Povestea de viață a lui Carmen Iohannis - detalii neștiute despre viața ei de dinainte de a deveni Prima Doamnă a României

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Carmen Iohannis, în vârstă de 60 de ani, soția celui mai important om din stat, Klaus Iohannis, este o figură marcantă pe scena politicii românești și totodată o personalitate extrem de apreciată în spațiul public.

Soția președintelui României are o poveste de viață foarte interesantă, la fel și părinții săi. Statutul său i-a impus o anumită imagine, motiv pentru care Carmen Iohannis nu a făcut niciodată publice amănunte despre trecutul său. Puțini oameni cunosc detalii personale despre Prima Doamnă a României, îndeosebi despre viața ei de dinainte de a obține această titulatură. Află, în galeria foto, lucruri neștiute despre Carmen Iohannis.

Surse articol: Capital / Ok! Magazine / EVZ

Sursa foto principală: Facebook / Facebook 

Pasionată de artă

Pasionată de artă

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă, a venit pe lume pe data de 2 noiembrie 1960, la maternitatea din orașul Reghin, iar familia sa are origini greco-catolice. Prima Doamnă a țării era pasionată de artă în copilărie. A luat lecții de pian și balet și a fost mereu încurajată de către părinții săi să se exprime într-un mod cât mai creativ în activitățile sale.

Sursa foto: Imgur

Citește și: Povestea tragică de dragoste a frumoasei Vivien Leigh: „Acesta este bărbatul cu care mă voi mărita”

Viață greu încercată

Viață greu încercată

Părinții lui Carmen Iohannis au fost blănarul Ioan Lăzurcă și Geta Lăzurcă. Nu multă lume știe că tatăl Primei Doamne a României a fost prieten cu politicianul Alexandru Ceușianu pe vremea când cel din urmă s-au mutat la Sibiu. Ruda prin alianță a soției lui Klaus Iohannis, Doina Lăzurcă, locuiește și în prezent în casa în care a copilărit Carmen Iohannis. Femeia a povestit că tatăl soției președintelui a fost nevoit să trăiască o bună parte a vieții cu un singur plămân, din cauza unei afecțiuni grave.

"Tatăl lui Carmen, unchiu' Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare așezat și bogat, muncea de dimineață până seara. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la testarea pieilor și au fost nevoiți să-i scoată un plămân, dar a trăit până la 96 de ani. A fost un om extraordinar, ni se spunea și nouă că a jucat fotbal în tinerețe, era fruntea satului pe teren", a povestit mătușa lui Carmen Iohannis, pentru wowbiz.ro.

Mama lui Carmen Iohannis, Georgeta Lăzurcă a murit în 2016, cu doar trei săptămâni înainte ca fiica sa să împlinească vârsta de 56 de ani. Atât Klaus Iohannis, cât și soția lui, au fost foarte îndurerați de pierderea suferită, mai ales că aveau o relație apropiată, iar Georgeta Lăzurcă s-a numărat printre primii susținători ai președintelui la începutul carierei politice.

"Mătușa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe...", a mai spus Doina Lăzurcă, conform sursei menționate.

(foto) Părinții lui Carmen Iohannis Sursa foto: Imgur

Klaus și Carmen Iohannis, împreună din studenție

Klaus și Carmen Iohannis, împreună din studenție

Klaus Iohannis a vorbit în cadrul unui interviu din trecut despre modul în care el și soția lui s-au întâlnit pentru prima oară. Cei doi s-au cunoscut în anul 1982, la vârsta de 22 de ani, respectiv 21 de ani cu ajutorul unor prieteni din Sibiu, în perioada studenției, și s-au căsătorit șapte ani mai târziu, în 1989. Înainte de a ajunge la Altar alături de Carmen Iohannis, Președintele era profesor de fizică și fusese repartizat la o școală aflată la 60 de kilometri de Sibiu. Klaus Iohannis făcea naveta pe bicicletă pentru a-și vizita actuala soție.

"Prima dată mi-a plăcut de o fată când am fost în clasa a 4-a. Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu, este soția mea, Carmen. Ne-am cunoscut într-o excursie, într-o vacanță cu prietenii de liceu", a declarat Klaus Iohannis.

Sursa foto: Facebook

Nu a renunțat la meserie

Nu a renunțat la meserie

Carmen Iohannis ocupă în mod oficial funcția de Primă Doamnă a României de pe data de 22.12.2014, atunci când soțul său a fost investit președinte al României. Carmen Iohannis este profesoară de engleză la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, liceu pe care l-a și absolvit. După ce a soțul său a ajuns la Cotroceni, ea a preferat să rămână la Sibiu și să nu renunțe la meseria sa. Carmen Iohannis a preferat să continue să le predea elevilor săi și să îi ajute să facă pași importanți în educația lor, deși nu câștigă o sumă foarte mare, respectiv 2.800 de lei lunar.

Sursa foto: Facebook

Citește și: Cat de modest este Printul William! Inca un exemplu pentru politicienii romani!

Surse foto: Facebook, Imgur

Articolul urmator Ce mănâncă foarte des Prima Doamnă a României. Este felul ei de mâncare preferat și chiar îl gătește acasă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (69)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.