Octavia Geamănu a rămas, oficial, liberă de contract. "S-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea"

Octavia Geamănu a rămas, oficial, liberă de contract. "S-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea"

Ramona Jurubita

Pe Octavia Geamănu (40 de ani) o știe toată lumea de la pupitrul Observatorului și nimeni nu și-o poate imagina în alt loc. Totuși, destinul pare să o ducă în altă direcție acum, după ce i s-a încheiat contractul cu Antena 1. A petrecut 18 ani în această echipă, dar s-a văzut nevoită să își ia la revedere de la colegii săi pe 6 martie 2023.

Vedeta a transmis un mesaj oficial în mediul online, în care le-a spus urmăritorilor că tocmai s-au terminat „cele nouă luni de coșmar” – adică perioada în care s-a aflat într-un proces de judecată cu angajatorul. Totul a început când a fost înlocuită la pupitrul Observatorului, fără să fie anunțată dinainte și fără să primească vreo explicație.

Deși a sperat până în ultima clipă că va reuși să iasă învingătoare din această luptă, Octavia Geamănu a fost concediată, după 18 ani în care s-a dedicat trup și suflet locului său de muncă. Iată ce mesaj emoționant a transmis pe Instagram:

„Pe vremuri, când vedeam cum își iau “La revedere” unii dintre colegi, într-un firesc profesional devenit obișnuință, de la pupitrul Observatorului, predând ștafeta celui care urma, anunțându-și fiecare planurile, nu mă gândeam la cum voi face eu, dar nici că voi fi în situația asta.

Cert e că s-a încheiat hărțuirea, coșmarul ultimelor 9 luni din viața mea, timp în care am sperat că îmi pot relua activitatea mea, că oamenii vor fi mai buni. Cum s-ar zice, sunt liberă de contract. Și chiar așa mă simt, liberă. Mare lucru.

Mă mai întreabă lumea: „Și ce-ai învățat din asta?”. Răspunsul e: nimic. Aș face totul absolut la fel din prima până-n ultima zi din toți acești ani. Ar fi murit o parte din mine în fiecare zi să accept un abuz, ulterior mai multe, fără să lupt. Căci așa cum mi s-a spus întotdeauna, fără excepție, am fost impecabilă și nimeni nu a avut ce să-mi reproșeze. Deși concedierea produsă azi are motivație disciplinară în viziunea unora🤷🏼‍♀️, momentul în care mi-a fost înmânată decizia a fost cireașa de pe tortul grețos, drept răsplată pentru fidelitate, dedicare, implicare, muncă etc.

Partea buna e că odată cu această concediere am ieșit din acest nod fără vreun regret, cu maximă încredere în Dumnezeu și în destin, în avocații mei de nota zece de la Man & Paraschiv și în instanță, desigur, că așa-i uneori în viață. Procesele merg mai departe pentru că eu am crezut de la început în dreptate și asta cred și acum. Vă țin la curent, pare interesant de urmărit „subiectul”. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru că mi-ați fost alături în acești 18 ani minunați și mai ales în ultimele 9 luni. Vă simt aproape.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Octavia Geamanu (@ogeamanu)

Pentru că este o luptătoare, nu are de gând să oprească demersurile împotriva angajatorului, așa că povestea va continua și nu se știe când se va termina. Cert este un singur lucru: prezentatoarea de știri are încredere în forțele sale și știe ce va face mai departe. Așa cum era de așteptat, le-a comunicat prietenilor virtuali și ce planuri de viitor are:

„Ce voi face? Îmi concentrez energia exact în direcția în care știu că vreau să merg. Partea bună e că mereu am știut ce vreau, așa cum mereu am știut ce nu vreau. Le mulțumesc enorm acelor colegi care mi-au fost aproape până în ultima zi petrecută în Antena și oamenilor care au crezut în mine în timpul acestei călătorii extraordinare. Cu dragoste vă trimit gânduri bune!❤️🙏🌞”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Octavia Geamanu (@ogeamanu)

Dar drumul până la acest moment de eliberare nu a fost deloc ușor, căci a fost presărat cu multe momente de tensiune. De când a început scandalul, vedeta nu s-a ferit să ofere explicații și să își spună punctul de vedere, atât pe Internet, cât și în diverse interviuri.

„Sunt într-o situație neplăcută, chiar dacă eu sunt în continuare angajată, cu aceleași drepturi. Sunt în concediu de odihnă, pentru că aveam foarte multe zile de concediu de recuperat, după ce, în ultimii 5-6 ani, nu mi-am luat aproape deloc libere. Mai sunt în concediu până pe 3 ianuarie, timp în care avem și un proces pe rol. A trecut primul termen, în decembrie urmează al doilea. Probabil că al treilea termen mă va prinde în redacție sau nu.”, spunea ea în decembrie 2022 pentru OK! Magazine.

Tot în urmă cu doar câteva luni povestea și despre cât de complicată este situația în care se află, când trebuie să-și privească unii colegi în ochi, în timp ce stă degeaba în redacție. Pentru că nu a mai fost lăsată să prezinte și nici nu a mai primit alte sarcini, Octavia Geamănu a mers la serviciu așa cum făcea de obicei și a rămas în așteptare până la decizia finală.

„Oricine, indiferent de poziția pe care o ocupă ca angajat (de la cel care face curățenie la CEO, manager) poate fi mâine în locul meu. Vă spun sincer că dacă m-aș privi din exterior cum stau în redacție cu dorința de a munci așa cum prevede contractul, cum vorbesc cu colegii povestind despre viață și familii, copii și sentimente, relații și vacanțe, nici eu n-aș crede că am fost exclusă într-un mod atât de lipsit de profesionalism din filmul acesta numit Observator. Am colegi pe care îi cunosc de când eram la Antena 1 Tg-Jiu, cu care mă simt destul de stingherită să comunic acum, căci am fost puși în situații neplăcute fără voia noastră.

Totuși, unele sentimente sunt mai puternice, cum ar fi cel de colegialitate. O astfel de relație cultivată în 18 ani nu dispare la comandă. Dincolo de situația de la job, suntem oameni. Iar eu mereu am avut norocul de a fi înconjurată de oameni faini. Când scriu rândurile astea stau într-o zona de relaxare a redacției, pe o canapea destul de confortabilă. Mă uit la ei și mă bucur că îi cunosc. Plăcut sentiment într-o mare de sentimente neplăcute în care înot când stau aici în perioada asta.”, a mai scris pe Facebook și pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Octavia Geamanu (@ogeamanu)

Se pare că din toată această problemă a rămas și o parte bună – prieteniile pe care le-a legat în cele aproape două decenii de muncă. Acum, rămâne de văzut cum se va schimba viața Octaviei Geamănu după despărțirea de trustul Intact, din care a făcut parte 18 ani, așa cum a subliniat în repetate rânduri.

Cum arată vila de lux din Corbeanca în care locuiesc Gabriela Cristea și Tavi Clonda: "Este foarte greu de întreținut, avem nevoie de ajutor"

Surse foto: InstagramInstagram

Surse articol: BziLibertateaOkmagazineWowbiz

Articolul urmator
Femeile din viața lui Marian Ionescu. Cu cine s-a iubit până să îl îmblânzească Octavia Geamănu
Femeile din viața lui Marian Ionescu. Cu cine s-a iubit până să îl îmblânzească Octavia Geamănu
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.