a recăsătorit cu un agent de bursă și avocat extrem de bogat, Hugh Auchincloss, oferind exemplul fiicelor sale de a se căsători cu oameni de clasă înaltă, asemănându-le "cu niște gheișe, pentru a scoate bani de la bărbați", notează autorii.

Jackie își trecuse sora în "lista cu dușmani"

Jackie își trecuse sora în "lista cu dușmani"

Relația lor complicată a culminat cu Lee având o aventură cu John F. Kennedy și Jackie căsătorindu-se cu Aristotel Onassis - bărbatul de care Lee era îndrăgostită nebunește. Competiția acerbă dintre surori a fost dezvăluită în cartea "The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee", scrisă de autorii Sam Kashner și Nancy Schoenberger. Potrivit autorilor, Jackie nu a uitat nici o experiență a vieții sale și a păstrat o listă de dușmani într-un jurnal, mărturisind existența acesteia prietenului său apropiat și scriitorului Gore Vidal. Aparent, sora ei se afla pe această listă, deoarece, când Jackie a murit de limfom non-Hodgkin în mai 1994, ea nu i-a lăsat nimic lui Lee, nici măcar o scrisoare. "Gore Vidal a crezut că glumește despre această listă de dușmani, dar a gândit altfel după ce a aflat că Lee a fost eliminată din testament", scriu autorii.

Mama le-a încurajat să se mărite cu bărbați bogați

Mama le-a încurajat să se mărite cu bărbați bogați

Surorile au iubit dintotdeauna moda și au cheltuit o avere în garderoba lor, iar tatăl lor vitreg a plătit pentru școala lor privată, care a inclus studii în Europa. Lee a plecat la Roma și apoi a revenit la New York înainte de a se căsători cu primul ei soț, Michael Canfield. Nu a durat mult și s-au despărțit, Lee recăsătorindu-se cu Stas Radziwill, un aristocrat polonez.

Ea a fost a doua sa soție și a devenit prințesa Lee Radziwill în anul 1959, titlul de prinț la care Radziwill a trebuit să renunțe oficial când a devenit cetățean britanic. Dar amândoi au reușit să se agațe de titlurile lor. Această căsătorie a ajutat-o ​​să devină una dintre marile doamne ale lumii occidentale și a introdus-o în societatea britanică. Pentru prima dată, a simțit ca și-a triumfat sora cu noul ei titlu de prințesă.

Dar căsătoria nu a durat, parțial datorită relației lui Lee cu legenda baletului Rudolf Nureyev. Următoarea mare dragoste a lui Lee a fost Aristotel Onassis și când JFK a fost asasinat, Lee l-a sunat pe Onassis și i-a cerut să participe la înmormântare, și l-a invitat să rămână la Casa Albă.

Lee a avut o aventură cu John. F. Kennedy

Lee a avut o aventură cu John. F. Kennedy

În testamentul lui Jackie Kennedy, de treizeci și opt de pagini, ultimele cuvinte ale ei către Lee au fost: "Nu am lăsat nicio dispoziție în testamentul meu pentru sora mea, Lee B. Radziwill, pentru care am o mare afecțiune, pentru că am făcut-o deja în timpul vieții mele." Ceea ce nu era scris, potrivit lui Vidal, era că "Lee avusese o aventură cu John (n.r. președintele american)". Primul soț al lui Lee, Michael Canfield, i-a mărturisit lui Gore Vidal: "Au fost momente când... cred că Lee a mers poate prea departe. S-a culcat cu John în timpul unei excursii din Franța și s-a lăudat cu acest lucru."

Surse foto: Getty

Articolul urmator John Travolta, cu lacrimi fierbinți în ochi, și-a îmbrățișat fiul după ce acesta a închis ochii pentru totdeauna și a spus: "Îmi pare rău, Jett"

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.