Povestea de viață a lui Salt Bae

Povestea de viață a lui Salt Bae

Ramona Jurubita

Este senzația rețelelor de socializare și reușește să facă un mic show cu fiecare apariție. Puțini știu însă, cine este cu adevărat celebrul Salt Bae. Înainte de a fi un bucătar cunoscut în toată lumea, Salt Bae, pe numele său real Nusret Gocke, a fost un om obișnuit, născut într-o familie modestă de kurzi din Turcia. Părinții săi se numesc Fatma Gokce și Faik Gokce. Tatăl lui era miner, deci nu aveau un nivel financiar foarte ridicat. Salt Bae este dovada vie că poți ajunge departe dacă îți dorești cu adevărat și dacă muncești pentru visul tău.

Salt Bae în timp ce pune sare pe friptura otomană

Sursă foto: Facebook

A muncit de la 14 ani pentru visul lui

Nusret Gocke a simțit greutățile vieții de când era copil. El a fost nevoit să muncească de la 14 ani pentru a-și ajuta părinții care nu aveau o stare financiară bună. Primul lui job a fost cel de ajutor de măcelar. Așa a ajuns să-și descopere pasiunea de a lucra cu carnea. A avansat și în scurt timp a ajuns măcelar, iar la 10 ani distanță a hotărât să plece în lume și să experimenteze lucruri noi. A fost ajutor de bucătar în mai multe restaurante din toate colțurile lumii și așa a învățat meserie de la cei mai buni.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Când s-a simțit pregătit, s-a întors în Turcia și a deschis în Istanbul un restaurant specializat în carne de vită. Era o afacere mică, avea câteva mese și doar 10 angajați, dar calitatea preparatelor era la un nivel înalt. Restaurantul, numit „Nusr-Et”, avea să facă furori în rândul celor care îl descopereau.

Un afacerist bogat din Turcia, Ferit Sahenk, a descoperit serviciile lui Salt Bae și a hotărât să îi ofere sprijinul și să investească în afacerea lui. Așa a ajuns bucătarul aflat la început de drum să își extindă afacerea, iar la 4 ani distanța a mai deschis un restaurant în Dubai. Treptat, lanțul de restaurante a ajuns să se întindă în întreaga lume. Abu Dhabi, New York, Miami, Londra sunt doar câteva dintre cele 19 locații în care se află luxoasele restaurante din lanțul „Nusr-Et”

Salt Bae a cunoscut adevăratul succesul după ce procedeul său de gătire a cărnii a ajuns viral pe internat. Totul a pornit de la un clip postat pe Instagram în ianuarie 2017, în care bucătarul tăia carnea și punea sare pe ea într-un mod original. Celebrul bucătar a lansat un trend în lumea iubitorilor de gastronomie și anume, presărarea sării pe carne prin alunecarea acesteia pe antebraț. 

Poți vedea aici celebrul clip:

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

 

Din copilul sărac, a devenit cel mai cunoscut animator culinar

Salt Bae este acum chef-ul vedetelor. El a reușit să transforme banala pregătire a unei fripturi într-un procedeu extrem de complex și atrăgător. Era un simplu bucătar până în momentul în care a început să circule pe Instagram clipul cu pricina, viralizându-se neașteptat de rapid. 

Apoi, succesul a fost încununat și cu ajutorul vedetelor care au intrat în posesia videoclipului și au început să îl distribuie pe conturile lor de Instagram sau Twitter. Bruno Mars este unul dintre cei care au apreciat munca lui Salt Bae și l-au promovat în online. După ce Bruno Mars a distribuit clipul intitulat „Friptură otomană” pe contul său de Twitter, acesta a strâns 2 milioane de vizualizări în mai puțin de 48 de ore. 

Bucătarul Nusret Gocke a început să fie numit Salt Bae după ce a făcut public modul său unic de a pune sare în mâncare. BAE este acronimul de la „before anyone else” (înaintea altcuiva) și se adaugă substantivului „salt” (sare).

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

A fost ușor parcursul celebrului bucătar?

Ca orice om care încearcă să evolueze, și Salt Bae a întâmpinat greutăți în parcursul său. După ce tot mai mulți oameni au început să calce pragul restaurantelor sale, unii au încercat să îi pună bețe în roate și s-au plâns de prețurile prea mari și de faptul că mâncarea este una obișnuită și că doar modul de preparare diferă. Dar dacă ne uităm la locațiile în care sunt amplasate restaurantele, putem spune că prețurile sunt justificate. Iar adaosul la preț poate fi considerată partea pe care o merită bucătarul pentru show-ul culinar pe care îl face în timp ce prepară celebra friptură.

Citește și: Cum arată familia lui Jamie Oliver

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Evoluția acestui personaj poate fi considerată un exemplu pentru tinerii care nu au resurse financiare și își doresc să ajungă departe. Munca este cheia succesului, dar mai ales, cheia împlinirii tuturor viselor. Este adevărat că la succesul lui Salt Bae, ajuns acum la vârsta de aproape 40 de ani pe care îi va împlini la început de august 2023, au contribuit și cei care i-au oferit sprijin financiar și care l-au promovat pe rețelele sociale. Dar un lucru este cert - nu ar fi ajuns nicăieri dacă nu muncea și nu se făcea remarcat prin efervescența.

Surse articol: The RichestCNBCChildhood Biography.

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Povestea de viață a lui Panait Istrati, scriitorul vagabond care a avut 14 meserii
Povestea de viață a lui Panait Istrati, scriitorul vagabond care a avut 14 meserii
Povestea carui serial te caracterizeaza?
Incepe quiz
Povestea carui serial te caracterizeaza?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.